1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Temu

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Avenged, 29 октомври 2024.

1. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.485
    Допаѓања:
    13.318
    А ситуацијава за непристапен терен би била идентична доколку е платена достава до врата или…? :?:

На SummerGirl и blueeparadise им се допаѓа ова.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.256
    Допаѓања:
    57.017
    За малку платена работа сочувствувам, најискрено. Ама за тоа ќе се жалиш кај газдата, не кај клиентите што очекуваат тоа што платиле. Доставата е во цената, на доставувачот му е платено да достави до дома.
    Да ти кажам што ме кошта да излезам две минути. Детево треба да го терам да се облече, тоа трае 10 минути минимум. Помалото треба да го облекувам, ставам во количка или носам в раце за да излезам на главна улица зашто не му се влегува во сокак. И кога ќе ми кажат комбе товарено, леле мајко за мало најобично комбе. Не знам кој е во право. Разбирам дека не ви е лесна работата, ама мене едноставно не ми е можно да излезам во најголемиот дел од денот. Настрана тоа што ти викаат тука сум, а треба да чекам минимиум 10 минути надвор.

И не му барам да донесе кај што не се може, не сум идиот. Многу лесно влегува комбе овде.

Поштарот од Макдонски Пошти ми носеше до врата. Испадна нив да ги бараме назад, наместо на подобро да оди. :D

На butterfly6223, Калатеа, SummerGirl и 8 други им се допаѓа ова.
  3. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.458
    Допаѓања:
    1.403
    Здраво, ќе ве молам за помош
    Каде да ја најдам зачуваната картичка со која платив?
    Сакам да ја избришам, денес прв пат нарачав

4. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.986
    Допаѓања:
    9.136
    Во Orders and Account, Payment method, од лева страна скоро па најдолу е. На картичката што ќе ти се појави има Edit или Remove.

На sani99 и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  5. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.458
    Допаѓања:
    1.403
    Фала многу, најдов

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.713
    Допаѓања:
    40.009
    Прв пат нарачав, во четвртокот ми стигнала нарачката во Мк. Од тогаш нема апдејт, а пишува дека треба да ми ја донесат со ЕЛС. Уште стои Prepared for customs clearance. Колку што сфаќам или не е ни предадена на курирот или не е променет статусот. За колку време да ја очекувам, за колку време ви стигнувала вас?

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ataneR

ataneR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    344
    Customs ти е царина

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.127
    Допаѓања:
    56.230
    Последниот пат ја чекав пратката 3 недели. Цела недела стоеше на царина без променет статус. Откако ја пуштија одма за 2 дена ја имав до моето место (значи од Скопје до тука).

9. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.714
    Допаѓања:
    6.661
    Јас прв пат кога нарачав, морав да ја поделам нарачката на 6 или 7 нарачки и мислев дека сите ќе ми стигнат одделно, ама ЕЛС ми ги доставиле сите производи заедно за 19 дена, и тоа памтам касно вечер му се јавиле на татко ми да ја подигне.

Нарачката уште не ти е предадена на курир, треба да помине царинска проверка прво, после одеше customs cleared така нешто, ги пишува статусите на самата нарачка, па ќе оди во магацинот на ЕЛС, па кај мене после го пренесоа во магацинот најблизу до мојата адреса, па беше предадена на курир и после тоа ми се чини наредниот ден веќе ми беше доставена.

Сега имам нарачка пример нарачана на 3ти јануари, со непроменет статус "Order shipped" од 5ти јануари, и други 3 дена што стојат со истиот тој статус. Им пишав на CS на Тему, и ми дадоа 20% купон попуст, и еве ме тешат дека ќе стигнат нарачките. :D

10. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    866
    Можеби прашањево ми е малку глупаво ама..
    Дали уште даваат попусти и купони за нов корисник и прва нарачка?
    Отворив профил и симнав апликација,имам некои работи во корпа ама никаков попуст не ми даваат за порачките?
    Порано порачував од Али Експрес,но одамна беше,немам баш искуство со кинезиве сега :)

11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.614
    Допаѓања:
    40.102
    Ти у пештера живееш па мислиш дека стварно е бесплатен шипинг?
    Она што не ти влага во главата е дека некои луѓе НЕ МО ЖАТ!

