Јас од Guess се имам изгорено. Порачав работи од 200 евра и царината беше 5000 денари… ХАХАХА сега е смешно ама тогаш баш и не
Па не знам, јас тоа прашувам, на сајтот на царинска управа е дека може макс 90 евра за да поминеш без царина, ама велам дека минатоот пат порачавме витамини за 2200 и не отепаа од царина, па демек било сменето дека може макс 1200…. не знам
Царината е над 90 евра. Прагот за ослободување од царина за мали пратки се подига на 90 евра од 1 јануари 2020 - Министерсво за Финансии Ама изгледа сите ќе си плаќаме ДДВ, 22 евра се 1355 денари. За кои пратки од странство се наплаќа ДДВ и царина? – Фокус Првата нарачка ми е 1307 денари, па си дополнив уште 59 ден., па 46 ден., па 77 ден, тотал: 1489 ден. Значи сама се заебав! *Не ми се верува дека ќе плаќам ДДВ за папучи! Па барем некои убави да одберев, не за да потполнам за пратка...
Каква царина какво ддв бре луѓе Ептен ако ви стигне 20 кила габаритна пратка, другите сите ќе минат без царина и без ддв.
Пошто порачував на два пати во рок од 7 саати пратките ми се поделени во два дела на една сметка. Едната пратка е тргната и треба да стигне пред 7ми декември или ќе ми дадат 110 денари. Сега да видам на Царина како ќе помине пошто вкупната сума надминува 22 евра.
Јас пак да прашам, дали е бесплатна доставата или? Читам, спомнувате царина некоја што нарачувала ако сака да ми објасни?
Не знам дали е по балканов исто ама во Црна Гора и Србија ја не плаќам ништо ни царина ни ддв а нарачките ми се по 35-40€