The Ordinary продукти за нега на лице

Discussion in 'Лице' started by Mishela, Nov 15, 2018.

1. skin.aficionado

skin.aficionado Активен член

Некој што нарачал од децием скоро да каже дали имал дополнителни давачки за ддв за пратка над 22 евра?

M.laDy likes this.
  2. Sleepy

Sleepy Истакнат член

Јас имав нарачка од 30+ евра и нр платив ништо плус над таа сума.

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Сега порачав,залихи правам. Па сакав да прашам дали го користела некоја ова последново серумче?
    3BB78357-F91A-4889-A52C-4EBAE6B4BD56.jpeg

4. M.laDy

M.laDy Популарен член

Зависи како ќе им текне на тие од царина. Имав нарачка со 48 евра, ми наплатија 100 ден, за проверка. А другарка нарачка над 50 евра, без проблем и помина. Како и да е, повеќе од 200 ден нема да ти наплатат.

5. Giovanna

Giovanna Популарен член

Јас го имам, многу чудно мириса, неубаво и многу долго се задржува мирисот. Пред да порачам ги читав коментарите дека многу луѓе не можат да го користат заради мирисот, па мислам од љубопитност го купив да видам што чудо е тоа :D
    Ќе му дадам уште една шанса понатаму, не го фрлам. Инаку, на тие што не им пречи мирисот викаат дека е убаво, особено за после третман со киселини кога го користат.

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ги читав и јас коментарите,само не сфатив која му е намената.
    Јас мислев може и за коса да се користи.

7. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Како сте задоволни од Natural Moisturizing Factors + HA? Сакав да го заменам кремот за лице од Неутрогена шо го користам со овој.

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Оди во темата Омилени продукти на месецот во категорија Тело,имам пишано за неа.

Waverly Raven likes this.
  9. libra94

libra94 Истакнат член

Здраво девојки, досега не ги имам користено овие производи и ми треба ваша помош :)
    Пишав на страната во чат каквa кожа имам (комбинирана, со акни околу устата, изразени пори и црнки на и околу носот) и што би ми препорачале.
    Ми предложија:
    1. Squalane Cleanser
    2. Hyaluronic Acid + B5
    3. Niacinamide 10% + Zinc 1%
    4. Natural Moisturising Factors + HA
    5. Salicylic Acid Masque
    Дали некој има искуство со ваков режим/ како се употребуваат/ по кој редослед? :D:D

M.laDy likes this.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Клинсерот го немам пробано, користам друг од друга линија.
    За ниацинамид и хујалуронската киселина прво би ти рекла да ги тестираш на рака поради контра ефект бидејќи ги користиш прв пат.
    Тие можат да се комбинираат заедно и насабајле и навечер, прво нијацинамид па на влажна кожа ставаш хујалуронска киселина.
    Кремата исто може и сабајле и навечер, а можеш да си купиш и од друга линија пример. Natura Siberica или Bioderma hidra bio
    Маската ја немам користено,како замена за овој продукт можеш да земеш салицилна киселина на Ревокс која ќе ја користиш навечер наместо ниацинамидот.
    Во принцип треба време да имаш резултати, за дневната рутина после кремата за лице пожелно е да ставаш крема со спф за заштита од сонцето.

Највеќе го препорачувам црвениот пилинг барем еднаш неделно за чистење на лицето.Но,ако имаш разранети бубулици не се употребува.

11. MissDior

MissDior Популарен член

Јас почнав да користам два нови производи од ТО серумот “Buffet” и маската со salicylic acid. Маската убаво ги чисти порите и ми остави чувство на мазно лице. Заради киселините што ги користам навечер, серумот “buffet” го употребувам наутро. Не знам да кажам ефекти од серумот сеуште, ама многу ми го светнува лицето, ќе пробам да го вметнам во ноќна рутина. Некако порано и вит ц повеќе користев, сега заради киселините не можам да користам во иста вечер. Инаку наутро користам и ниацинамид, пред крема и шминка.

12. Sleepy

Sleepy Истакнат член

Јас би ти препорачала навечер да користиш прво маслен отстранувач, па потоа Squalane cleanser.
    После миењето на лицето со овие препарати, нежно натапкај го за да се отстрани вишокот вода.
    Наредно можеш да нанесеш некој хидратантен тоник, па на влажно лице да ставиш Hyaluronic Acid.
    После ова може да нанесеш Niacinamide, и на крај да завршиш со Natural Moisturising Factors, како последен чекор од рутината.
    Салицилната маска би ја користела еднаш неделно, за чистење на порите.

13. queen04

queen04 Истакнат член

Здраво девојки дали ќе може да ми предложите серуми за кожа склона кон акни?

14. Vanessa900

Vanessa900 Активен член

ми стигнаа производите пред 2 дена, до дома ги донесоа, мајками ги примила дека не бев дома, само потпис не наплатиле ништо за достава, стигнаа побрзо него што се надевав,ке пишам за резултати,фала ви на информации :):*

Sleepy likes this.
  15. rumcherry

rumcherry Истакнат член

Веќе извесен период ги нема на залиха Aha bha и тонерот со гликолна, дали знаете друга страна од каде што можам да нарачам (а да нема прескап шипинг)? Fala

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Комбинирана ли? Ако да,еве повели во цитатот имаш што ти треба.

queen04 likes this.
  17. M.laDy

M.laDy Популарен член

Хијалуронската киселина за таква кожа не знам дали би ти ја препорачала, затоа што содржи црвена алга која прави проблем со акни, зависи до кожата.
    -Чистачот можеш да го користиш за двојно чистење навечер. Прво со него па потоа со друг гел/пена. Се нанесува на сува кожа, се масира околу 30 сек. потоа ги водениш рацете и масираш, па плакнеш па миеш со друга пена/гел. Ова само навечер. За наутро само гел/пена е доволно.
    -Хијалуронот се нанесува на полувлажна кожа. Ако не користиш ништо после него обавезно хидратантен крем.
    -Ниацинамидот можеш и после хијалуронот, но можеш и да направиш и рутина еднаш хијалурон (доколку се решиш да користиш) еднаш ниацинамид. Исто и ниацинамидот се нанесува на влажна кожа и после него крем.
    -Кремот NMF+HA е нешто најдобро што го имам користено, единствена мана му е што може да остави бел траг ама ако веднаш се впива. За да не ми остава бели траги чекам серумите да се впиени и го нанесувам на прстите, го размачкувам низ прсти и потоа со тапкање нанаесувам на лице.
    -Салицилната маска ја немам користено, но по логика за маска не се насесува повеќе од 2 пати неделно.

Јас би ти препорачала наместо салицилната маска да си земеш од кај нас салицилна киселина серум и да ја ставаш само на проблематичните места.

libra94 likes this.
  18. the_queen15

the_queen15 Истакнат член

Здраво девојки, прочитав многу околу производите на ТО и сакам да прашам околу ниацинамидот, Squalane Cleanser и Natural Moisturising Factors + HA дали би биле погодни за комбинирана накај мрсна кожа со црнки во пределот на носот? Немам многу проблем со акни, но имам флеки од акни. Немам претходнп искуство со овие производи па дали би ми препорачале да ги земам?

ludamaja10 likes this.
  19. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Да, ова би ти годело.

the_queen15 likes this.
  20. Mell11

Mell11 Истакнат член

Има free shipping над 25е? И за колку време ви стигаат пратките?