The Body Shop

Дискусија во 'Лице' започната од wolf4e, 24 март 2012.

1. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.994
    Допаѓања:
    18.493
    Само сапунот го имам пробано, ништо специјално.
    Следно на листа ми е путерот од моринга. Јогуртот преубаво ми мириса и собава после него дур не излуфтирам мириса. Гелот го имам исто, ама гел ко гел не се задржува мирисот, ова залева. :inlove:

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.795
    Допаѓања:
    20.227
    Од колку мл ги земаш путерите?

Како мириса моринга? :rofl: Појма неам.

Јогуртите претпоставувам се потечни, сигурно убаво хидрираат.

Путерот од шеа мнг слаб мирис бе :^)

Не ме стрви плс :rofl:

Убаво ми изгледа и ова, вкусно :$

upload_2026-5-22_18-31-21.jpeg

Ај да те прашам искрено пошо двата бренда ти се познати, Лаш или Боди шоп? :D
    Што поише вреди ме интересира.

На Лаш путерите и ти знаеш не им се вака, ко лосиони се, другиве баш баш путери, поцврсти за размачкување приметив.

Го добив на поклон сетчето со шеа, неам сува кожа, пишува дека е за сува, па врска неам да кажам како негува во тој поглед. Нормална ми ја прави, нежна..

На Antolinaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.742
    Допаѓања:
    13.042
    Има тва типа на луѓе за моринга: или им е ужасно одвратен мирис, или им мириса многу убаво.
    Јас од таа линија го имав гелот за туширање, преубав ми беше.

Од Dewberry не знам за путеров, ама го имав боди-јогуртот, ми доаѓа повеќе да го изедам него ли да го мачкам. :D

На Antolinaa и Mrs. right им се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.795
    Допаѓања:
    20.227
    Не знам што да мислам у случајов :lol:
    Имаат тестери овие?

Можно е да сум од тие што би рекле одвратен :wasntme:

Јогуртот може бољи е од путерот, путерот го порачав заедно со сетот Strawberry.
    Сите у мини травел сајз ;( :rofl:

На Antolinaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.742
    Допаѓања:
    13.042
    Имаат на лице место тестери. И чешма да се измиеш раце. :DЕдинствено не знам во продавница дали ги имаат истите попусти ко и онлајн.
    За хидратација и трајност на мирисот подобри се путерите.
    Мене шеа путерот ми има убав мирис ама пошто е за "very dry skin", а јас со кожата немам толку голем проблем, претешко ми се впиваше и го осеќав ко "мрсен" на тело, ама преубаво мирисаше. Јогуртов од дива капина исто убаво мириса, ама првично го зедов пошто полесен ми е од путерот и полесно ми се впива на кожата. Мислам дека ако путер го осеќаш убаво на кожата и ако ти треба хидратација, тогаш ти е подобра опција од јогурт.

Исто путер и од манго имам користено, полесен ми е за разлика од шеата ама мирисот не ми е нешто посебен.

Од јаготка само го имам мириснато тестерот, не беше лош, овошен и пријатен мирис.

На Antolinaa и Mrs. right им се допаѓа ова.
  6. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.795
    Допаѓања:
    20.227
    Не го осеќам убаво, се чудев шо е таков безврска :rofl:
    Ко да не се размачкува одма, густ, тоа ради тоа шо бил за ептен сува кожа викаш..
    Не е лош мирисот, баш е clean, ама ми е обичен некако, сакам појаки.

Реално за нас шо неаме сува кожа путер можда и не треба толку.

Ќе пробам во иднина и од јогуртите.

На Antolinaa и MarigoldA им се допаѓа ова.
  7. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.742
    Допаѓања:
    13.042
    За мирис пробај од боди мист спрејовите.
    Го имам користено само овој Cranberry Crush. Не прави ништо на кожата, ама пижамите ми мирисаа два дена на него. Во Мк не знам дали го има се уште, го имаше есеноска, ама и да го нема овој од другиве колекции можно е да се наоѓа некој спреј поубав.
    1046851-BODY-MIST-CRANBERRY-100ML-INAJMPS367.png

На Mrs. right и Antolinaa им се допаѓа ова.
  8. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.994
    Допаѓања:
    18.493
    @Mrs. right Хмм, по путеров и јогуртиве од ТБШ почесто во последно време посегнувам, плочката од Лаш еднаш неделно кога имам време да се тинтрам ја користам.

