Јас но не ми помогна искрено. Имав повеќе брунчиња од обично и лицето многу ми го мрсеше. А по тоа што читав треба да го прави спротивното. Но на многу други им помогнало и имаат одлични резултати.
Да. Навечер на миено лице. Не се препорачува да се користи после пилинг на лице, на сонце или во комбинација со други киселини/ретиноиди.
Фалаа, јас со нијацинамид сакам да ја комбинирам. Ќе почнам со ретинол деновиве па за следна нарачка ова сакам.
Немам порачано од таа страна зошто јас ги земам од продавница каде што живеам јас (не живеам во МК), но знам дека ова страна, официјалната каде што е произведенена марката Т.О прави доставка сегде. Не би требало повеќе од 2/3 недели сепак според мене.
Мене последно од Англија ми пратија и стигна за скоро 2 недели. А пред тоа од Белгија за помалку од месец. Сега гледам дека ретинолов може 3 месеци од отварање да се користи.Па 80 % од шишенцето ќе треба да го фрлам
Пробај да го користиш и на остатокот од телото, како дланки, подлактици/надлактици, можеби и деколте, каде што најчесто се прикажува оштетувањето на кожата (брчки/флеки).
Темава не е за True Alchemy ама можеби ќе можете да ми помогнете Купив два производа, но не знам точно како да ги користам и дали може истовремено: Active solution (azelaic+AHAs+BHA) и Lactic acid + LHA Сега нормално користам: Hada Labo hidrator+ Hada Labo serum + Hada Labo gel cream Спојлер Понекогаш користам и други креми (Др. Хаушка роза, од Авон имам една gold emulsion ноќна...) Е сега, не ми е јасно дали можам како нормално да терам + киселиниве или? Нормално: мијам лице - бришам со тоник - хада лабо производиве и тоа е тоа.
Двата производи се ексфолијанти со различни киселини во составот и се употребуваат навечер. Active solution можеш да го нанесеш пред или по другиот серум што го употребуваш, зависно од конзистенцијата и на крајот крем. Може да се употребува секој ден. Lactic acid + LHA, пак, пишува дека се нанесува како маска. По миење, на суво лице се нанесува од млечната киселина и се остава да дејствува според чувствителноста на кожата: 10 минути за чувствителна кожа, 15-20 минути за нормална кожа, 25-30 минути за дебела кожа (зрела, или склона на фотостареење) и 30 минути за кожата на телото (на рацете, вратот, стриите, итн.)***, па се измива и продолжуваш со серум и крем. Штом се употребува како маска млечната киселина, јас би ја употребувала 2-3 пати неделно. Не ти препорачувам да ги користиш паралелно двата производи бидејќи навистина нема потреба. Почни едниот сега да го употребуваш, па кога ќе го завршиш, почни со другиот. И уште нешто, многу е важно да се употребува висок заштитен фактор (барем 50 за периодот што следува) додека се употребуваат хемиски ексфолијанти. Тие ја прават кожата почувствителна и поподложна на создавање дамки и/или изгореници. ***Извадок од страницата на беллина.мк
Здраво девојки. Сакам да вметнам од производите на ТО во мојата рутина, но не знам што најмногу би ми одговарало. Имам комбинирана кожа која е дехидрирана и делува како сува. Би сакала и нешто за antiaging. Ве молам за препорака и за што се користи rose hip seed oil? Благодарам
Здраво девојки, ако некој има искуство со ТО и се разбира во овие работи би замолила да ми помогнете. Имав чисто лице се додека не го пробав трендот со бричење на лицето со оние eyebrow razors и од тогаш почнаа да ми излегуваат акни и сега имам ситни флеки од акните.Имам сензитивна кожа. Сакам да ги порачам овие производи: - Alpha arbutin 2% + HA -Niacinamide 10% + Zinc -Granactive retinoid 2% emulsion ( слушнав дека е најслаб) Инаку, користев овие три месеци салицилна од Ревокс за акните и изгледа дека ми ги исуши мислам дека имаше ефект, ниацинамид исто од Ревокс и ми се намалија порите, лицето ми е освежено но мислам дека не помогна баш за флеките. Еве и две слики да ја видите ситуацијата кога беа прилично активни акните, и како е сега почисто лицето но со флеки. Па ако некој знае што да користам од ТО , или имате искуство со овие производи кои сакам да ги порачам,пишетее
Јас користам Ниацијамид, Гранитиве ретинол 0.5 и Аха+Бха и можам да ти кажам дека имам огромно подобрување во однос на флеките од акни и од сонце. Првите две ги користам навечер наизменично, а третото го користам навечер кога не користам никое од овие. Преку ден користам само крема.
Супер, фала ти на одговорот, само чисто да те прашам, дали имаше purging ili breakouts кога ги воведе нив во рутина?