Се разочарав од последната пратка и не порачав веќе од тогаш. Имав порачано 6 елкички, стигнаа само 4 и кесата во која беа спакувани беше отворена. Порачав играчка за син ми со дрвени топчиња, земав да ја пребришам со алкохол пред да му ја дадам и бојата од топчињата остана на памукчето. Па тој секако во уста ќе ја ставеше играчката, бојата во уста ќе завршеше. Едино што би порачала сега се маски за телефон.
А што е со квалитетот на робата од Temu,Aliexpres,Shein , на тоа не обрнуваме внимание Некои детски алишта од Тему содржеле до 622 пати повеќе отровни материи од дозволената граница, објави владата во Сеул. Посебно е истакната детска јакна оd Тему, која содржела 622 пати поголема количина на фталати од законски дозволената граница.Фталатите се хемиски соединенија кои се користат за омекнување на пластиката, но тие можат да имаат сериозни здравствени последици. „Фталатите можат да влијаат на репродуктивните функции, намалувајќи го бројот на сперматозоиди, предизвикувајќи неплодност, па дури и предвремено породување“, изјавил службеник од Одделот за здравје на животната средина во Сеул за време на претходната истрага во август. Оловото и кадмиумот се опасни канцерогени материи, според американското Министерство за здравство и социјални услуги. Ни се сервираат работи кои ни изгледаат евтинин и фенси,а не сме свесни колку се опасни за нашето здравје Барем денес имаме многу начини да истражиме и да се освестиме. Се погоренаведено е добронамерно.Позз до сите
Аууу да се простиме од пратките. Овие тему до толку не истражиле што се дешава со мк пошта што почнале соработка. Мислам за брзо ќе се откажат
Еко логистик нема капацитет за вакви порачки. Почнаа да ја средуваат Пошта, почнаа да ми стигнуваат пратки од Алиекспрес.
https://share.temu.com/fwxJSx4twlA Оваа ја имам неколку недели и сум многу задоволна. Единствена мана да речам копчето за уклучување е мало и морам да ја држам со другата рака за да стиснам да се упали.
Јас имам нарачано тие едно бојни за во кујна сто се и задоволен сум а овие у боја што се океј се ама очекував да се подобри а не толку одвоени лед светлата ама океј се вршат работа
Вчера нарачував нешто и сега отворам да видам и гледам по грешка сум ставил некоја глупост од 150 денари. Кликнав за да ја откажам нарачката и сега ми стаса сум имал кредит од 150 денари. Сега со него што можам да правам? Ќе си ми стои за наредно купување и 150 денари помалку ќе ми земе?
Дали имате искуство со сребрен накит од Тему, дали се наоѓа вистинско сребро? Од Алиекспрес имам повеќе обетки нарачано, алки најчесто, и исти се со години, немаат потемнето, ама со чекањето не ми се порачува веќе. А овде не знам дали ќе погодам пак така добри работи, да не фрлам пари за ништо.
Мислам дека не може од нигде да е вистинско сребро, може само да е медицински челик. Тој секако не потемнува. Јас нарачав сега пре некој ден неколку прстенчиња и глупости од медицински челик па кога ќе стигнат ќе споделам искуства.
Има на Алиекспрес продавници кај што е вистинско сребро, Бамоер е едната, и проверено ми е тука се е сребрено што сум порачала. Ама цените се повисоки малку секако. Челикот се препознава, потемна нијанса е од среброто. Ќе чекам да споделиш искуство од нарачката
Да ќе ти стои во кредит и на следна нарачка ќе имаш 150 ден помалку. Јас имав некој си 400 ден уште пред нова година па сега ги искористив
Нарачав ко за сефте и ништо не ми се бендиса што стигна. Во исто време нарачав од Алиекспрес и во исто време стигнаа. Изгледа се убрзале или нашиве во пошта почнале да работат. Кинезарија се и двете само што Тему има некоја сума за да биде нарачката бесплатна. Маркетиншки трик, те тера да купиш повеќе. Искрено се враќам на Али, ќе нарачам тоа што ми треба наместо глупости плус. @kristina.k Да,Бамоер на Али е вистинско сребро и јас го проверив, со години купувам. На Тему не би ризикувала.
А што е муабетов со ЕЛС, ѕвонат откако ќе стигнат пред зграда, нели вртеа барем 1 саат унапред? Или друга пошта беа тие? Како и да е, ми свртеа вчера, не бев дома, бев до маркет, им реков да ме почекаат 10 минути, не сакаа, и ми рекоа за друг ден.