The Ordinary продукти за нега на лице

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 15 ноември 2018.

1. Larah7

Larah7 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2019
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    19
    Фала ти премногу на информацијата. Ќе почекам па ќе видам дали дополнително ќе треба да платам. За колки време ти пристигна?

2. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    За еден месец
    Претходно сите ги добивав за 10тина дена. Па може само оваа така се погоди да закочи

На Larah7 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    Исчитав многу мислења, гледав и некои видеа за ТО.

Е сега, имам скоро 25 години, кожата ми поминала низ различни стрес периоди, инфекции, пубертетски акни, хормонски акни.

Сега за сега ми е добра, по некоја акничка излегува, ништо страшно. Но си имам последици, нерамна текстура, флекички црвени, големи пори кои многу брзо се полнат со нечистотии, масна Т зона ( мислам дека е резултат на дехидрација ).

Веќе 1 година користам еден лосион базиран на алкохол и ацетил-салицилна киселина. Делува како пилинг , но алкохолот ми јас суши кожата.

Сум користела и други производи на база на салицилна, и знам дека ми годи, но сакам да го исфрлам алкохолот и да вметнам производи за хидратација.

Доколку сум научила нешто од читањето до сега, планирам да ги користам овие производи, но ми треба некое дополнување и секако совет плус дали се ок во редоследот:

1. Squalane Cleanser за отстранување на шминка
    2. Тоник од Балеа ( од ТО го има само Гликолниот, а колку што разбрав тој е само за длабинско чистење/пилинг а не хидрира )
    3. Hyaluronic Acid 2% + B5 за хидратација
    4. Natural Moisturizing Factors + HA

Се мислам за Ниацинамидот, бидејќи сепак кожата ми е чувствителна а има многу поделени мислења за него.
    И со оглед на тоа дека имам големи пори, ми треба нешто што длабински ќе ги исчисти пред да преминам на продуктите за хидрирање. Дали сепак да го земам Гликолниот тоник а после него да го нанесувам хидрирачкиот од Балеа или пак некој друг предлог за длабинско чистење?

4. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.643
    Допаѓања:
    9.952
    1. Двојно чистење за порите особено т. е. освен Squalane Cleanser земи си ја розевата пена на Балеа како добар драгстор втор чистач.
    2. Гликолниот тоник е за нежна ексфолијација, исто и Lactic Acid 5%. Благата ексфолијација помага многу за текстурата и чистењето на порите.
    3.. За хидратација само тоник не е доволен, ти треба и серум со активни состојки како хијалурон и церамиди. Marine Hyaluronics, Hyaluronic Acid, Buffet итн.
    4. Освен кремата нарачај си го Rose Hip Oil, маслото помага за акни и флеки од акни и плус ќе ти ја потхрани и нормализира кожата.

Понатаму можеш да вментнеш Ниацинамид за регулирање на себумот, црвенилата и заштита на кожата, како и витамин Ц за изедначување на тенот.

На Ana-Marija24 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    Hyaluronic Acid 2% + B5 што го споменав под 3. не е ли серумот ?

6. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.643
    Допаѓања:
    9.952
    Да, да, сакав да кажам дека ти треба нешто повеќе за хидратација од само тоник, тоа може да е хијалуронската или друг серум.

На vaga95 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kејти

Kејти Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2019
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    48
    феминки, пуштени се нарачкате од Децием за Македонија со бесплатен транспорт за нарачка над 25Е. Нарачав на 21.08, испратена (шипт) е вчера на 26.08.

На Slatkish255, Sleepy, BojanaS1 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.260
    Se mislam dali da go poracham hemiskiot piling. Mi iskoci 12 evra sose siping ne znam dali e efikasno da ne frlam pari za dzabe

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.124
    Допаѓања:
    10.995
    Преку обична пошта ги праќаат?

10. Kејти

Kејти Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2019
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    48
    Најверојатно, ќе треба да почекаме да стигнат па да видиме како ги испраќаат.

Па ако немаш потрба од нешто друго од истиот бренд, подобро е да платис испорака од 5евра отколку да нарачуваш производи до 25евра и да добиеш бесплаттна испорака.
    Доколку прашањето е дали вреди пилингот - тој им е еден од најрецензираните производи и најфалените. Доколку споредуваш со Ревокс кој може да се најаде и кај нас- дефинитивно овој на Ординери е поефикасен и подобар.

