Читам многу бргу стасувале пратките, земав да нарачам глупости ситници новогодишни, ми дава краен датум 21ви јануари. Не е многу тоа?
Ама тоа е краен датум, стигнуваат за две-три недели. Папучиве сега ги покачиле на 571 денар, со пупуст 331 денар. colorblock fur slippers casual slip plush lined shoes - Temu North Macedonia Сега е сезона, покачени се зимските работи, сега евтини се летните работи.
Кај сите е така, крајниот рок да е околу месец и нешто ама ќе ти стигне пред крајниот рок. Евентуално ако нешто се забуши за празнициве и од нивна страна и од наша со каргото. Ама мслам дека негде до божиќ би ти стигнле
На 25.11 некој што порачал му стигна пратката? Поделена ми е на три дела. Ама некако, никако да ми стаса. Додека пак друга направив на 3.12 и замислете таа прееска ми стасала во магацин утре ако не ме побараат јас ќе им се јавам. Се чудам како на 3 декември а олку брзо стигна. А другата од 25 ноември уште абер нема.
Убави работи има, ама воа со минимален услов на пари ич не ме бендиса. Два пати нарачав до сега, се стаса одлично, но..... Еве имам во корпа ставено проиводи со цена од 400 ден а минимум ми вика 900ки. Во моментов ништо друго не ми треба и чекам да ми притреба нешто и во меѓувреме работите што ги сакам ги снемува од корпа , па морам да барам од друг продавач итн итн. Многу труд ми е воа што го вложувам
Понеделникот ја направив првата порачка и искрено со душа ја чекам Го порачав ајлајнерот со печат кој е доста вирален Ми се виде преефтин. Сега сакам да прашам дали некој користел и други шминки пд таму. Сенките на пр ми изгледаат преубави но дали се добри
Ја го нарачав и ми стигна. Ок е лесно се нанесува ама и лесно се брише, не е нешто многу црно пигментиран со тек на време како да се брише избледува. Ама за тие пари е ок. Јас врз него ставам на catrice туш па ми стои подолго
Имаат доста пратки не можат да постигнат. Прееска накај 7 бев до карго, беа затворени но жената што работеше ми отвори, заглавила плус 2 саати ,еден куп пратки незнаеше главата каде и е… Ми рече дека имале и од Алиекспрес и Тему, реално вработените не се криви. Тука газдата треба да си превземе нешто, ама очигледно не му е галје.
Истово го зборевме вчера на работа. Ако не вработи луѓе ќе почнат негативни коментари и ќе плаќа пенали за ненавремена достава. Изгледа дека на потешкиот начин ќе научи дека е приватна фирма а не е Македонска Пошта.
Ама малку и народот е безобразен. Извинете вака на сите. Ама штом пишува стигнала у магацин одма јавување, идење у бази, паника како сама таа пратка да е стигната. Да, не е наша работа што немаат персонал и во база и курири ама малку трпение, ќе стигне. Си има краен рок до кога треба да стигне. Ако почнат да каснат ќњ почнеме да се жалиме на тему па ваљда ќе си преземе нешто.
Да, ама и педерски е да не се јави курирот и да ја врати пратката у магацин со објаснување дека ѕвонел, ама не му се јавиле. На мобилниот има преглед на повици, па лесно може да се видат пропуштени повици. Јас засега немам проблем со Еко логистик ама гледам дека дргите имаат..
Тоа колку се безобразни куририте и тие по базите е друга тема. Не им е прв пат така да праат не само со тему и со други пратки
Како тргнале ќе го поправат (од тему) за брзо. Така ми изгледа. Едино можеме ние да "страдаме" ако го укинат тему во МК
Им ѕвонев неколку пати не креваат. И додека ѕвонев ми покажа зафатено. Што значи си ги виделе моите повици ама ги игнорирале. Треба да одговорат на повиците затоа што не можат они да предвидат што ќе ги прашаме. Тоа им е работа. Има еден куп луѓе што им стои испорачано а пратка немаат, нормално прво со нив ќе прашаат што е работава каде е грешката. Се согласувам со тебе педерски е. Чим се нафатиле треба и да одговорат на повици.
Мене ме интересира дали од сите вие што нарачувате од тему и ваши роднини пријатели, дали на некој му каснела пратката? Т.е да стигне покасно од датумот што го дава тему како краен рок?