The Ordinary продукти за нега на лице

Discussion in 'Лице' started by Mishela, Nov 15, 2018.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Која е разликата помеѓу Buffet и Buffet + copper peptides? Има и разлика во цената.
    - Caffeine Solution 5% + EGCG
    - Hyaluronic Acid 2% + B5
    - Buffet” + Copper Peptides 1%
    - AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
    За мрсна кожа и 30 годишна возраст ќе ми треба и нешто плус? Retinol , retinoid би ги одбегнала сега заради што дојам.
    Овие 4 работи погоре доволни се ? Се мислам и за ниацинамидот дали да го земам , ама пак акни да не ми прави , највеќе ми е за да ми се регулира себумов.. Некоја замена за него?

2. MiAmor

MiAmor Популарен член

Мое мислење е дека пептидите се користат на позрела кожа,зошто брзате со анти ејџ ,доволна е хијалуронска за твои години,и спф фактор,евентуално и антиоксиданс како вит.ц или алфа липолик исто ја фалат. За аха бха ако претходно немаш користено киселини подобро е да почнеш со лактик 5% или гликолик тонерот,зошто можеш да си го уништиш лицето со јакава киселина,доколку не е навикнато.
    За другото нека кажат поискусните.

Doozy and koritsaki like this.
  3. soffce

soffce Истакнат член

:wasntme:здравоо, решив да си нарачам нешто од The ordinary ама не сум баш сигурна што, само отприлика знам.Па вие поискусните да ми кажете што мислите за рутинава.
    1.Го мијам лицето со еуцерин сапун (затоа што многу ми е погоден и преубаво ми вади шминка, а не ме пресушува)
    2.После со гелов на Origins со гранули( ете слика со состојки што мислам не се ок ама

3.Поминувам со тоникот на балеа розевиот
    4.Чат пат ставам крем исто од Origins матирачката али не секогаш:wasntme:
    Имам инаку нормална кожа со масна т зона, не ми е рамномерен тенот имам хиперпигментација од стискања и на некои места на образите имам флеки модрички од стискања, исто така имам акни ама како внатрешни се некако ко комедони да се и ако ги стиснам ке истече тоа гнојното и после коа ке заздрави пак си се полни баш на истото место ..
    се мислам да нарачам Niacinamide за да ми ја исконтролира т зонава, нешто за хидратација (хијалуронската мислев но не сум сигурна со оглед на тоа што имам 19год),некоја од киселините (за структурата да ми помогне)но не знам која и дали хемискиот пилинг црвениот што е како крв( ама мислам ту мач ке ми е пилингот зошо сензитивна кожа имам многу)
    Значи сакам нешто да ми го изедначи тенот( да ми избледе флеки) и да ми се тргнат тие чуднине бубуљички и топченца за да ми биде мазна структурата на лицето :wasntme::sun::angel:
    пс. имам пробано double cleansing со масло од семки од грозје ама мислам декс ми се појавуваа повеќе тскви недефинирани топчиња поткожни шо не дсе стискаат

Attached Files:

Last edited: Jan 31, 2020
    ludamaja10 and koritsaki like this.
  4. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Niacinamide можеш слободно, ќе ти помогне со флеките од акни ептен.
    А за хидратација сосем доволни ќе ти се тоник, крема и масло. За хијалуронска ти е сепак прерано, верувај.
    Внимателно со киселините, за почеток најслабата млечна можеби, за хемискиот пилинг никако уште сега, поготово не штом имаш осетлива кожа зашто навистина е многу јак.
    Најслабата млечна ќе има резултати во изедначувањето на тенот секако, ма да јас сум убедена дека и само ниацинамидот ќе му е мајката за изедначен и убав тен ако се користи наутро и навечер на убаво навлажнета кожа со хидратантен тоник. ;)

soffce likes this.
  5. soffce

soffce Истакнат член

а мислиш ке ми помогне ниацинамидот за овие бубуљичкиве или не се става на нив? ти благодарам многу инаку:hug::sun::l: и која е најслабата млечна?:wasntme:

ludamaja10 likes this.
  6. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Здраво, земав Niacinamide, aha bha. Дали може во ист ден да се користат заедно?

ludamaja10 likes this.
  7. Mishela

Може, а пилингот не смее да се меша со други киселини затоа што му се поништува дејството на тој начин.

Може да го ставаш директно на акната, ќе ја исуши побрзо од обично.
    Инаку Lactic acid 5%+HA е таа што ја зборев.

ludamaja10 and soffce like this.
  8. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Ставаше и под очите?

9. anali22

anali22 Истакнат член

Здраво дечки
    Јас конечно ги добив производите од ТО и сакам да ве прашам дали можам да ги користам на овој начин.
    Наутро розевата пена на Балеа па тоник, Niacinamide + Alpha Arbutin 2% + HA, хидр.крема па крема со з.фактор
    Навечер 1. розевата пена на Балеа, тоник, Glycolic toner, Niacinamide па rose hip seed oil
    Навечер 2. розева пена на Балеа, тоник, Lactic acid 5% па Marine Hyaluronic, rose hip seed oil и крема.
    Ви благодарам

10. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Може некоја што се разбира од овие работи да ги појасни како се користат The Ordinary? Прв пат се среќавам со такви имиња и продукти.. По каков редослед треба да се користат, за каква кожа, на колку време?

