И јас дојдов истото да прашам , сакам да си купам некоја Дормео перница ,би сакала да ми препорачате .
Зависи на каква перница сакате да спиете мека тврда ... Јас спијам на повисоко и до сега најдобра ми била сиена класичната (со мемеори пена поцврста е од др сиена перници...)
Јас спијам на многу мека перница или некогаш и без перница , би сакала некоја многу мека и не баш висока.
Најдобро да посетуш бекој топ шоп дуќан и да си видиш на лице место ...има и меки сиена и други но затоа реков зависи кој на каква спие...
Нема утка со дормео перниците и јас ги имам сиена сетот перници (тие погоре) кога бирав ми дадоја да ги пробам во салонот со ситуацијава сега не знам дали може да се проба, али секако оди во салон најдобро
@Alisa22 @Dandra мемосан класична или мемосан анатомска ако сакате анатомска перница. Има нова перница ерго која според мене е одлична перница и мене ми е следна на список за купување.
Презадоволни, го користиме скоро секој ден, не мислам на рачниот што деновиве е на попуст туку тој што е на стуја ( сигурно има точно име ..)
Да и ние дома го имаме електричниот chopper, често го користиме, супер е сега за сега , си ја врши одлично работата. Сецка, меле, па дури и пасира, прави каша слично како смути. Добро не е блендер или нутрибулет, сепак си има своја намена.