TLC е американска сателитска телевизија која е дел од Discovery Communications. На овој канал се прикажуваат едукативни емисии и емисии фокусирани на семејството, модата и стилот на живеење и личните животни приказни на луѓето. Дали редовно го гледате овој канал? И која емисија најмногу ви се допаѓа, а која емисија не ви се допаѓа и зошто? Еве јас да го скршам мразот Го пратам редовно овој канал затоа што има неколку интересни емисии. Најомилена емисија ми е Extreme Makeover Weightloss Edition кој професионалниот тренер Крис Пауел го менува начинот на живот на дебелите луѓе. Програмата трае 1 година, а во рок од 9 месеци кандидатот треба да ослаби 50% од првичната тежина со цел да добие пластична операција за отстранување на вишокот кожа. После три месеци следува големото финале и последното мерење.
TLC , мојот омилен канал, ги сакам сите емисии, особено: What not to wear; Dare to wear; Love, lust or run; My Big Fat Fabulous Life; Extreme makeover- weightloss edition; Cake Boss( од 16ти ќе има нови епизоди ) и The day I almost died. Исто така интересни ми се и Gypsy Sisters. Значи каналов има супер емисии и многу може да се научи од нив
Еден од моите омилени канали. Ги гледам скоро сите емисии освен медиум, и тие sister wife. Gypsy sisters и gypsy weddings ми се пресмешни, но не можам да догледам ни една епизода зошто за 20 минути ми здосадува. Имаше нешто слично и со Амиши, само малце поинтересно ми беше тоа. Ги обожавам сите што се со стил и мода, освен со Џена Ина зошто ме нервира синхронизацијата. Исто така и Extreme weightloss i My big fat fabulous life ми се прејаки. Најмногу ги сакам тие што се поврзани со медицина. Сега ќе почне една нова емисија со ретки болести. Порано имаше исто една со необични случаи, имаше една(Clinic нешто се викаше) кадешто немаше воопшто цензура на интимните делови (навечер се даваше, ако знае некој како се вика нека ми каже!), па сега има The Day I Almost Died. Исто така I didn't know I was pregnant е интересна. Од тие со готвење гледам Cake boss и тоа кај што се натпреваруваат. Сега за сега толку ми текнува кога ќе ми текнат други ќе пишам пак! Поздрав.
И мој омилен канал е. Има навистина што да се научи. А навечер после 22ч даваат навистина интересни и поучни емисии.
Isto mi e omilen kanal,imaat int emisii ima dosta poucni rab no i treba hrabrost da imas da gi gledas
Преку 3 Max ако имаш од Т мобиле или преку Family box инаку каналов е закон баш вчера гледав многу е интересен.
@Lella Јас имам телекабел и ја фаќам оваа програма. Сите емисии им се преубави, а дури и поучни. Често ги гледам емисиите, а најинтересни ми се Cake boss и Say YES to the dress (така нешто се вика таа со венчаниците) Единствено што ме нервира се рекламите, премногу често ги даваат.
TLC цел живот го знам ко Travel and living channel, прв пат слушам за The Learning channel Секако е еден од омилените канали кај нас дома покрај Food Network TV и Fine Living
И јас често го гледам каналов, еден од омилените ми е.Има еден куп интересни емисии.Немам некоја омилена, кога уклучувам што фатам тоа гледам, ако ме интересира нормално.Овие бугарите со синхронизацијата врв ми се.Мене би ми било боље само со превод обичен или на крај крарва без ама тоа е ..
многу интересен канал, не приказни, туку вистински животни стории оние кои го немаат посетено да го посетат