Timberland boots

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Alesii, 1 март 2012.

1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    @toogood и јас го забележав истото како и @macka91 . Влетуваш во сите теми и коментираш за сосема небитни работи. Последно ми текнува како коментираше членка дека во одредена комбинација не се оди на свадба кај што има и постари луѓе. Демек вие таму во странција сте биле покултурни.

Не е никаков маркетинг, Тимберланд се и те како квалитетни чизми. Е сега, за разлика од Planika се малку полесни за комбинирање.

Знаеш и овде работниците би носеле вака квалитетни safe-boots, ама guess what: на овдешните градежни работници платата им е 12000, па едноставно не можат да си дозволат.

На Oxymoron, Dust, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.329
    Postirate vo temi kade e dozvolena kritika, togas prifatete.
    Jas si go kazav svoeto, ne mi se voopsto adekvatni na sumata platena, a baska sto imaat i takva namena.
    Sto se lutite, prosrcaj malku na internet ke vidis koja e namenata.

Ova dole koj kolku plata zema voopsto ne e na mesto.
    Ima luge na koj vujce od Amerika im gi ispratil, nemora da znaci deka ako raboti gradeznistvo nemoze da ima.

Inaku poveke od edna replika ne vrakam, toa mi e praksa.8)

3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713

Ама знам јас од кај се, што се и за што се чизмиве. Знаеш, и ние тука ги сфаќаме работите.

Зошто не вредат за парите? Па јас не ги носам овие кога пука сонце надвор, туку на вакви снегови ко што имаме и кога е ептен студено или кога одам на планина. И секако не ги купувам само за една зима. ;)

Епа оние кои немаат вујче во странство или имаат ама скржав е, тие си купуваат чизми за на терен ама според нивните можности.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Ги носам моите Timberland чизми веќе шеста година. Моментално имам чизми од Aldo, Bata и Biana и во ниедни не се чувствувам толку топло, удобно и сигурно како во тие на Timberland. Со нив го истерав цел факултет, ги носев од октомври до април, поминав дождови, снегови, сè по ред.

Да, првите вакви чизми биле направени за работници, но да речеш дека и денес се наменети само за работници е со еден збор - глупост. Сум била во продавници на Timberland во Европа и Америка и нивните посетители воопшто не ми изгледаа како да се во потрага по ХТЗ опрема :?: Препознатливите жолти чизми се присутни насекаде.

Шансите да ги носи работник во Македонија кој не може да си ги дозволи, но има вујко во Америка кој му ги пратил се практично непостоечки. Со други зборови, досега не сум сретнала работник во Македонија кој носи Timberland чизми на работното место. И да му пратиле, тешко дека ќе ги носи и уништува на работа, веројатно ќе ги чува за на ладното, кога ќе фати снег. Да повторам, зборуваме за хипотетичкиот работник од погоре кој зема плата 12.000 :!:

@Kri_Sh за лизгањево, на мраз секоја чизма се лизга. Мазно е, замрзнато е, и не може да ѝ веруваш 100% на ниедна чизма, макар била и 500 евра. Јас мислам дека Timberland чизмите се лизгаат помалку од обичните чизми, но секако биди внимателна. Со здравје да си ги носиш! (fingers)

На *Amethyst*, LivingGlam, Ordinary и 6 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.976
    Допаѓања:
    327.514
    Јас се заљубив во овие
    IMG_2537.PNG

На macka91, 1209, Antolinaa и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.771
    Допаѓања:
    14.573
    Многу се убави, ама мислам дека не се воопшто згодни. Кога ги пробував малку поодев и нозете како во лонгета ги чувствував. Доста се крути.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Little Pony

Little Pony Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2016
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    34
    Ги обожабам зашто сметам дека навистина е добра чизма која топли :rain:

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.146
    Допаѓања:
    124.516
    Квалитетни , нема што. Имам темно кафени постар, класичен модел. Две години по ред се туфкам да купам од оние жолтите ама се ми е страв за одржувањето . И кога се наканив, во Тимберленд нема :D Следна година ;)

9. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    јас мислам дека Timberland во Office shoes е увезен од Косово.
    Носам Timberland, ги имам купувано од сегде (низ Европа) ама оние во Office многу многу наликуваат на фалсот што се произведува во Косово.
    За оние кои не знаат, во Косово во Урошевац (Феризаи) има фабрика за производство на Timberland и Paul and Shark. (fals се рабира)

10. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Имам,и тоа класичниот модел и ги обожавам.

