Пробај да мешаш 2капки од нијацинамидот со крема и така да нанесуваш. На почеток може да исфрла лицето додека да се навикне кожата ако директно го нанесуваш.
Имаш добар крем од ординари што е со доста поволна цена, доколку го има на залиха, natural moisturizing factors + ha се вика.
Дали праќаат deciem преку DHL? Сакам да си порачам нешто, ама многу лоши искуства имам исчитано во врска со дополнителни трошоци, па се двоумам баш заради ова. Или дали има опција да се избере на DECIEM како да го пратат пакетот?
Да преку нив мене ми стигна пратката. Имав нарачано 4 производи во вредност од 26евра и до дома ми ја донесоа и требаше да доплатам уште 200 и нешто денари. И јас се исфрлав од нијацинамидот. Наместо него за хидратација можеш да ја користиш хијалуронска киселина или сквален (squalane) масло. А за избледување на флеки можеш да пробаш серумот од арбутин, витамин ц, некоја од киселините. Зависи каква потреба имаш.
Јас имав пишано дека на почетокот се нафрлав од ниацинамидот кога го користев самостојно пред некоја година,а сега го користам неколку месеци во комбинација со хујалуронската киселина + крема за лице и немам никаков проблем. Затоа сметам дека самостојно не треба да се нанесува бидејќи го суши лицето,си бара хујалуронска киселина плус крема па спф крема.
Немора да е скапа , немора ни да е бебешка.мене лично - аqua balea ми е супер или - балеа сензитив бела
аха/бха пилингот го имам нанесено еднаш околу 3 мин, на почетокот чувстував пецкање, но ништо страшно. Едвај чекам следно да го нанесам. Дали пилингот може да се користи на колена и лакта?
Девојки денес ми стигнаа од децием производи,некои ги користев и претходно а некои не,па да прашам како да ги комбинирам и кога. Нарачав: •niacinamid •hialuronic acid •mandelic acid •ascorbic acid+alpha arbutin За првите две знам ги користев и претходно. Моментално и сона коростам па вака би требало да е рутината: am: •olival пена за миење •активен кислород •балеа розев тоник •hialuronic acid •balea med крема pm: •olival мицерална •балеа мед гел за лице •активен кислород •балеа розев тоник •niacinamid •sona Прашање ми е кога да го вметнам ascorbic+arbutin ,и дали mandelic acid да ставам наредна вечер без сона,само со niacin i hijaluronska може? Исто ја имам и азелаична на ревокс ама некако не ја користам нз зашо.
Децием ги контактирав за рутина пред да порачам од хијалуронската и буфетот. Ми го пратија ова. Ми рекоа истата рутина може и навечер. Киселината aha bha како да ја вметнам? Кремата за лице не ја порачав зошто имам други, а се мислев искрено. На масна кожа ја имате користено? Некогаш да ја пробам ако е добра
Кремата е одлична,јас ја имав користено и имам и на залиха плус. За Аха еднаш неделно одбери ден и само тој ден да ти е стриктно аха.
Бидејќи ги гледаше и производите на Ниод, сакам да ти препорачам нешто наместо киселината. https://niod.deciem.com/product/nid-non-acid-acid-precursor-15-30ml?redir=1 Мнооогу побезбедно, немаше никаква реакција дури и на мојата чувствителна кожа. Ефект има по подолго користење, секако нема веднаш да те измазни ко киселината. Тоа ЦАИС за кое прашуваше во другата тема, ова, и hydration vaccine буквално ми ја преродија кожата. Плус Niacinamide 10% + Zinc 1% по потреба, само на лузни, тоа го вметнував после ЦАИС. И хијалуронскиот тоник од Хада Лабо пред кремчето, но не секогаш. Веќе месеци не користам ништо од ова, а кожата ми остана во добра форма. Сум користела мнооогу козметики, од природни до медицински до Клиник и цели колекции на Есте, ништо не помогнало ко овие производи. Само да ти препорачам алтернатива на агресивна киселина, кожата на лице навистина нема потреба од тоа.
@LivingGlam за Есте, Клиник се согласувам, кога ќе ми текне само колку пари сум давала на нешто што сум мислела дека помагало и дека ќе помогне , но ништо. Затоа сега решив да бидам поупорна со производиве , а навистина за дејството што го прават на кожата читајќи ве, и гледајќи видеа на youtube, 20-30 евра па и да дадам не е ништо. Штета не го видов ова на Niod порано, ќе го порачав. Киселината погоре ја имам користено и не забележав да ме пецка или нешто друго негативно. Само ептен ретко ја користев , дали во две недели еднаш, често пати заборавав да ставам. Наредно би го пробала овој производ. Фала ти
https://www.cultbeauty.co.uk/the-ordinary-squalene-cleanser.html Тука го има. Само види дали има шипинг за Мк
Даа сега видов , а ова го имаш пробано? Нешто слично ми се гледа, ако не и исто https://www.cultbeauty.co.uk/the-inkey-list-oat-cleansing-balm.html
Inkey List на сајтот ми направија рутина со Salicylic Acid Cleanser, веројатно со тој ќе одам во комбинација со останати нивни производи. Squalane ептен имав желба да го пробам, ама ќе остане за подобри времиња.
Во случај ако не го најдеш на залиха, ѕирни го овој на Iunik, има многу добри оцени na yesstyle, а го имаш и кај нас, моментално гледам и на попуст е. https://olpeo.mk/product/iunik-calendula-complete-cleansing-oil/ Јас моментално го имам на TO, добар е не дека не е, ама не е толку спектакуларен да не може да му се најде замена. Големото пакување и не е така евтино, односно е во ист ценовен ранг и со други саглам брендови, а малото не се исплати и брзо се троши.