Високи ли се вредностите ? Докторот баш тој во Генеа ти го препорача, зошто си соработуваат или ? Иначе само амнио може најдобро да ти потврди ако нешто има, има членка на форумов што ист проблем имаше, сега е породена со здраво право бебче. Колкави се вредностите? Нека то ги прати на маил да си бараш уштр едно мислење
Сега те прочитав поубаво дека игм ти е секаде негативно. Иначе јас прележав ЦМВ а по скоро 2.5г уште беа горе доле високи вредностите на ИГГ, веројатно зошто малце време имаше поминато
Па рубеолата ми беше + (61.7) Цитомегало вирус +(198 а Херпес симплекс тип 1 +(2.осум) Ваљда и од моите има поминато доста време. Ќе побарам и второ мислење. Инаку да мислам дека соработуваат со нив па затоа ми ги понуди Генеа.
Ме интересира бидејќи имам мачка дома, се обидуваме за бременост, имаме едно неуспешно ивф , дали би требало да го направам и ова испитување? Никој до сега ми го нема спомнато, а читам тука на форумов дека многу го испитуваат. Со триста памети сум, не знам кој крај да го фатам. Никој ништо не кажува, се као нема потреба ова она.
Обавезно треба да провериш,од мачки се фака Токсоплазма бактерија и која утиче многу на плод.И шред да останеш и кога ќе останеш даси направиш
Здраво девојки, правев торч и резултатите се во ред освен што за рубела ИГГ е +/-6.3 а ИГМ е негативно. Матичната е на одмор и ги пратив резултатите и ми пиша дека се добри резултатите освен за рубела но нема место за паника. Дали ИГГ треба да биде повисоко или пониско и што се прави во ваков случај?
Игг значи дека имаш антитела, претпоставувам од вакцините како дете. Игм е тековна инфекција. Штом е тоа негативно е во ред.
И јас така мислев ама изгледа се гледа и вредноста на ИГГ колава е, само не знам дали треба да е повисока или помала од мојата.
Не се гледа, мислам небитна е сега. Тоа се антитела кои се стекнати. Како за короната кога испитувавме, имаш прележано ама моментално немаш и си немала во блиско минато. Мислам дека ме разбра
Да, те разбирам и јас така си мислев ама ме зачуди матичната што ми напиша дека се е во ред освен ИГГ за рубела ама ќе видам пак со неа во понеделник. Мислам дека проблемот е што резултатот не е ниту позитивен ниту негативен, како што читав на интернет може да укажува на скорашна инфекција (ама кај мене ИГМ е негативен).
Најверојатно имаш стекнато помалку антитела од вакцината. Ако е скорашна инфекција, игг ќе биде многу поголем. А ќе има и игм, тие антитела многу споро паѓаат (3-4 месеци).
И кај мене IGG излезе помал, докторката ми рече дека најверојатно не сум развила доволен имунитет од вакцината, и дека не е ништо страшно, здравје понатака после пораѓај убаво е пак да ја примам вакцината.