11. NewGirl05

NewGirl05 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    51
    Здраво @fighter, не сум баш активна на форумов но секогаш кога сакам да дознаам нешто повеќе или лични искуства, доаѓам тука. Гледам низ Сити Мол има различни цени за Тимберленд чизмиве и ти си единствена што се огласила за ова на форумов(колку што можев да најдам). Во Офис Шус чизмиве се 8000 без разлика на бојата, исто и во Спорт Висион но во Тимберленд продавницата се околу 12-13000... И сега сум во дилема, од каде да купам, 8000 за фалс чизми не ми се даваат а од друга страна пак 13000 се многу кога се даваат наеднаш иако чизмите ќе се носат веројатно со години, па да речам во ред вреди. Многу би ти била благодарна ако ми одговориш, или некој друг што има инфо за ова, бидејќи сакам да купам чизми, планирав оние од 8000 но кога ја видов разликата во цена со Тимберленд продавницата искрено се посомневав.. Затоа решив да пишам тука.
    Имајте убав ден

UPDATE: Прашав во официјалната Тимберленд продавница и ми кажаа дека таа разлика во цена е затоа што моделите од 7.990 се јуниор модели кои одат до број 40. Чизмите за возрасни(машки/женски) се 12.990. Овластени продавници се Office Shoes, Sport M, Sport Vision и D спортска опрема. Така да не станува збор за неоригинална роба туку за јуниор колекција. Се надевам оваа информација ќе помогне на некој што е во иста дилема како што бев и јас. :D

Последна измена од модератор: 9 ноември 2017
  12. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.179
    Допаѓања:
    1.413
    Имам тимберленд чизми и ептен ми се испрљани. Со што ги чистите?

13. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.024
    Допаѓања:
    48.349
    На Matotheja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.976
    Допаѓања:
    327.514
    се чудам што ме цитираш овде :D
    јас веќе и сум ги заборавила.Од сегашна гледна точка и мене веќе не ми се убави толку мн

15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Со вода, и онака се водоотпорни, потоа ги оставам да се исушат и тоа е тоа.

На HeLenna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. NewGirl05

NewGirl05 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    51

И јас со влажна крпа ги чистам и ги оставам да се исушат. Од време на време им прскам спреј за заштита на кожата од флеки и слично.. Тој спреј го купив од Тимберленд на попуст за 390ден., но има и во сите поснабдени маркети, и во ДМ има, спреј за заштита и чистење на превртена кожа од разни фирми :)

На HeLenna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Нa ќеркa ми беa кaкo вo рудник дa кoпaлa. Ги исчистив сo тaa нивнaтa четкa. Ги нaмaчкaв сo сјaј и ги стaвив дa се перaт вo мaшинa зa перење. Oдкaкo се исушијa ги премaчкaв сo пенaтa oд Тимберленд, двa пaти. Пoсле тoa, пaк oдкaкo се исушијa, ги премaчкaв сo кремa зa рaце.
    Сегa јaс ги нoсaм, зoштo oнa имa нoви (oние штo нa @joy1 не и се свиѓaaт веќе :rofl:) и скoрo секoј ден сo влaжнa крпa ги бришaм и стaвaм кремa..кoјa ми дoјде дo рaкa.

18. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.866
    Screenshot_20171211-150238.png
    Screenshot_20171211-145809.png
    Не можам да се одлучам. Вториве ми се некако поубави и мислам дека полесно може да се комбинираат со се'. Првите пак ми изгледаат потопли ама груби некако на изглед.

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  19. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    34.597
    Ако ти е повеќе за дотерување, вторите.
    Ама, за секојдневно повеќе ми се првите.
    А, и повеќе првите ми се бендисуваат , ствар на вкус е :lol:

На SofiMar_ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    Never again Timberland !!!

Имав купено пред 5 години оние класични тимберленд окер боја. Од градски трговски мислам дека ги купив. За месец два носење веке изгледаа ко 10 години да сум ги носела. Материјалот никаков цел се излижа.

Не само Тимберланд туку општо квалитетот на чизми е многу паднат кај сите марки. Адамс, Пеко па и Планика, не се ни на пола од тоа што некогаш беа.

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.