И мојот лани летоска пред да забременам искочи вака, никаков симптом, нити пак некогаш сум имала херпес. Јас се сомневам во точноста на резултатот на клиника го правев … не испитав одново потоа останав бремена си износев здраво право дете
Знам има и авицена останува да повторам да сум сигурна... Сакав да видам дали некој повторил и дали често им се лажно позитивни ама нема изгледа
Дали испитуваше преку крв? Оф, актуелна ми е темава последниве две недели, заради истиот резултат во бременост 8ма недела, elisa herpes 1+2 позитивни и Igg и Igm, сега сум 10та Матичната ми рече да направам авидитет на вирусот, тоа значело да се види колку антитела има. Ако има повеќе тоа значи дека е од пред бременост, ако е помалку дека е од бременост. Тоа и всушност ја загрижуваше и сметаше дека е важно, дали е во бременост стекнат или пред. Во ниедна лабораторија не испитуваат авидитет, барем јас не најдов. Да напоменам дека со вируси немам проблеми па можеби никогаш, а сега скоро сигурно не. Во систина кога прашував, бидејќи лаборантите не знаеа за што ги прашувам, ми дадоа докторка микробиолог телефонски и кога и раскажав за случајов, ми рече авидитет не се ни прави на херпес. Но, сметаше дека е важно д анаправам дали е 1 или 2, бидејќи 1 е "поблаг" вирус, а 2 е оној што секако избива со херпес. И тоа ми рече прво бајди кај го прават дали е 1 или 2, а потоа на тој што го имаш Igg и Igm. Јас колку што прашував, во авицена само прават дали е 1 или 2, а па во биотек го прават Igg1 и Igg2, а Igm заедничко. Лутајќи вака, стигнав и до една докторка микробиолог на клиника која ми кажа дека според неа, тоа нема посчедици за плодот и дека треба да бидам мирна, но единствено што може да ми напрви испитување е да направи пср тест од вагинални брисеви, за што матичната сметаше дека нема потреба, нема да и значи ништо ако е вагинално вирусот. И еве сега уште чекам да реши матичната што да направам бидејќи во мојата глава е хаос и паника. Ај баш сподели што ќе добиеш од твојот натичен
Правев пак во авицена негативни се резултатите. Значи овој во клиника е веројатно лажно позитивен Преку крв да.