The Ordinary продукти за нега на лице

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 15 ноември 2018.

1. Vanja84M

Vanja84M Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    Здраво би сакала да прашам колку изнесува шипингот за порачка на the Ordinary производи од beautybaу.com

2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.594
    Допаѓања:
    9.762

3. milaa-sk

milaa-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    23
    Да, ништо посебно. Ниту ми намали изглед на пори, ниту пудра ми траеше подолго. Не го ни завршив шишенцето.

Тебе ти треба рутина шо ќе ја применуваш навечер и наутро.
    Ама да почнеме со нешто просто шо обично е океј за повеќето:
    Навечер - двојно чистење (земи си од дм од медицинските гелови за чистење) - серум* (јас би ти рекла да земеш niacinamide пошо е добар за контролирање на бубулици, ама како шо гледаш погоре за некои е holy grail, за некои не-баш-добро) - едноставен крем (Natural mos. factors од the ordinary или медицински од балеа од дм, или шо и да е без парфеми за да не те иритира)
    * два пати неделно наместо серум, стави Glycolic acid toner, редовно користење на аха исто ќе помогне
    Наутро - миење само со млака вода - витамин ц пудра од the ordinary измешана со крем - крем со заштитен фактор.
    Тоа е тоа за старт. Доволно едноставно и не многу скапо за проба. Ќе видиш како ќе се одвива ова, па понатаму ќе додаваш појака АХА како тој црвениот пилинг или ретиноли.

На zutopile, sorbet, ludamaja10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Ајде едно кратко review (не е кратко) од мене, иако е само после еден месец користење ама јас сум веќе пријатно изненадена.Ги нарачав Glycolic Acid, Niacinamide + Zinc, Azelaic Acid Suspension и AHA+BHA пилингот.

Прво на сите им направив patch test и првите две недели ги користев само првите три производи, не и пилингот. Наизменично ги ротирав, секоја вечер по еден. Зашто последните неколку години рутината ми беше само миење на лице, чиста цветна вода и крем, не сакав премногу да ми дојде, сепак се киселини.

После две недели го пробав и пилингот, но го оставив 6 минути :D

Немам некои големи проблеми со кожата, повеќе ми е за да си изградам ритуна и да добијам некое изедначување на тенот, зашто во пределот на носот и образите имам благо црвенило, стандард (ова е мислам генетски зашто и мајка ми го има истото), намалување на порите и намалување на црнки.

Уште после првата недела забележав дека има некој ефект. Црнките на носот посебно како критична зона ми се намалени, баш си споредив слики. И се како избледени да кажам, тоа баш ме изненади. Исто забележувам дека имам некое намалување на blemishes, претходно сабајле кога ќе станев обавезно ми беше розеникава оваа зона, сега не е така. Општо, поplump ми е кожата и ми се допаѓа тоа :D:D

После пилингот лицето ми беше апсолутно прекрасно, мислам за сега би ко користела максимум еднаш на две недели отприлика зашто сепак доаѓа лето и сонце и не сакам плус да си малтретирам кожа. Останативе ги ротирам, една вечер Glycolic Acid една вечер другите две у пакет. Сабајле не преферирам да ставам ништо од третманиве зашто сум во движење и ако си носам spf крема во ташна не ми се ризикува да заборавам да нанесам после неколку часа. Па на есен ќе видиме. Јас поминав (за сега) без никаков purging и, дури тоа ме изненади, пред да добијам обавезно ми се јавува по една другарка на лице, буквално знам од кој јајник каде ќе се појави. Овој месец ништо од тоа, да не речам ми прифали :D:D

Пуштив сега нова нарачка од DECIEM, кај мене доставуваат, таман да се опремам пред враќање и да однесеме на мајката да ја шљапкаме.

На sorbet, ludamaja10 и Noemi им се допаѓа ова.
  5. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.594
    Допаѓања:
    9.762
    @tigerlady За изедначување на тенот пробај и Витамин Ц, особено Ascorbyl Glycoside 12% за почеток е екстра, нежен а ефективен.
    https://theordinary.deciem.com/product/rdn-ascorbyl-glucoside-solution-12pct-30ml?redir=1

Летната рутина ми е витамин Ц(100% L-ascorbic powder или Ascorbyl Glucoside 12%), niacinamide+zinc, Natural Moisturising Factors, спф, marine hyaluronics и aha+bha пилингот повремено, еднаш на две недели можеби. Лицето бебешко газе ^_^

На sorbet, Sanniii, ludamaja10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Дечки да ве прашам ,првпат користам салицилна киселина ,дали се нанесува на суво лице или на полувлажно?

7. skin.aficionado

skin.aficionado Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    59
    На сува кожа. :)

На MiAmor му/ѝ се допаѓа ова.
  8. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Киселините се нанесуваат на сува кожа и ретинолот а хијалурон, ниацинамид, бафет, витамин ц на влажна кожа.

На buba4e89, MiAmor и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  9. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.141
    Феминки да ве прашам, дали Salycid Acid и Niacinamide можат да се користат во иста вечер? Пример Acid pa Niacinamide им дали треба да помине време меѓу продуктиве?

10. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.594
    Допаѓања:
    9.762
    Да, Salicylic да се впие 30сек минута па Niacinamide, па крема.
    Првото е киселина, второто не е.

На Merten му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.141
    Yeey, фала за одговорот!

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    10.422
    20200601_025751.jpg
    Мислење за пудрите на The ordinery?

13. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    214
    Не сум ги користела ама немам ниту еден добар коментар за нив прочитано

На Salome му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Дали имаат престанато со производство на салицилната киселина? Не можам никаде да ја најдам, ни online ни во продавници.

15. Beaty

Beaty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    294
    Моментално менуваат нешто и ја нема во продажба, така ми одговорија на маил. Замена Revox или Revolution.

На AmericanWoman му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    На претходната страна зборевме за ова. Да кажам дека за неполни две недели ми стаса нарачката од beauty bay.
    Нарачај пак. Најверојатно со таа нарачка конкретно имало проблем. Не општо.

Него, niacinamide го наоѓате некаде? Еве веќе две недели интензивно го барам, секаде out if stock.

Јас користам некои производи, ама онака што сум читала позитивни искуства. Вие гледам цели програми имате :D
    Ако сака некоја со сува кожа да сподели што користи. Крајната цел ми е изедначен тен. Со сувата кожа немам проблем. Знам да го регулирам тоа

17. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Знае некој дали смеам AHA+BHA да користам за време на бременост?

18. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.151
    Не смеат да се користат киселини во бременост ниту ретиноиди.

На simoncelicius и PurpleMind им се допаѓа ова.
  19. YasMazza

YasMazza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2018
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    38
    Која крема е NMF+HA? На која марка и пд каде ја набавуваш?

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.221
    Допаѓања:
    81.766
    The Ordinary, од beautybay.