11. lovemme

lovemme Форумски идол

Не

ludamaja10 likes this.
  12. Mishela

Може, таман е. Терај си слободно вака па ќе кажеш како си задоволна.

anali22 likes this.
  13. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Ми стигнаа производите конечно, за прв пат не порачав многу. Зедов серум за коса, хијалуронска киселина и сквалан.

Веќе имам две креми што ми се погодија, едната е ноќната од Алверде со екстракт од роза, другата е Fleurance со алое вера. Веќе имам и крем за миење лице од Балеа што стварно е добар и единствено од него не ми се суши лицето по миење, не го чувствувам затегнато.

Направив patch test вчера, денес сакам да ставам на лице.
    Дали некој имал лошо искуство со ставање на друг крем над хијалуронската, а да не е NMF?

Ставате на цело лице хијалуронска вклучувајќи и т-зона, ако да, дали ова помага за регулирање на себум? Глупаво е прашањево, ама стравувам дека можеби би било пренатрупано и би се мрсело дополнително.
    Дали да чекам да упие малце хијалуронската, па одозгора крем или веднаш ставам?

Прилично чувствително лице имам така што не сакав да ризикувам со било какви киселини ниту ниацинамид за да не се исфрлам.

14. Noemi

Noemi Популарен член

Buffet + Copper peptides е подобар и поскап зошто содржи пептиди кои не се конкретно против стареење туку за општ бенефит на кожата. Како антивоспалително дејство, подршка на продукција на колаген, длабинска хидратација и општо поздрава кожа.
    Јас има пишувано го користев обичниот, одличен хидратор е задоволна сум, имав plumped ефект на кожата, не остава трага по нанесување ама има помалку бенефити долгорочно споредено со Buffet+Copper.
    Буфет со пептиди е со сина боја заради пептидите.
    Воглавно ниту еден нема да ти наштети.
    За Ниацинамидот за жал немам предлог како серум туку како средство за измивање, на NIOD (исто марка на Deciem) Sanscrit Saponinis. Регулира себум и смирува исто како ниацинамидот, поскапо е ама трае доста долго зошто се користи преку еден или два дена. Разгледај го.

На влажно лице на целото лице ставаш Хијалуронска се впива и ставаш крем каков што си користиш.
    Хијалуронската ја влече влажноста од околината во кожата ако нема од околината ја влече од сопствената кожа, затоа се става на влажно лице.
    Исто се става на влажно лице затоа што се смета дека на влажно лице подобро продираат молекулите.

Ако имаш дехидрирана мрсна/комбинирана кожа хидратацијата ќе ти ја нормализира и ќе лачи помалце себум= нормала кожа.

15. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Ајде и јас да си прашам за нега на лицево.

Имам поприлично сува кожа, па дури и во Т зоната.
    Акни немам, само во некои делови минимално црвенило.
    Моментално користам две креми, една од Авон и другата е истата од Анабел, Fleurance со алое вера.
    Кокосово и пилинзи одвреме-навреме.

Што би ми препорачале главно за хидратација?
    Ве читам повеќето користите хијалуронска. Дали би ми помогнала?

@Doozy @Mishela

16. Mishela

Колку години имаш?
    Хијалуронска од 25 нагоре мислам дека е ок решение за хидратација, за порано реално сметам дека нема потреба од неа.

Можеш масла, има повеќе видови. Алфа арбутин можеби, ама не знам тоа немам користено.

17. Purplelilac

Немам се' уште 25. :)

Се мислам дали масло ќе ми ја хидрира кожата, бидејќи кокосовото на пример само ми ја омекнува но не ми ја хидрира. :|
    А киселиниве, витамин ц и другиве нешта што ги употребувате не би можеле да ми помогнат?

18. Doozy

Doozy Форумски идол

Кокосово нооооу, не ставај на лице. Земи го Скваланот на ТО, топ е. :D

Само крема не е доволно, треба и нежни средства за миење и тоник плус. Тоникот мислам највеќе ќе ти направи разлика.

Не мораш ХА, хидратантен тоник ќе те освежи многу. Прочитај за 7 скинс оти од тел куцам, ќе ти смени. Мислам немаат таков тоник на ТО, можеш на Балеа розовиот ако не ти се нарачува да чекаш од друго место. :)

Кремата на ТО е исто ок мислам, јас лично ја немам, ама другиве ја фалат.

Ииии СПФ, да не заборавиме. :)

ludamaja10 and Purplelilac like this.
  19. Mishela

Витамин Ц не е за хидратација. Објаснив пред некој ден.

Земи си убав благ тоник без алкохол, спреј за лице (од Авон има убав без алкохол), хидратантна крема, масло.
    Од серумите ТО види некој друг дали ќе ти фати око, мене ми се свиѓа маслото од марула, тоа роуз хип е исто убаво ама клучот е во тоникот. Неколку слоја тоник на долг рок прават чуда.
    Кај млада кожа навистина не гледам потреба од нешто повеќе, тоа користев и јас.
    Киселините си се твој избор, ама тие секако не се користат за хидратација. :)

Doozy and Purplelilac like this.
  20. Purplelilac

Ќе си земам тоник и некој од серумите. И Сквалан, иако треба да прочитам како се користи и што е. :D
    И искрено до сега не сум коритела СПФ за лицево, ама читајќи ја темава сфаќам дека требало. :tmi:
    И тоа ќе си земам.

Фала ви премногу. :f::f:
    Ако имам уште некои прашања понатаму ќе ви досаѓам пак. :D

Doozy and Mishela like this.