Здраво би сакала да прашам колку изнесува шипингот за порачка на the Ordinary производи од beautybaу.com
Да, ништо посебно. Ниту ми намали изглед на пори, ниту пудра ми траеше подолго. Не го ни завршив шишенцето. Тебе ти треба рутина шо ќе ја применуваш навечер и наутро. Ама да почнеме со нешто просто шо обично е океј за повеќето: Навечер - двојно чистење (земи си од дм од медицинските гелови за чистење) - серум* (јас би ти рекла да земеш niacinamide пошо е добар за контролирање на бубулици, ама како шо гледаш погоре за некои е holy grail, за некои не-баш-добро) - едноставен крем (Natural mos. factors од the ordinary или медицински од балеа од дм, или шо и да е без парфеми за да не те иритира) * два пати неделно наместо серум, стави Glycolic acid toner, редовно користење на аха исто ќе помогне Наутро - миење само со млака вода - витамин ц пудра од the ordinary измешана со крем - крем со заштитен фактор. Тоа е тоа за старт. Доволно едноставно и не многу скапо за проба. Ќе видиш како ќе се одвива ова, па понатаму ќе додаваш појака АХА како тој црвениот пилинг или ретиноли.
Ајде едно кратко review (не е кратко) од мене, иако е само после еден месец користење ама јас сум веќе пријатно изненадена.Ги нарачав Glycolic Acid, Niacinamide + Zinc, Azelaic Acid Suspension и AHA+BHA пилингот. Прво на сите им направив patch test и првите две недели ги користев само првите три производи, не и пилингот. Наизменично ги ротирав, секоја вечер по еден. Зашто последните неколку години рутината ми беше само миење на лице, чиста цветна вода и крем, не сакав премногу да ми дојде, сепак се киселини. После две недели го пробав и пилингот, но го оставив 6 минути Немам некои големи проблеми со кожата, повеќе ми е за да си изградам ритуна и да добијам некое изедначување на тенот, зашто во пределот на носот и образите имам благо црвенило, стандард (ова е мислам генетски зашто и мајка ми го има истото), намалување на порите и намалување на црнки. Уште после првата недела забележав дека има некој ефект. Црнките на носот посебно како критична зона ми се намалени, баш си споредив слики. И се како избледени да кажам, тоа баш ме изненади. Исто забележувам дека имам некое намалување на blemishes, претходно сабајле кога ќе станев обавезно ми беше розеникава оваа зона, сега не е така. Општо, поplump ми е кожата и ми се допаѓа тоа После пилингот лицето ми беше апсолутно прекрасно, мислам за сега би ко користела максимум еднаш на две недели отприлика зашто сепак доаѓа лето и сонце и не сакам плус да си малтретирам кожа. Останативе ги ротирам, една вечер Glycolic Acid една вечер другите две у пакет. Сабајле не преферирам да ставам ништо од третманиве зашто сум во движење и ако си носам spf крема во ташна не ми се ризикува да заборавам да нанесам после неколку часа. Па на есен ќе видиме. Јас поминав (за сега) без никаков purging и, дури тоа ме изненади, пред да добијам обавезно ми се јавува по една другарка на лице, буквално знам од кој јајник каде ќе се појави. Овој месец ништо од тоа, да не речам ми прифали Пуштив сега нова нарачка од DECIEM, кај мене доставуваат, таман да се опремам пред враќање и да однесеме на мајката да ја шљапкаме.
@tigerlady За изедначување на тенот пробај и Витамин Ц, особено Ascorbyl Glycoside 12% за почеток е екстра, нежен а ефективен. https://theordinary.deciem.com/product/rdn-ascorbyl-glucoside-solution-12pct-30ml?redir=1 Летната рутина ми е витамин Ц(100% L-ascorbic powder или Ascorbyl Glucoside 12%), niacinamide+zinc, Natural Moisturising Factors, спф, marine hyaluronics и aha+bha пилингот повремено, еднаш на две недели можеби. Лицето бебешко газе
Дечки да ве прашам ,првпат користам салицилна киселина ,дали се нанесува на суво лице или на полувлажно?
Киселините се нанесуваат на сува кожа и ретинолот а хијалурон, ниацинамид, бафет, витамин ц на влажна кожа.
Феминки да ве прашам, дали Salycid Acid и Niacinamide можат да се користат во иста вечер? Пример Acid pa Niacinamide им дали треба да помине време меѓу продуктиве?
Дали имаат престанато со производство на салицилната киселина? Не можам никаде да ја најдам, ни online ни во продавници.
Моментално менуваат нешто и ја нема во продажба, така ми одговорија на маил. Замена Revox или Revolution.
На претходната страна зборевме за ова. Да кажам дека за неполни две недели ми стаса нарачката од beauty bay. Нарачај пак. Најверојатно со таа нарачка конкретно имало проблем. Не општо. Него, niacinamide го наоѓате некаде? Еве веќе две недели интензивно го барам, секаде out if stock. Јас користам некои производи, ама онака што сум читала позитивни искуства. Вие гледам цели програми имате Ако сака некоја со сува кожа да сподели што користи. Крајната цел ми е изедначен тен. Со сувата кожа немам проблем. Знам да го регулирам тоа