За почеток Ниацинамид. После 1 месец, 1 неделно Гликолна на лицето , и можеш Витамин Ц на сабајле , с невечер ниацинамид. Сакав да ти ја намалам листата да не купуваш сешто што неможеш оддма да користиш.
Zdravo denes napraviv naracka na deciem. Od prilika za kolku vreme mislite deka ke stigne? Izvinete za latinicata od telefon sum
Здраво феминки, по долго истражување на интернет (вклучувајќи тука и форумот), решив да ги купам АХА+БХА црвениот пилинг и Ниацинамидот од The Ordinary (на страната Deciem) но имам две прашања: Во моментот го немаат на залиха црвениот пилинг и додека чекам мислев да купам AHA 30% или Salicylic acid 2% од Revox (21год. возраст, имам комбинирана кожа со црнки и проширени пори). Бидејќи немам претходно искуство со хемиски пилинзи решив да не претерувам и експериментирам со сé наеднаш и мислам дека едниот ќе биде доволен за почеток, но не знам кој. Второ прашање ми е, проблемот со DHL. Ако порачам во Deciem ќе ми искочи некаде 19 евра, дали за оваа цена се плаќа/сте плаќале за DHL?
Девојки некоја да каже искуство со mandelic acid? Дали е за пеги? Исто сакам да прашам и за Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2%
Има некој нарачувано од gloskin.mk на инстаграм и дали сте задиволни? Дали мислите дека им се оригинал производите од TO?
Ovoj produkt mene mi e fantasticen- najdobar za izbleduvanje na fleki (od sonce, akni, pegi, bremenost). Malku e cuden koga ke go stavis na lice ne se vpiva vednas megutoa dava odlicni rezultati- po 2 nedeli. (Imam probano od poveke proizvoditeli Vitamin C )
Да не треба на влажно лице да се нанесе за подобро да се впие или не е препорачливо мешање на вит.ц со вода? Сакав да земам само алфа арбутин ама тој го нема,може вака уште подобро е во комб.со вит.ц
Не е препорачливо да се меша со вода поради Вит Ц во составот. Неззнам кој проблем го таргетираш- јас го земав за избледување на флеки и нерамна текстура. Треба да почекаш 5 мин за да се впие па да продолжиш со рутината. Не е до толку страшно или јас некогаш го поминувам лицето со жад ролер кога немам време да го чекам да се впие.
За пеги,цел живот си ги имам,ама не се само на нос низ цело лице имам,ма да не се многу забележливи ама сакам чисто да ми биде,и плус имам ситни како затворени комедони ли се незз ,користам салицилна и ниацинамид ама џабе пак си ги има,па да пробам и некоја друга киселина
Ordinary за под очи не. Барај нешто од друг бренд, Inkey list ако има каде што живееш или можеби имаат и достава (на нив ми текна прво).