1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

The Ordinary продукти за нега на лице

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 15 ноември 2018.

1. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    659
    Од која страна порачувате продукти на cerave i the ordinary? На iherb скоро секогаш има нешто што е out of stock а не сакам да ги цепкам нарачките, знам една страна од мкд што препродаваат ама цените им се дупло..

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.313
    Допаѓања:
    7.895
    Од Deciem. Нарачав на 13 април, на 21 ми се јавија од пошта.

3. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    659
    Јасно ама таму има само на the ordinary

4. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.313
    Допаѓања:
    7.895
    Да, за Тhe Ordinary мислев.
    Другата марка која ја спомнуваш не ми е позната, мислам немам ништо користено.

На Ladyinblackkk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Lookfantastic,caretobeauty -провери ги.

6. Ina V

Ina V Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    1.560
    Сакам да прашам дали некој има забележано некаква промена во производите на Тhe Ordinary во последно време. Јас ги користам со години и досега ми беа супер. Со последната нарачка директно од страната на Deciem некои од производите изгледаат поразлично.

На пример, AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution досега по нанесување изгледаше темно црвен како вино и даваше ефект на поизедначен тен и помазна површина на кожата. Новото пакување веднаш станува со бледо розева боја и буквално никаков ефект не забележав од употребата.

Некои од другите серуми како да имаат поинаква текстура, полепливи се на допир.

Не сум сигурна дали смениле нешто во формулациите или мојата пратка е нешто згрешена, се мислам дали да продолжам да ги користам.

7. Cristina Yang

Cristina Yang Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2021
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    198
    И јас подолго време ги користам the ordinary, единствено разлика осетив кај niacinamide-от во текстурата и имав читано дека го смениле составот, но еве и со новиот состав кај мене пак производот си ја врши работата, а за АНА ВНА немам заприметено, се надевам дека нема да ги запустат, многу добри производи за многу пристојна цена.

8. Ina V

Ina V Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    1.560
    Сега прочепкав во интернетов, Estée Lauder го откупиле поголемиот дел од Deciem, понатаму планираат и целосно да ја поседуваат. Пишува дека дел од производите се реформулирани ама не е нагласено кои.

И јас се надевам дека нема да ги запустат, како што викаш :) Најмногу ги сакав заради едноставните и чисти состојки. Останува да видиме.

На Aschenputtel и Cristina Yang им се допаѓа ова.
  9. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    2.881
    Сакам да нарачам TO производи преку МК insta страни ама сум малку скептик да не се фалш :?:

Дали некој има нарачано TO од такви инста страници?
    Мислење?

10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.830
    Допаѓања:
    5.172
    Јас мислам дека не се фејк, само што ќе ги платиш поскапо. Јас лично попрво би нарачала повеќе производи за да имам бесплатен шипинг, отколку вака да купам помалку производи за истата цена.

На ludamaja10 и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  11. Cristina Yang

Cristina Yang Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2021
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    198
    Јас имам нарачано само еднаш гликолна киселина, затоа што беше out of stock долго време на deciem a ми требаше итно. Немаше никаква разлика меѓу таа што ја добивав од deciem и таа од инстаграм. Јас мислам дека не се фејк, туку нарачуваат големи количини од deciem и ги продаваат дупло поскапо за да им се исплати и затоа не се официјални.

На ludamaja10 и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  12. loreddie

loreddie Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    67

Здраво,може ли да ми пратиш линкови од тие страни? Не ми се чека и мене да добијат пак залихи ...

13. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    2.881
    Screenshot_20210504_152632.jpg
    Screenshot_20210504_152626.jpg

На loreddie и Cristina Yang им се допаѓа ова.
  14. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    2.881
    Screenshot_20210505_121201_com.android.chrome.jpg

Сакам да почнам со Ретиноиди, а појма немам што би ми одговарало лично мене. Имам дехидрирана масна кожа, проширени пори, изморена кожа, лабава кожа со ситни едвај видливи фини линии. Едноставно сметам дека мора да воведам анти ејџ продукти во мојот skin care.
    Кој е подобар избор за почетник?
    И како се користат?

15. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.439
    Допаѓања:
    5.867
    Ни едното, ни другото не се добар избор за почетник, затоа што се најјаки. Еве овде можеш да ја видиш јачината и можноста за иритација на сите ретиноиди:
    Screenshot_20210506_012647_com.google.android.apps.docs.jpg

Пожелно е да почнеш со најслаб ретиноид и постепено да зголемуваш, но ако навистина овие ретиноиди со средна јачина не предизвикуваат иритација (види рецензии), тогаш можеш и со нив.

16. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    2.881
    Јасно. Овие горе ги зедов како пример само. Ке разгледам, фала. :inlove:

На pdb123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Ретинолот во Сквалан 0.2% му поминаа три месеци не смее да се користи веќе така? Освен на лице, на друго место некаде смее или да го фрлам?
    Исто и црвениот пилинг остана малку му помина рокот.

@pdb123

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.439
    Допаѓања:
    5.867
    Сѐ што користиш на лице може на телото затоа што е поотпорна кожата; обратното не важи. Што се однесува до ретинолот, штом рокот по отворање е 3 месеци толку им е тестирано веројатно дека е ефикасен или можеби маслото се расипува. Не би знаела да ти кажам до што е. Ако е до ефикасноста, во ред е, само пример не би имала исто резултати како во рокот. Ако е до расипување, тогаш може да те изиритира таков производ. Пробај, ќе видиш како ти реагира кожата, а и ако го користиш на тело, веројатно ќе (или барем обиди се да) го истрошиш во брз рок затоа што го користиш на голема површина.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Фала ти, ајде ќе пробам па ќе пишам.
    Друго сакав да прашам дали спрејот од Zinc+ може да се користи после хујалуронската киселина? Се вратив на старата рутина бар да ги потрошам серумите сега дека се отворени. И како да го вметнам тоникот пред или после серумите?

20. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.439
    Допаѓања:
    5.867
    Мислам дека зависи колку ти е толерантна кожата. Колку што знам, тој спрејот за цинк е за акни, па сега ако си потолерантна можеш директно после миење да клаваш, а ако не, после серуми или дури и крема. Од друга страна, најлесно е хијалуронската киселина да ја ставаш одма после миење лице затоа што веќе ти е влажно, па после да го ставиш останатото. Јас така би направила: миење лице, хијалуронска киселина, друг серум (ако не е маслен), па би се испрскала со ова (иако може и прво ова, па другиот серум). Нема толку строго правило.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.