Temu

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Avenged, 29 октомври 2024.

1. mrbean

mrbean Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Ок чим мислиш така нема потреба да ми праќа тракинг број

2. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    3.176
    Кај тоа пишува дека првото враќање на секој корисник е без физичко фраќање на производот? Па тоа не е враќање. Тоа е барање за рефундација на средства поради икс причини. Исто е и со АлиЕкспрес. И какво нешто поскапо ќе порачаш во иднина? Леле колку типична балканштина има во реченицава...
    Би сакал screenshot од делот кај шо пишува дека првото враќање не е физичко враќање, или како више и да се вика процедурата.

Не знам зошто се доби впечаток дека нештата ќе пристигнат за недела дена во Мк, па и до врата. Преголеми и нереални очекувања имаме. Типични за... Ај да не почнувам.

Значи, нарачуваме од Кина, по смешни цени, глупи работи со сомнителен квалитет, со бесплатна достава (иако и таа е искалкулирана во самите цени на производите), и сакаме да ни стигне сето тоа во кревет, по можност, и да бидеме задоволни. Не дај Боже ако пристигне 3 дена пред рокот што го ветиле од TEMU-ќе отечеме и курири, и служби, до царина ќе одиме на колена ако треба пошо, нели, ние сме купиле, еј, сме купиле стегачи и лампиони и сега, еве, ни доцнат, не ни стигнале за 10 дена.

Треба да олабавиме и да си ги спуштиме очекувањата. Колку пари-толку музика. А мене, искрено, ми се чини дека, ако вака продолжиме, набрзо ќе бегаат од тука.

На MorskaSirena, DS10 и mrbean им се допаѓа ова.
  3. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    2.862
    Допаѓања:
    4.374
    Што се деси со попустите? За првата нарачка имав попуст од 700 и кусур денари ако не се лажам, сега гледам едвај некаде и тоа по 10/15 денари намалено.
    Е сега ја вака ко не толку упатен во ова темуво, дали можам веќе да нарачам нова пратка иако првата уште не ми е стасана?

4. mrbean

mrbean Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    можеш да нарачаш иако не ти е стигната првата пратка

На DS10 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    3.176
    Кај тоа пишува дека првото враќање на секој корисник е без физичко фраќање на производот? Па тоа не е враќање. Тоа е барање за рефундација на средства поради икс причини. Исто е и со АлиЕкспрес. И какво нешто поскапо ќе порачаш во иднина? Леле колку типична балканштина има во реченицава...
    Би сакал screenshot од делот кај шо пишува дека првото враќање не е физичко враќање, или како више и да се вика процедурата.

Не знам зошто се доби впечаток дека нештата ќе пристигнат за недела дена во Мк, па и до врата. Преголеми и нереални очекувања имаме. Типични за... Ај да не почнувам.

Значи, нарачуваме од Кина, по смешни цени, глупи работи со сомнителен квалитет, со бесплатна достава (иако и таа е искалкулирана во самите цени на производите), и сакаме да ни стигне сето тоа во кревет, по можност, и да бидеме задоволни. Не дај Боже ако пристигне 3 дена пред рокот што го ветиле од TEMU-ќе отечеме и курири, и служби, до царина ќе одиме на колена ако треба пошо, нели, ние сме купиле, еј, сме купиле стегачи и лампиони и сега, еве, ни доцнат, не ни стигнале за 10 дена.

Треба да олабавиме и да си ги спуштиме очекувањата. Колку пари-толку музика. А мене, искрено, ми се чини дека, ако вака продолжиме, набрзо ќе бегаат од тука.

6. My.Cloud

My.Cloud Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    62
    Пошто самата реклама на temu е брзата испорака затоа и повеќето ги препорачаат за разлика од али експрес/амазон што ги носат после месеци. Не ти ја сфаќам поентата на коментаров, ниту па моето прашање не беше толку сериозно. Само ме интересираше како стојат другите со испорака. За малце помислив дека ја утнав темата,сум пишала во љубовни совети :*

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  7. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    3.176
    Хахаха, не, не, не ти се обраќав на тебе. Само го искористив твоето мислење за да си дадам насока, се извинувам.

Инаку, не е брза испорака реклама на TEMU. Кога правиш нарачка, убаво си пишува кога најрано може да ти стигне, а кога најдоцна. Некои 3 недели се тоа, горе-долу, во прашање. Секогаш ќе ти стигне во рок, освен ако не забега пратката некаде успат или во Мк, ама ретко е тоа.

EDIT: Сега скролнав за да проверам. Тетратка една што ја меркам одамна, коа почна TEMU да доставува до Мк, чинеше околу 280-300 денари. Подоцна се покачи на 400 и кусур, па 502 беше долго време. После месец дена, сега, гледам дека е 635. Уау! Збори ми за бесплатна достава.

