Ако сакаш чистач на шминка топло го препорачувам на Натура Сиберика - мицерална вода е. Одлична е, се вади со едно сунѓерче.
Не. Наредниот ден ти се мрси лицето? На почеток баш суво треба да ти биде, а и очекувај акни. Не знам кој конкретно го имаш на ТО.
Никаде не грешиш. Тестирај го некое време. Треба месеци да поминат за ретинолот да почне да си ја врши функцијата. Случајно тој со squalane да не го имаш?
Не верувам, пошто баш е наменет за лице. А го имаат ставено во ретинолот за да штити од сушење. Но ти напоменав дека најверојатно ќе ти излезат бубулици од ретинолот. Па некој би прекинал со користење. Како за почеток ставај го два пати неделно.
Нормално е, но не е задолжително. Мене не ме исфрла, стакло ми го прави лицето. Од 0.5% во сквалан користам, секоја вечер.
Јас 0.2 нарачав, прв пат воведувам ретинол во рутина. Секако ќе почнам со два пати неделно ама ми беше страв да не ме исфрли.
Да, почни си така. Само сакав да кажам дека не е обавезно да исфрла, зошто мене и кога бев почетник не ме исфрли воопшто.
Да,и мене не ме исфрли. Јас тој го користам,ама следен за порачување ми е од 1% .Здравје кога ќе ми се потроши,а многу бавно се троши тој ќе си го користам.