The Ordinary продукти за нега на лице

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 15 ноември 2018.

1. _Monroe

_Monroe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    657
    Конкретно од ниацинамидот ми излегоа акни како што немав уште од пубертет, и на места каде што воопшто не сум имала никогаш (образите и околу очите:x). После 3 недели сеуште си ја опоравувам кожата со сосема други производи.
    Во момент на разочараност и паника го фрлив шишенцето за жал:doh:, но се слушнав со дерматологот одпосле и ми рече дека тоа е нормална појава бидејќи ниацинамидот ги вадело маснотиите и нечистотиите од порите и излагале на површина (во превод ја чисти длабински кожата), не се појавува ова кај секој но се случува кај луѓе со комбинирана-мрсна кожа, што е во мојов случај. После некој ден од исфрлањето поминуваат акните нагло и се подобрува кожата генерално, но доколку ти е само за акни ќе треба многу повеќе од ова да вметнеш во твојата рутина :)
    И ако се одлучиш да почнеш да го користиш битно е да не ставаш секој ден, на почетокот 2-3 пати неделно па после тоа 3-4 пати неделно мах. и да не ставаш многу дебел слој.

На тема The Ordinary јас ги нарачувам од BeautyBay препрепрезадоволна сум од прајмерот (во шишенце како серум, не кремата), пудрата и све што ќе изнаглетувам одозгоре не мрда дури и на високи температури, и најбитното порите не доаѓаат до израз, па така да 10/10.:)

На simoncelicius и butterflygirl0 им се допаѓа ова.
  2. butterflygirl0

butterflygirl0 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Ова е производот?

Прикачени фајлови:

3. _Monroe

_Monroe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    657
    Да тој е:)

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Може да става секој ден, јас го користев и уште го користам предобар ми е, ми помага за минимално исфрлување на акни.
    Но, таа ако има акни може да земе салицилна на Ревокс и да ги користи и двете. Ете период така дур се исчисти лицето, а потоа салицилната се замени со Ретинолот. Меѓутоа и самиот производ ниацинамид има упаство дека може да предизвика контра ефект и доколку нема подобрување после две недели да се прекине. Тоа е нормално ако немаш користено воопшто серум во животот да имаш контра-ефект.
    Друга работа е што не можете самостојно да нанесете ниацинамид и готово сте завршиле работа. Ниацинамидот колку што е користен толку може да ја пресуши кожата затоа го препорачувам во комбинација со хујалуронската киселина плус крема за лице.

5. butterflygirl0

Се зачлени на:
    18 мај 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Од каде го порача и која е цената?

6. _Monroe

_Monroe Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    657
    Од BeautyBay.com, цената му е £5.75, во Скопје ми стигаат работите од странава за 2 недели, но мислам дека има и онлајн што ги препродаваат Ordinary од кај нас ако ти е за побрза достава, ми излегле реклами неколку пати на инстаграм (вајда не се фејк:?:), само не сум запазила како се викаат.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  7. butterflygirl0

Се зачлени на:
    18 мај 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Дали некој има порачано Ordinary производи од инстаграм страната gloskin.mk? Оригинални се?

8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.038
    Допаѓања:
    5.452
    Оригинални се, но некои се и по 500 ден поскапи. Плус достава.

На simoncelicius и deskarada им се допаѓа ова.
  9. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Па да. Според официјалната табела од ординари не е правилен редослед така.
    Вака велат они: двојно чистење, на влажна кожа хијалурон, потоа нијацинамид, па чекаш пола час па ретинол и на крај хидратација

На simoncelicius, buba4e89 и tanja11991 им се допаѓа ова.
  10. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Ти благодарам овај од Белина од Дм го земаш или? А од Ревокс се надевам ќе го најдам во Дм

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Ревокс имаш во Дм
    Гелот од овде www.bellina.mk

На tanja11991 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Angel06

Angel06 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    329
    Фалаа. Може линк до табелата? Не ни знаев дека има такво нешто :(

13. AlicaInWonderland

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Немам време да го барам сега линкот. Ќе ја прикачам табелата што сум ја зачувала коа читав се на децием и истражував како да си направам рутина.

Инаку назад имам оставено линк до персонализирна рутина од ординари.
    Значи таму можеш да им пишеш, можеш да прикачиш слика од лицето ако сакаш и они лично да ти предложат рутина. Можеш и да кажеш дека веќе ги имаш тие и тие прозиводи и они самп да ти предложат како да ги комбинираш за твоето лице. Може и ако сакаш да побараш да ти предложат и други производи.
    Јас така постојано си се консултирам и си барам што ми одговата и сум на чисто што точно како и кога да користам.
    Пиши им, за 2-3 дена ќе добиеш одговор на маил

DAEEC9E5-E4B6-4C01-9B27-359E5DB4BE31.jpeg

еве вака ќе видиш во табелава дека некои производи се во иста група. Па за нив дополнително сум прашувала како се комбинираат.
    Еве пример за хијалурон и нијацинамид.
    Хијалуронот се нанесува за влажна кожа а нијацинамидпт на сува. Па затоа логично е дека прво ќе ставиш хијалурон после миење на лице додека е влажна кожата. Па од коа ќе се исуши ставаш нијацинамид. Ако го ставш хијалуронот на сува кожа ќе немаш ефект

14. Angel06

Angel06 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    329
    Фалааа, ќе ѕирнам баш. Разочарување невидено што сум грешела :rofl:

Генерално се знам шти ми треба и си има резултати ама со внесување на ретинолот ми беше хаотично цел распоред на продукти.

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AlicaInWonderland

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Ееее ништо страшно :D во твојов случај само си го намалила ефектот од нијацинамидот.
    И мене ретинолот коа го вметнав најмногу хаос ми направи :) ама го сместив

На Angel06 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. butterflygirl0

Се зачлени на:
    18 мај 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Девојки од кои македонски страни порачувате производи на Ordinary?:?:

17. Iamstorm

Iamstorm Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2021
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Девојки ве молам за помош. Користам хијалуронска киселина на ТО на почеток лицето ми беше нежно и хидрирано, но сега го чувствувам како суво. Што би можел да е проблемот?

18. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Користиш ли крема после киселината?

19. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Како ја нанесуваш хијалуронската? Не се нанесува на суво лице зашто и треба да се врзе со нешто да кажам. На влажна кожа е најсоодветно. И после неа крема, за повторно, да ја задржи на лицето,

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Iamstorm

Iamstorm Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2021
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Ја ставам на влажна кожа. Откако ќе се впие во лицето ставам ретинол и на крај кремата од ТО. Одредени денови нанесував од Azelaic Acid но по хијалуронската, а не по кремата...