Последна измена: 21 декември 2024
  8. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.699
    Допаѓања:
    14.070
    Еве што пишува (иначе враќање пробував да направам, за да ми пратат нов топер)
    Screenshot_20241221-072824_Temu.jpg

Не знам што е проблемот да си побарам пари назад за нешто што не можам да го искористам. Па нарачувам и некои работи од 500-1000 ден, ако е дефектно нормално дека ќе побарам рефунд, и бидејќи убаво си пишува дека ова конкретно е еднократна понуда, не сакав да го искористам за 54 денари. Му ставив 5 ѕвезди на селерот и си го нарачав топерот пак.
    Од алиекспрес нарачувам со години, не е битно дали нешто ме чинело 5, 50, или 500 денари, мои пари се. Млеко расипано ако купиш од продавница нема да се вратиш да ти дадат друго?

На Skorpija25 и Antebellum им се допаѓа ова.
  9. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    2.822
    Поентата му беше дека ако не стигне за 2 недели да олабавите/ме (не конкретно ти, него општо сите ние) со тоа до кај е пратката и да се јавуваме по бази и курири. Дека си има рок до кога треба да стигне и стига во дадениот рок. Бар ја така го сфатив.

На theunforgiven и Amellie13 им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.545
    Допаѓања:
    173.670
    Мене никогаш не ми побарале телефон нити па код. Само име и презиме кажувам и они бараат во компјутер дали има пратка . Над 10 пакети вака имам подигнато од база ( праќам и други наместо мене да одат).
    Каков е тој код што стига на телефон ?!
    Немам добиено јас никогаш код

11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.699
    Допаѓања:
    14.070
    Кога доставува курир на адреса, прашува за име, јас кажувам, и он според бројот што сум го оставила на тему ми праќа порака со код. Кодот му го кажувам и ми ја дава пратката. Најверојатно во база кога се подига е поинаку.

12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.545
    Допаѓања:
    173.670
    Можно е , јас све од база подигам.
    Мене тоа карго ми е малтене во двор, па секој ден ги прашувам има ли нешто за мене :)
    Потпишувам само ливче едно кога земам пратки

13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.999
    Допаѓања:
    172.622
    Мене до сега освен едно пакетче за кое бев до база, се ми е донесено на адреса и до сега ни еднаш некаков код не сум добила ни пак код бил побаран од мене.
    tumblr_lyn7h6wuoL1rn95k2o1_500.gif

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.258
    Допаѓања:
    57.021
    Дојдов да ви препорачам тракатанци за еспресо, супер квалитетни се. Силиконот од подлогата ич не мириса, а од тоа се плашев.

Силиконска подлога, "онакво" за притискање, "онакво" со иглички, четче за чистење.

Друго што планирам да нарачам е шпатула за лице. Сте ги виделе претпоставувам abouther, прескапи ги продаваат и дури чудно ми е како некој им купува. А ти се, од Алибаба па демек брендирани, а брендов да го бараш не постои.
    Мислам на овие, а гледам и кословметикс ја правеле истата финта. :|
    Користел некој? Имаат ефект?
    Има безброј на Тему, ако имате препорака дајте.

На Ne znam koj, theunforgiven, inception и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.143
    Допаѓања:
    56.401
    Мене последно ко ми се јави курирот ми рече да чекам порака дури сум на линија со него и одма стигна код (поточно два кода, бидејќи беше поделена пратката), им ги кажав него и тој таму во база им ги кажа. Потоа во истиот саат ми ја донесе дома првата пратка, а следната следниот ден.

16. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    3.176
    Нааах, стварно не е проблем да си побараш пари назад, таман работа. Не мислев на тоа. Ме збуни со моментот дека пишувало оти првата нарачка или првото нешто, не знам како беше точно. Ете, никаде не пишува нешто такво.

Ехееее... Све е тоа „брендирано“ кај нас/секаде. А истата функција ја има.

17. 6utterfly

6utterfly Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2024
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    318
    Здраво каде и како да пријавам ако артиклот е оштетен?

18. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    2.822
    Кога ќе ја отворите нарачката испод продуктите пишува return/refund. Ќе стиснете на тоа и ќе одберете причина ќе ставите слики од оштетениот производ. За 5 мин ќе ви ги рефундираат парите ако одлучите за кредит баланс а за неколку дена на трансакциска

19. ataneR

ataneR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    355
    Што знам јас баш си нарачав сеа ама не вади колку што мислев дека ќе вади или јас не знам уште да ја користам.. Можеби треба и да е појака ама онака 3/5 ми е не ми е уау засега

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  20. My.Cloud

My.Cloud Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    62
    Буквално самата апликација ме извести дека курирот доцни и дека ќе го контактираат да ја потврди пратката, иако не е надминат последниот рок до кога би требало да стигне.

На Antebellum и MorskaSirena им се допаѓа ова.