Имам едно карго буквално карши влезот од зградата, тие се единствени што ми рекле дојди земи зошто буквално нема логика да ми се јави доставувач. Сите други ми носеле до дома.
Може различни градови различен начин на достава имаат каргата, во зависност од тоа дали имаат доставувачи или не. Кај мене во населба во Скопје доаѓаат и Вип и Елс зошто имаат доста порачки и од еднаш сите комшии подигнуваат, ќе се јават да се симне некој, и бар десетина комшии се симнуваат и во исто време курирот си завршува многу нарачки. Мислам, во глобала доставата ти е гарантирана од Тему ама ете никаде не стои дека е до врата па може затоа користат каргава и некаде каде што не можат да однесат се јавуваат да си ги подигат луѓето.
Зависи кое карго е до сега Виа пост најбрзо ми доставувале, од кога излегува од царина околу 1 ден е на адреса.
Имаш 2 опции одма да ги дадат како кредит парите за следна нарачка да ги искористиш или за 10тина дена ги враќаат на сметката од каде што си платил ама и банката си зема провизија на тие пари
Ова ти е за на картица за на апликација одма се враќа,јас имам откажувано. Ми даваше да одберам дали сакам на апликација или на картица јас одбрав апликација бидејќи откажував заради погрешно избран број на артиклот. И ми врати веднаш си направив одма нова нарачка.
Пред 6,7 дена ми пишуваше дека е завршено царинењето. Од тогаш никакво ажурирање. Дури денес ми стигна дека е во транзит. Предземено од м оне. Отварам за следење на кодот пишува во дистрибутивниот центар дека е. Ама на српски сето ова напишано. Значи во Србија ми е нарачката? За колку време би била во Македонија на домашна адреса?
Не и мене така ми пишуваше само незнам кое карго беше бидејќи имав повеќе нарачки, но штом е завршена царината тогаш е кај нас.
Царинењето беше завршено пред една недела скоро.од тогаш немаше никакво ажурирање. Дури и тие ми напишаа сами дека немаат никаква информација од превозникот. За да денес во статусот пишува во транзит. Сигурно вип пошта ќе го преземе од м оне. Само не знам за колку денови би стигнало. А баш битна ми е нарачкава. И баш сега ете застој. Претходно за 10 дена ми стигаа со виа пост до домашна адреса.
Мене ми ѕвонеше курир кога бев во Грција, пробав да му ѕвонам на бројот кога се вратив ама не ми креваше. Се јавив во ЕЛС и ми рекоа дека пратката е кај него и ќе ми ја испорача, утредента пак се јави. Недела и нешто беше поминато од првиот пат. Јави се во поштата директ кажи им.
Mene mi ja dostavija posle 2 nedeli od koga dobi status deka e vo tranzit. Duri i mi dadoa kredit od temu deka zadocni narackata. Najsporo e preku Vip posta, drugite se mnogu pobrzi vo isporaka.
Во транзит значи веќе е во магацин кај каргото така? ме нервираат ЕЛС ццц а до сега беа брзи, редовни...
Пиши ми порака ако сакаш. И сега каде е пратката во Македонија или уште во Србија? Да ѕвонам во вип пошта?