Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

TikTok

Дискусија во 'Слободно време' започната од Bitter-Sweet, 20 јуни 2020.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.372
    Допаѓања:
    126.335
    И?
    ТикТок има генерално лоша содржина. И баш е добро да не постои никаде.
    Или бар да ја изменат нешто налик на Кинескиот едукативен модел.

На theunforgiven и FreeToGo им се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    15.975
    Тик ток е многу добар за маркетинг.

На mickey18 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.785
    Допаѓања:
    169.654
    А, зошто мислите дека ако нема тик ток, нема да ги има содржините кои тик ток ги нудеше само на други платформи? Или дека нема сега да се борат на пазарот многу други слични платформи? Тик ток е многу поуспешното, на веќе многу успешниот „Вајн“. Зошто мислите дека нема да има трета платформа таква шо ќе се пробие? Рилс на Инстаграм и Шортс на Јутуб, кои се на ист принцип и со скроз иста содржина зошто креаторите користат поќе платформи - веќе ја имат истата содржина.

Башка шо јас лично мислам дека ова е политички stunt пошто Трамп веќе најави дека ќе го врати Тик Ток, на шо ќе добие многу политички поени во иднина. Али ај, то е веќе друга тема. |(

На 1209 и fbaby им се допаѓа ова.
  4. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.824
    Допаѓања:
    8.705
    Што е Вајн и како функционира? Мене Тик Ток ми беше само за видеа за шминкање, сега треба да ми кажете кај да се префрлам.
    И ако може линкче, не знам како да го најдам. Ова што го наоѓам е архивирано...

5. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.785
    Допаѓања:
    169.654
    Вајн е прастара платформа шо веќе не мислам ни дека постои. Ама е претходник на Тик Ток. Вајн одеше, за Тик Ток да можи да трча. Кога пропадна пред многу години имавме бран кој идеше од таму на Јутуб ама не успеа да се снајди во long form формат. Сега мислам реднот или нешто така се префрлаат. Некоја кинеска апликација. Не знам. Никогаш не сум била фан на користење на Тик Ток. Ама то не значи дека то шо ќе се забрани ќе се спречи то шо беше труло таму.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.094
    Допаѓања:
    55.844
    Do it for the vine! 8) Unpopular opinion: Треба да се врати Vine на местото од Тик Ток. :D Точно е дека беше претходникот на Тик Ток пред 10тина години, ама мене содржините на Вајн ми беа некако поинтересни, поуникатни. Целта беше да се прават кратки хумористични видеа и толку, ништо too deep. На ТикТок, инстаграм рилс и сл. има буквално се сега. Ќе земиш да скролаш и не знаеш дали ќе ти се падни нешто за смеење до солзи или плачење или нешто кое те тера да си го преиспитуваш целото постоење. А, и чудниот алгоритам кој знае да ти дава рилс што ти ја поддржуваат твојата моментална животна ситуација. :D Нмв мене ништо не ми значи бидејќи скролањето на инстаграм рилс ми е доволно и одамна избришав ТикТок. Ама и те како ми фали да се смеам на вајнс. :smirk:

На TammiB5, MeowMeow и Antebellum им се допаѓа ова.
  7. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    12.071
    Ако гледаме генерално сите апликации имаат лоша содржина. Ама во пракса не е толку до апликацијата колку што е до тебе. Ти одлучуваш што ќе следиш а што не, затоа постојат опции како блок и игнор.
    Конкретно на ТикТок сам си го креираш контентот, односно тоа што следиш тоа ти излегува на fyp понатаму.
    Мене ми е омилена апликација, има многу интересни креатори и содржини, за секој по нешто.

Во време на модерна и напредна технологија сметам дека ова е бесмислено, да се банира апликација која никому не штети. Еве јас никогаш на мојот fyp не сум ги видела тие предизвици што се популарни кај децата. Значи сепак не е до апликацијата, туку до луѓето како ја користат. Во такви случаи родителите треба да внимаваат и да контролираат што следат децата а не да се банираат апликациите, пошто може на секоја апликација да се случи истото.

Од непозната причина, овој портокал во движење ми е преантипатичен, ама at this point не ми е гајле.. Следам амерички креатори, fyp ми е амерички и некогаш запаѓам од смеење особено на коментари. :D

Баш прееска правев муабет за ова, викам ќе ми биде страв да отворам, којзнае како ќе ми се трансформира fyp. Не дај Боже балкански контент да ми префрли ќе треба да го избришам од корен. :D

На Dreamer и theowndemon им се допаѓа ова.
  8. Alek90

Alek90 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    171
    Ќе ти се префрли на англиски или австралиски тикток, не е страшно, пак ќе ти се прилагоди фјп по твој вкус :)

На fbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  9. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    12.071
    Хмм колку толку добро, барем нема да е балкански, ама нема да гледам видеа од америчките креатори. :( И општо, Американците се hilarious во коментари. :D

10. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.511
    Допаѓања:
    21.193
    Да пошто тиктокот им ги убива(ше) децата по школи. Ебате мороните

11. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.824
    Допаѓања:
    8.705
    Мене ми е за шминкање, кратки видеа без многу јадење бубрези.

12. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.598
    Допаѓања:
    15.936
    Американците како се решија од Хуавеј така се решаваат сега и од ТикТок, не поднесуваат подобри од нив пак вака се обидуваат да наштетат што можат повеќе.

13. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.785
    Допаѓања:
    169.654
    upload_2025-1-19_23-7-10.png
    Како и шо беше очекувано.

Ама бар излегоја интересни коментари:
    upload_2025-1-19_23-8-3.png upload_2025-1-19_23-8-28.png

14. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.598
    Допаѓања:
    15.936
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.658
    Допаѓања:
    39.504
    На кој што лајкнува тоа му искача. Ако имаш интерес за лоши глупости, тоа ќе ти нуди алгоритмот.

16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.372
    Допаѓања:
    126.335
    Па, има политика вплеткано ради тврдењето за кинеска шпионажа божем американските служби не го прават истото. :D
    И на Трамп порано му одговараше забрана, но ја смени песната оти времињата покажуваат дека не е паметно да се рчка Кина многу. И му одговараат млади гласови.
    А, за содржините ги има и кај другите, но тие малку подобро реагираат на пријави. И на вести почесто се слуша дека некое дете се повредило или загинало поради ТикТок предизвик. Алфа и Зи таму седат повеќе.
    А, ако ТикТок не се врати онлајн во САД, тоа може да ги натера другите малку да се подобрат.
    Генерално ние возрасните знаеме што да избегнеме, но не и децата. Иако голем дел е до родителите, не може да се исклучи компанијата од вина. Намерно дозволуваат полошото да е достапно за светот надвор од Кина знаејќи колку му е зависна младата популација од мрежите.
    Јас нема да бидам против ТикТок ако се измени.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    12.071
    Истите коментари ми излегоа и мене прееска, ваљда истото видео ни испаднало. :D И да, fyp ми беше ко штурци да пеат иако имав англиски и австралиски контент. :lol:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  18. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.785
    Допаѓања:
    169.654
    Украдив сликиве, јас од кога Тик Ток и Индија откажаа љубов - нема место за мене таму. :D То е тој кринџ хумор шо го барам јас. :rofl: