Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

The Ordinary продукти за нега на лице

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 15 ноември 2018.

1. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    Snapchat-1213060206.jpg
    Ми стигнаа во Понеделникот, точно после две недели, на 29ти Ноември ги нарачав, баш последниот воз го фатив од попустот.:D:whew:
    До сега имам искуство само со ниацинамидот го имам користено и одлично се покажа и гликолната киселина ама од неа не сум задоволна, многу гадни огромни поткожни акни ми правеше.Мислев дека период ќе е додека кожата не ми се навикне ама не, некако кожата не ми ја прифати и ја баталив.
    Со намера не ја порачав хијалуронската киселина, затоа што првпат ќе ја вметнувам во мојата рутина и сакав по лесен серум како marine hyaluronics.

На koritsaki и buba4e89 им се допаѓа ова.
  2. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    Дали оваа рутина е правилна:
    Прво double cleansing со Bioderma sebium гел за лице, па чистење на лицето млеко со од Балеа за чуствителна кожа, ниацинамид серум, па марин хиалуроникс серум, и на крај крема за хидратација?Или да одам, обратно прво марин хиалуроникс серум, па ниацинамид?:?:
    Сакам да знам дали правилно ги користам, оти сакам максимумот да го извадам:D.

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Млекото исфрли го.

На Salome му/ѝ се допаѓа ова.
  4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Double cleansing значи маслен отстранувач или мицерална + гел за миење. Не треба два пати со гел, ќе ја пресушиш кожата.
    Во случајов, млекото треба да оди пред гелот, како чекор за двојно чистење.
    • Млеко за чистење лице се нанесува на чисти раце или пак на памучен туфер, полека и нежно со кружни движења се нанесува на лицето со тоа што ја топите шминката. Потоа се мие лицето со вториот препарат за чистење лице.
    Серумот би требало да е нешто сличен на хијалуронска киселина, па од тука таа прво се нанесува па ниацинамид.

Последна измена: 21 декември 2021
    На naturally и Salome им се допаѓа ова.
  5. Nadica1002

Nadica1002 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2019
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    4
    Здраво! Планирам да си ги порачам следните продукти:
    1. Squalane Cleanser
    2. Glycolic Acid 7% Toning Solution
    3. Niacinamide 10% + Zinc 1%

Моето прашање е дали овие производи ќе бидат добри за мојот тип на кожа (сензитивна и мрсна), барам совет од вас бидејќи не се разбирам многу и би ми значела секаква помош. Исто така дали се користат по тој редослед.

Во однос на порачувањето online, видов дека над одредена сума е бесплатен shipping-от, тоа е супер, но дали се плаќа нешто плус кога ќе стигнат овде (царина, такви ствари).
    Ви благодарам.

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Зошто гликолна киселина имаш акни? Минимални или?
    Океј ти е изборот јас би додала да земеш хујалуронска киселина и крема moisturizing factor + ha за наутро и навечер и крема со спф за преку ден зашто користиш киселини.

Не се доплаќа ништо.

На Nadica1002 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Штом имаш чувствителна кожа можеби ќе биде подобро да нарачаш млечна киселина. Млечната киселина е понежна во споредба со гликолната. Од овој бренд има серуми со 5% и 10% млечна киселина, а исто така содржат и хијалуронска киселина во составот.
    Ниацинамидот вметни го во утринската рутина пред крем со заштитен фактор, а киселината во ноќната рутина пред ноќен крем.
    За нарачки над 25 евра испораката е бесплатна.
    Над 22 евра пратката подлежи на плаќање ДДВ, а над 90 евра подлежи на плаќање увозни трошоци и ДДВ.
    Инаку јас кога нарачував не платив ДДВ, а пратката чинеше повеќе од 25 евра.

8. Belllaa1

Belllaa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    Plativ carina 900 den Dali isto I vie taka plakjate dodatno za carina i od shto zavisi Kolkata Suma na pari kje e carinata

Prv pat pat nacav mislev deka e free I shipping I carina

Последна измена од модератор: 21 декември 2021
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Јас сум во Еу и тука важат истите правила што ги пиша некој погоре, нарачките секогаш ми беа над 25 евра и ништо не сум доплаќала. Тебе изгледа те начекале.

10. Elperseguidor#

Elperseguidor# Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Дечки, јас нарачав на 28-11 и уште ми нема стигнато... А со душа ги чекам. Пишува дека за 13 работни дена се испорачуваат во јужна Европа, денес е 17 ден.

Во Карпош живеам. Ѕвонев во пошта денес буквално 8 пати - никој не ми крена. Имал некој ваков проблем?

11. Anomys

Anomys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2020
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    364
    Колку што знам за течности наплаќаат царина. И на другарка така и имаат наплатено и и кажале дека е заради течностите.

12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.046
    Допаѓања:
    40.389
    Како ќе им текне во пошта. Јас до сега 4-5 пати имам нарачувано. Нарачките секогаш ми биле повеќе од 25 еур (30-50еур), никогаш не сум платила ни денар плус тука.

13. Belllaa1

Belllaa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    Barem da ima nekoj protokol cisto da znam kolku kje bide carinata pr tolku ml tecnot tolku carina ili and 40 evra tolku carina

14. Nadica1002

Nadica1002 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2019
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    4
    Здраво! Ви благодарам на советите погоре. Сепак имам уште некои прашања, сега во врска со порачувањето на производите. Зошто не ги дава сите 100 плус адреси, туку само една (прикажано на сликата). Исто така кога сама ја напишам мојата адреса, без да го селектирам понуденото ми вика дека адресата не е пронајдена. Дали некој имал ваков проблем, некако чудно ми е пополнувањето, па би ми било мило ако добијам помош.
    Фала ви.

Прикачени фајлови:

15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.046
    Допаѓања:
    40.389
    Од летово наваму има проблем со внес на адреса. Јас не можев да ја најдам мојата. Им пишав на поддршка, ме прашаа која ми е адресата и после неколку дена беше достапна за избор. Пиши им ако ја нема твојата адреса ќе средат.

16. Nadica1002

Nadica1002 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2019
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    4
    На кој mail ќе треба да пишам ?

17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.046
    Допаѓања:
    40.389
    Јас тогаш им пишав во contac us, преку нивната веб страна. Ми пишаа за ден/два на меил да им пратам детали.

https://deciem.com/en-mk/contact-form?target=Website

18. Nadica1002

Nadica1002 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2019
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    4
    Здраво. Добив повратен одговор од DECIEM (прикажано на сликата), па доколку некој го има истиот проблем може да го проба ова. Се надевам ќе проработи. :^)

Прикачени фајлови:

На Freyja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bitches broken

bitches broken Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    zdravo sakam da pocnam da koristam serumi imam cuvstvitelna kozha sklona kon akni dali ke moze da mi spodelite nekoja rutina

20. reckless ✨

reckless ✨ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    75
    Здраво на сите!
    За прв пат нарачав од Deciem на 23 Декември и сеуште не ми е пристигната нарачката, а притоа веќе една недела пишува дека е во транзит. Моето прашање е дали сеуште да чекам или можеби да им испратам порака?