Последна измена од модератор: 8 септември 2020
  11. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.260
    Jas imam fleki od akni koi se malce crveni mi e strav da ne mi gi iziritira

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    За црвениот зборуваш?
    Ако да, ќе ти ги исчисти. Имав јас црвени такви ситни,сега немам.

На ludamaja10 и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  13. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.260
    Dada za crvniot Aha bha sto im e. Koristam salicilna i niacinamide na revox i mislam deka se super bar jas gledam promena ama treba dolgo vreme. Togas da poracam i da go probam ako ne biva toa e toa

На ludamaja10 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Пробај прво на рака па после на лице да не имаш некои реакции.

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Angel06

Angel06 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    329
    То стигна? Мене сеуште не :rofl: последно ми е со вчерашен датум и пишува вака: The shipment was misrouted. The shipment will be redirected and forwarded to the recipient.

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    ^ Мојата пратка стигна пред некој ден, ама добро јас во странство сум.

Туку јас да прашам дали имате приметено изедначеност во тенот по користење на продуктите на ТО?
    Јас приметив и многу ми е мило што ми се регулирал тенот на лицето после два месеци користење на ТО а и лицето ми е џам чисто.
    Некако не се многу оптеретував со тенот, денес се загледав и се изненадив пријатно.

Последна измена од модератор: 8 септември 2020
  17. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    543
    Допаѓања:
    6.125
    Од ТО имам користено неколку производи
    1. AHA + BHA пилинг - одличен е секогаш мора да го имам , ги чисти порите и кожата длабински , после тоа кожата е мазна и со здрав сјај и свежина , а доколку имам период кога лицето ми “полудува со акни” ставам директно на акните 2-3 дена под ред и одма има разлика.
    2. Niacinamide+zinc - за него знам дека има поделени мислења или ти одговара или не , но мене навистина ми е феноменален веќе второ шишенце користам на влажно лице а пред тоа прскам термална вода или активен кислород . Подобар тен , намалени флеки , намалени пори, ми ги чисти црнките имам разлика и тоа многу !
    3. Гликолната киселина - прво не ја сакав воопшто бидејки кожата ми ја правеше како домат но со тек на време научив како да ја комбинирам , прееедобра ми беше навистина исто така ја ставав и на скалп пред да ја мијам косата феноменална беше пак ќе ја нарачам ..
    4. Azelaic acid - малку е густа и силиконска структурата но супер е за навечер многу добро го изедначува тенот и ги намалува флеките со редовно користење
    5. Vitamin C 30% in silicone - ужас ми направи ужасни акни и прекинав со употреба.
    6. Rose hip seed oil - го обожавам особено за зима прееедобро е
    7. Кофеински серум - се опседнав со него нешто прееепрепредобро ! Го затегнува делот околу очите , намалува умор и темни кругови а неочекувано приметив и раст на трепките .
    8. Серум за коса пептиден - приметив разлика да и тоа за 2 недели има многу влакненца но ужасно ја масти косата ... навистина треба трпение со него и додека го користите постојано да сте со врзана коса ..

На lovemme, Slatkish255, Larah7 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Дааа ја добив. Пишав тука поназад. После еден месец ☺️

На poppie и Angel06 им се допаѓа ова.
  19. Sleepy

Sleepy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    321
    И јас потврдувам за ефикасноста на AHA/BHA пилингот на ТО.
    Имам релативно чисто лице, но се случува да ми се појават мали испакнатини во пределот на челото.
    Долго време пробував да ги излечам. Бев и на дерматолог и на различни козметичари и немаше никаков ефект.
    Кај последната козметичарка пробав третман со АНА киселини и веднаш имаше подобрување.
    Си го набавив за сопствена употреба овој пилинг на ТО и досега сум немала никаков проблем.
    Го користев еднаш неделно некаде до март месец, сега во летниов период само два пати поради јакото сонце. Ама сега од септември почнувам со редовна употреба.

На Noemi, ludamaja10, beautys20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. cornflakes6556

cornflakes6556 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    370
    Порачав ниацинамид од the ordinary. Како препорачувате дс го користам? Имам слушнато прво на секој два дена еднаш па после да зачестам со ставање.