Путериве на ТБШ се поцврсти за разлика од јогуртот. Од 200мл земам путер стално, бидејќи највеќе ми се исплаќа кога се на акција. Еден имам од органска шеа е тој не ми е гибнат 150мл е и ми е помрсен некако и не ми мириса на ништо затоа и за украс ми стои :rofl:
    Јогуртиве побрзо се упиваат некако структура имаат како млеко за тело и убаво ми хидрираат. Првично на тепка го зедов зимоска овој од брусница upload_2026-5-23_8-35-56.png (сеа кога ја ставив сликава гледам истата линија е како мистот што го постирала @MarigoldA . И од овој просторијата мириса.

Моринга да ти кажам на што мириса споредба појма немам, едино да појдеш да го душнеш да видиш дали ти се свиѓа:lol:. Гелот го добив на поклон и ептен убаво ми мирисаше па, кога беа на попуст искористив да нарачам јогурт.

Овој од капина го гледав, ама мислев да не ми мириса киселкасто некако па, не ни нарачав. Ми фатија око и Velvet Fig and Pistachio и Ajwa Date and Honey. Можеби ќе се прелажев малечко пакување да земам од Velvet Fig and Pistachio зошто во главава си имам увртено дека ова другово со урми мириса на Sticky Dates, ама немаат.:wasntme:

Мистовиве не знам дали сите иста трајност имаат, мене во комплетот кога нарачав од кокос цела линија ми стигна, ама шо знам трајност од соба до соба и повеќе не го осеќам :tmi:

Тестери искрено не знам дали праќаат, до сега не сум добила во пакетчето, а и не сум ни побарала :tmi: Не знам дали би испратиле, следно баш ќе си ја пробам среќата па, ќе ве известам што сум добила :rofl::rofl: И овие за разлика од Лаш имаат почесто попусти 20% - 30%, а не како другиве еднаш годишно.

На Panda00, MarigoldA и Mrs. right им се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.516
    Допаѓања:
    111.776
    Јас ги имам пробано и јагодата и моринга, кокос , шеа , со слива , ванила , последните два што ги набројав се од limited edition пред неколку години ги имаше. Кокосот е за посува кожа и шеата исто. А за мирисот и јагодата и моринга поготово ми се омилени. Овој путер за тело Virgin mojito ми беше супер и прв производ купен од Боди шоп ама за жал го нема оддамна

На MayDiamonds, Panda00, Antolinaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.795
    Допаѓања:
    20.227
    Несесерот од мини сетот со јагода им е ужасен. Материјалот обична хартија што се гужва и витка.
    Не ми е за поклон некако :|

Би го дала гелот и путерот заедно со некое благце.

Кремчето за раце го отворив, и ќе го задржам, смачкано малце ми стигна..

Мирисот на јагода обичен, просечен, не е ниту лош.

Мирисот на Dewberry ме бендиса, многу поубав од јагодата :inlove:

20260528_185531.jpg 20260528_185543.jpg

На Panda00, Antolinaa, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.795
    Допаѓања:
    20.227
    20260530_191421.jpg 20260530_191502.jpg

@MarigoldA баш ми иде да се изедам поради мирисов :inlove:
    @Antolinaa не е киселкасто толку, дури слатко мириса. На попуст се :lol:

И поише ми се свиѓа формулата на јогуртот отколку путерот. Повеќе хидрира.

Боди мистот пресладок е, но не знам дали би траел дека овошен и лесен мирис. Може и за лето да се користи, свеж ми делува.

За шишето стаклено браво, првпат спреј за тело да видам во стаклено. Како тоалетна вода може да пројде.

На Antolinaa, MayDiamonds, MarigoldA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    2.232
    Дали ја пробал некоја новата колекција Elderflower & White tea да сподели импресии, ме интересира како мириса, во последно сум опседната со нота на чај :)