На Anika55, theunforgiven, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.370
    Допаѓања:
    37.209
    Тука ги носат нарачките до врата. Ѕвонат на домофон и се качуваат до пред врата. Некогаш знаат и да не заѕвонат, па пратката може да си ја најдеш пред куќа. Јас живеам во куќа со 3 стана. А ако вратата не е убаво затворена влегуваат и пратката ја оставаат во ходник. Тоа денес се случи со моја пратка (не беше од Тему). Ама јас ја следам испораката на меил и знаев дека е стигната пратката. Два пати имав случај пратките да се кај комшиите на приземје. И на нив им носеле пратки, па им ги дале и моите. Ама оставиле ливче во сандачето кај кого е пратката.

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    3.174
    Дали и некој друг приметил дека цените се доста повисоки во последно време? Ко за такви некои работи, баш и не е евтино.

14. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.714
    Допаѓања:
    6.661
    Има некои работи што се стварно ефтини, ама има некои што се исто како од овде да ги купиш, дури некои и поскапи се. Гледам да купувам работи што се несекојдневни/интересни, не во смисол изум, ама ми се допаѓаат а не можам да ги најдам овде.

Моите доста ми нарачуваат, и тоа ситници од по 50, 60, 100+, 200+ и почнуваш да губиш осет кога ставаш во корпа, си викаш еј ова ефтино е, ама 100 по 100 се собираат, и една работа да е поскапа, секогаш сметката е над 3000 а кога ќе видиш, ништо посебно не си купил. :drunk: Додуше, така се осеќам и кога ќе отидам во обична продавница или маркет и ќе излезам со полупразни раце за 3000+ :D

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mande007

mande007 Нов член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    има многу работи евтини на Тему, На Али Експрес има многу повеќе работи, но поради проблемите со поштата и после короната кога сите што имаа нарачано си ги добија парите а пратките после 4-5 месеци стигнаа, проблемите продолжија и од тогаш ставаат некогаш имам видено и 15 000 денари поштарина за производ од 100 денари. За патиките на речиси сите. Разликата во Тему од тоа што го увидов е што апликацијата ја имаш и на македонски јазик (изгледа ко транслејт превод) и како активен корисник сум добил 600 денари ваучер а некогаш и како лојален корисник 30 % попуст на одреден производ. Попустот е вистински според мене. Неколку пати имам нарачано маици, една големина порачувам ми доаѓа друга, имаш право на рефондација делумна и целосна, делумна е да ти прават одредена сум на пари како кредит за идна нарачка, или целосна да го вратиш производот со бесплатна поштарина преку ЕЛС. Сепак пак ќе пишам, на Али експрес има многу работи што ги нема на Тему, можеби понатака ќе ги има, како демек што добив некоја информација е дека имаат отворено бази со пратки во поголем дел на европски земји.

16. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.485
    Допаѓања:
    13.318
    Во просек, за колку време стигаат пратките во последно?

17. mande007

mande007 Нов член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    околу 20 дена. Последната ми дојде за точно 20 дена.

На Waverly Raven му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.567
    Дали треба минимум 600 денари да порачаш за да го пратат?

19. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    2.734
    Да, има минимална сума за да може да се реализира пратката. Таа е различна кај секого, кај некој е 600 кај некој 800/900/1100

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.977
    Допаѓања:
    11.616
    Не сме прости, еве мене не ми е 200 м, јас живеам на крајот од градот а треба да одам и одам на другиот крај да си ја земам пратката. Плус и со кола не можам секогаш а камоли пешки 1 час ми е одење. Па и со дете..

Овие наши достави не знам што им е филмот, не само за Тему, општо значи секоја достава ми е до дома затоа што стварно не можам да ја земам, реткост е кога можам да ја земам. Секое карго ми се јавува и ми вели имате достава, викам ок, па следува ќе ја земете или?
    Што ви пишува на пратката, до дома? Вика да. Епа до дома. А каде да ја доставиме? Е ова последното кога ме прашаат ми иде од телефон да ги измкнам. Имаат се на пратката, податоци, до каде. Ама убаво им е да глумат лудило :@

На SummerGirl и Antebellum им се допаѓа ова.