1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

The Notebook [2004]

Дискусија во 'Филмови' започната од Mrs.Iglesias, 27 август 2010.

1. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Филмов го гледав дури пред една година, заедно со A walk to remember.
    Како да знаев дека ќе изгубам време за ништо.

Ме разочара. Ни приближно толку добар како што го претставуваа дека е.

На TennisBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  2. capslock

capslock Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    се согласувам со тебе..
    толку многу фалење, а не е ништо посебно.
    книгата, да, многу е добра, али филмов :|
    обично обожавам да гледам такви љубовни филмови, ама овој... не знам, можеби дека ја прочитав книгата претходно, па потоа го гледав филмот и очекував да биди како и во книгата, ама нема благе везе :)

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.227
    Допаѓања:
    67.733
    Сега го погледнав трејлерот во Последен гледан филм и се потсетив на филмов. Морам да признаам си пуштив некоја солза на крајот, кастингот на актери исто многу ми се допадна, а приказната ми беше срцепарателна. Книгата ја немам читано, па немав предрасуди во однос на филмот, а и немав некакви очекувања, ниту пак знаев нешто кога го гледав. Го гледав со дечко ми и мислам дека и он се подзаврте на страна да се подзабрише :lol: Добар филм :up:

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Мене филмот ептен ми се допадна можам да кажам и за прв и единствен пат повеќе и од книгата. Изборот на актерите, содржината ама баш се си е на место. А да и успеа да ме расплаче :)

5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Уф, не да успеа да ме расплаче, крокодилски ги ронев :) После тоа го гледав уште 2-3 пати и пак си поплакував :lol: Од цел филм најмногу впечаток ми остави куќата :inlove: Обожавам такви куќи :)

6. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    2.240
    Аххх филмов. :inlove: Не знам зошто, има нешто посебно во него што прави да го сакам многу. Ми се допаѓа и тоа што се случува во 50-тите години на минатиот век (прекрасна облека :) ). Исто и глумците ми се онака.. нај. :D 10-ка за филмов.

7. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    сакам да го гледамм..толку е убавв :D ..ај накратко кажете шо се работи! :D

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.479
    Допаѓања:
    120.960
    А да ја земеш книгата прво да ја прочиташ, па да си го изгледаш филмот и да си уживаш :!: Нема да згрешиш верувај ми.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    ПРЕКРАСЕН ФИЛМ. НЕМА ДА ЗАЖАЛИТЕ АКО ГО ГЛЕДАТЕ :inlove:
    Мислам дека сум јасна.

10. zlatnaa

zlatnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    57
    Филмот е преубав го гледавме заедно со дечко ми уживавме ммммм :inlove: :inlove:

11. selly.gomez

selly.gomez Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    42
    Го имам гледано, сум се изнаплакала :'( ама преубав е :D

12. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Го имам гледано филмов и според мене е многу добар романтичен филм, во мене се побудија емоциите и заплакав. Сепак искрена љубов до крај постои :) Кога го изгледав филмов после тоа кога го видов дечко ми го изнагушкав и изнабацив :) :inlove:

13. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Го имам гледано филмот неколку пати до сега и можам да кажам дека е прекрасен.
    Неверојатна љубовна приказна во која верувам дека може да ужива баш секој. Филмот допира да секое срце, има прекрасни цитати и сентиментални моменти...
    Го препорачувам на сите што не го гледале обавезно да го изгледаат :)

14. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Одличен филм кој вреди да се погледне.Има една поука: Секој ден од нашите животи да го поминуваме љубејќи го партнерот како тој ден да ни е последен. Не за џеба се вика дека љубовта е двигател во животот. Затоа сакајте и уживајте да бидете сакани.

Филмов ЁБи го препорачала на секого да го погледне. :inlove: :inlove:

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Moжи страница за онлајн да го гледам филмов?По коментариве гледам дека е интересен :)

16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Го гледав повеќе пати и само едно можам да кажам ... еден од најдобрите романтични филмови :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

17. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Повели vlubena :)

http://www.putlocker.com/file/4FF9D1VFBZQCSSSS#

На vlubena му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Biggie

Biggie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    62
    Филмот ми е при срце, најомилен. Го имам гледано еден куп пати и секогаш се чувствувам како да ми е прв пат иако репликите веќе напамет ги знам :D . За еден филм да ме привлече, прво треба да ми е убав на око, а тука подразбирам изглед на глумците, што е 5ка во овој случај, а и глумата според мене е фантастична. Има прекрасна приказна што е исто многу битно.
    Вака кога фалиш нешто нема што повеќе да се каже, едноставно прекрасен е.

19. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Приказната е многу убава и ми беше некако магично да го гледам филмот,исполнет со емоции и среќни и тажни.
    Рејчел Мекадамс како и во секој филм одлично глуми,но мислам дека можеле поубаво момче да најдат за улогата на Ноа.Некако тоа ми го рушеше целиот филм,според мене не си одговараа баш физички.Знам дека многу нема да се сложат но тоа е.
    Инаку пуштив и солза на онаа сцената каде што врне дожд,беше некако и убаво и тажно.
    Но филмот е премногу бајковит,ваквите љубовни приказни ги нема во стварноста,за жал.

20. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Книгата Страници за нашата љубов ја имам читано многу одамна и не знаев дека тоа е книгата по која е правен филмот. Искрено, за книгата не се сеќавам ама баш ништо но за мене Спаркс ми бил плиток писател, и го вбројувам во плитки бестселери. Но филмот ме воодушеви. Ми побуди чувства да ја ценам љубовта оти не знам животот што може да донесе. Добар филм е оној што ве тера да почувствувате, што ќе ви пренесе некоја порака и кој ќе остане во вашето сеќавање. Ете на книгата не се сеќавам ама на филмот да, и покрај тоа што и филмот ми е одамна гледан. Приказната е романтична и срцепарателна но не наштетува да се наполни нашето срце со надеж дека љубовта има сила да се бори со животот и да му пркоси. Иако во принцип сум доста пребирлива за филмови и книги, овој филм неможам да го ставам во категорија на евтини холивудски филмови со голема доза на романтичност бидејќи овој филм пред се укажува на вредностите на животот, на тоа дека љубовта не го бира материјалното туку духовното. Сцена која ја открива животната вистина е моментот кога децата и доаѓаат во посета, но мажот е тој што е цело време со неа. Тоа е вистината што ни се открива оти како млади неможеме да го сфатиме тоа но староста е таа каде ни е љубовта и разбирањето најпотребно. Оти децата растат и си одат, но сопругот, вистинскиот сопруг е оној кој останува до крај! До самиот крај!