The Ordinary продукти за нега на лице

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 15 ноември 2018.

1. HaleemO

HaleemO Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    185
    Морам да го пофалам AHA + BHA. Еднаш неделно го користам еден месец и веќе има забележлива разлика. Топло го препорачувам.

На beautys20, mysterious и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  2. BojanaS1

BojanaS1 Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2019
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    15
    Дали приметивте дека на лоокфантастик не е повеќе бесплатна доставата, и поприлично е висока?

3. Ina V

Ina V Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    1.562
    Од она што јас го видов, стандард шипинг е free, а експрес деливери е бесплатно со нарачки над 119 фунти, меѓутоа, на Checkout дава само опција за Express Delivery што значи дека ќе се наплаќа за секоја нарачка до 119 фунти. Висината зависи од нарачката и од земјата до каде се доставува и во право си, високи се цените. :swear:
    Screen Shot 2020-03-13 at 22.39.48.png

4. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Неколку дена без работа + по дома, па решив да се посветам на Ordinary.

После изгледани видеа ( супер објаснува девојкава, скроз ги изманијачив сите видеа на темата) и консултација (на Deciem страната можело мејл да им пишеш што сакаш од проидводите и ти прават предлог рутина со објаснување, Сара супер ми објаснi детално се'), исчитани 28 страни на темава (фала девојки) решив да нарачам:
    Azelaic Acid Suspension 10% - 30ml
    Glycolic Acid 7% Toning Solution - 240ml
    Niacinamide 10% + Zinc 1% - 30ml

Мене ми е релативно добра кожата, од 1-5 би и дала 3.5-4. Она што би сакала е некое намалување на црнките и порите (во зоната на носот и малку на образите) и изедначување на тенот. Имам релативно нормална кожа, никогаш не сум имала проблем со акни, за мои години (27 и пол) немам речиси никакви брчки. Она што сакам е една убава рутина за Plumping up и нели хидратација никогаш доста.

Ми треба мала помош од вас меѓутоа. Гледав баш и за мајка ми ама некако нема толку искуства за зрела кожа (+60). Она исто цели кон "подобрување на тонусот (многу сме речити по дома)". Нејзината кожа е посува, се шљапка со кремчиња, арганово масло, знам и она од Хабо Ладо јапонското за навлажнување го користи, ама ете да искористи прилика. Има некој искуство/препорака со повозрасни што користеле Ordinary приозводи?

На Noemi, Ina V и LivingGlam им се допаѓа ова.
  5. BojanaS1

BojanaS1 Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2019
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    15
    ретинол, ама треба редовно користење со месеци, за тенот и освежување аха киселини - јас имав резултати после 2 месеци (не беа од ординари)

6. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.151
    Девојки ме интересира која е разликата помеѓу гликолниот тонер и млечната киселина 5% ?
    И како всушност делуваат на кожата?

7. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Е ова со шипингов ме докрајчи.Зошто? Стварно ја претереале.:punch:И тоа,баш сега им текна.
    Да бараме тогаш некоја поисплатлива алтернатива за порачување.

8. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    10.010
    Има еден куп поисплатливи, пример beautybay, deciem.

@lovelygirl39 Лактик 5% е многу нежна ексфолијација, за ептен осетлива кожа, бидејќи ексфолира и навлажнува.
    Гликолниот тоник е за средно отпорна/нормална кожа, и двете треба да влијаат на текстурата на кожата, избледнување флеки, чистење пори.
    Го отстрануваат "лепакот" што ги држи нечистотиите во порите, па послесно излегуваат.
    Тоникот за мене е поудобен зошто се нанесува на памукче и се минува по лицето, од лактик не видов некој ефект и пипетата не ми беше удобна за дозирање.

@tigerlady Дефинитивно витамин ц за мајка ти, buffet или buffet +copper peptides и посериозен ексфолијант. Мајка ми е за неколку години помлада, користи marine hyaluronics, хемиски ексфолијант и витамин ц. Маслото од марула е исто прекрасно за зрела кожа.
    И добар крем за хидратација, мнооогу хидратација.

На renata77 и tigerlady им се допаѓа ова.
  9. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.128
    Допаѓања:
    11.009
    Screenshot_2020-03-18-16-16-22-358_com.android.chrome.jpg Треба да се воведе уште еден чистач во рутината пошто содржи squalane или доволен е само овој?

10. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    517
    Јас веќе некое време користам ниацинамид и немам ама баш никакви резултати. Повеќе од пола шише ми е потрошено, ќе го дотрошам цело секако, ама се прашувам дали јас правам нешто погрешно бидејќи кога читам какви придобивки наводно имале луѓе низ интернетов...
    Имала ли некоја од вас баш конкретно подобрување од него, или да ми објасни на кој начин, како ја подобрил кожата? Јас имам останати црвенила од акни (имав бактериски акни што сега ми се речиси сите поминати) и го земав ниацинамидот со надеж дека ќе ми помогне во избледување, ама не гледам баш никакво подобрување :^)

11. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.325
    Na poluvlazna koza se stava posle tri meseci se gledaat drasticni rezultati :)

На beautys20 и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.985
    Допаѓања:
    108.454

За избледување на флеки од акни би ти помогнало Alpha arbutin 2%+HA
    Niacinamid е повеќе за залечување на акни и регулирање себум

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  13. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Niacinamid-от е точно намемет за избледување на црвенилата и поправање на текстурата на лицето.

Искрено, јас го користам секој ден веќе месец ипол и гледам огромна разлика.
    Дај му повеќе време и сѐ ќе се среди.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.668
    Допаѓања:
    29.440
    Дали е можно од ниацинаминдот да имам purging? Недела дена одприлика го користам и се исфлрив така на одредени делови од лицето. Прво користам тонер, па на мокра кожа ставам од ниацинамидот.

15. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Кај некои луѓе се појавуваат белки при користење на ниацинамидот...јас би ти рекла да продолжиш уште некој период да го користиш и да ѝ дадеш шанса на кожата да се навикне на продуктот.
    Пробај без тоникот, т.е. откако ќе го измиеш лицето, остај го да се засуши малку и нанеси 1-2 капки само, ништо повеќе.

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  16. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Дали некој има користено ретинол?
    Како што разбрав,треба само навечер и многу малку.Да нанесувам на цело лице или на некои попроблематични делови?:^)

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Јас прееска нарачав пак, фри е.
    Иначе имате попуст на производиве од темата само одете во категорија Spring.

18. BojanaS1

BojanaS1 Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2019
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    15
    mene seuste mi dava express delivery :(

19. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    517
    Знам, како што треба го нанесувам ама уште ништо. А од октомври го користам.:^)

20. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.151
    За почеток стави на челото и гледај како ке ти реагира кожата. Може да биде јак ако ставиш во голема количина.

На renata77 му/ѝ се допаѓа ова.