Може доколку не ставаш крема врз неа со тоа ја сушиш кожата и таа почнува да лачи повеќе себум. А може да се случи и ако претераш пр ако користош серум и тоник и крема и во сите три ја има како состојка.
Дечки јас правев нарачка од Deciem парите се повлечени од сметка,но ми пишуваше дека ми е одбиена нарачката и дека нема да се процесира. Јас им пишав на фб и инстаграм,но нема одговор. Едит: До адресата на картичката било. Сега е во ред.
Имам читано дека додека се користи ретинол не смее да се користат никакви киселини. Дали тоа значи воопшто да не се користат или пак може на пример еднаш во неделата ретинол 0,5 и еднаш AHA BHA Peeling Solution, со растојание меѓу нив од 3-4 дена?
Дали му штети на лицето доколку 5 пати неделно (навечер) се користи киселина. Различна најизменично гликолна и лактик и еднаш АХА-БХА?
За секого е индивидуално, некоја кожа ќе биде ок, а некоја може да се иритира веднаш. Лактик е доста понежна, но гликолната може да ти ја пресуши кожата. Пробувај комбинации па ќе си воочиш сама.
Да, јас кога користев гликолна на Ревокс ме пецкаше лицето и посуво ми беше. За разлика, млечната од ТО ми е многу погодена.
Има масна конзистенција, а не е масло - се упива за неколку минути. Јас го користам некое време, меѓутоа нередовно - од причина што користам и други серуми па многу ми се. Го прави лицето сјајно, му дава малку живот, мазно е - иако не можам да тврдам 100% бидејќи не го користам само него. Читав дека бенефитите се на долгорочен план, анти ејџ, супер е да се употребува со крема со СПФ итн.
Јас нарачав на 21.01.21 и ми стигна на 05.02.21, нарачката беше 25еу не платив царина. Пакувањето беше пратено од Белгија, а нарачката на Deciem