Мене за 1 недела ми ги дадоа резултатите за торч. А ако нестигнеш од 13 до 14 можеш и следното утро или некој да ги земе за тебе.
Душо, може да ми кажеш дали е во ред упатот? Не сум од Ск, да отидам па да ме вратат, ѓабе патот да биде
Zdravo devojki, Na institut za javno zdravje kaj sto se zima krv za torch na isto mesto zimaat i brisevi na bilnite od korona. Ili greshka sum ? Neznam dali da odam taka mi spomnaa ? Aj ve molam nekoja da mi pise sto pravela mesecive
Јас правев пред 2 недели. Кога ќе влезеш во ЦЗЈ од левата страна, каде што пишува микробиологија. Ковид мислам дека имаат посебнапросторија. Во микробиологија јас видов само крв земаат.
Dali znaete do kolku satot zemaat krv na mikrobiologija za torch? I koja nedela pravevte ispituvanje?
Не сум бремена, проверив торч, ве молам за мислење што се овие позитивни работи, се извадив од памет. Штозначат?
Минати инфекции со токсоплазма и цмв (присуство на антитела). Цмв е вирус што поголем дел од луѓето го имале. Токсоплазмата ја имаш "прележано" и ова значи дека немаш ризик да се заразиш од истата во бременост што е многу опасно за плодот. И да дојдеш во контакт и ти и плодот сте заштитени со антитела, ризикот е многу мал. Резулатот ти е ок, немаш зашто да се вадиш од памет.
Фала за одговорот, ми олесна А што значат овие? Не знам како сум ги имала, тоа ме збуни и исплаши. Сега баш ќе прочитам на нет.
Веројатно си ги поминала без симптоми. ЦМВ е прилично чест, а токсоплазмата може да ја добиеш од мачки (измет од мачки), ама многу поверојатно од неубаво измиено овошје/зеленчук. Возрасните ја поминуваат најчесто без никакви симптоми, ама е многу опасна во бременост, доколку мајката прв пат се зарази додека е бремена.
Zdravo,sakam da prasam dali torch test se pravi drzavno dali moze vo nekoja pd privatnive labaratorii i ako nekoj pravel kolku platil ako moze da pise
Ok fala ti,kesi baram togas upat od maticniot ginekolog,nesum bremena megutoa planiram bremenost pred 2 invitro sum