излезен е веќе. до 5ти јули можеше бесплатно од нет да го читаш .. сега треба да го симнеш. иначе за вака да го купиш, уште не е излезен кај нас. Го има Midnight Sun - истата приказна раскажана од страната на едвард ама сега за сега само на англиски го има.
Книгите се нешто неверојатно. Еве еден soundrack од Eclipse http://www.youtube.com/watch?v=ZsssIlxe ... 1&index=71 Ама сепак, од Muse-Neutron star collision (Love is forever) ја обожавам!
да и јас се согласувам со старфиш начинот на кој е напишана сагата ги прави книгите повозбудливи за читање.
да книгите се феноменални ама филмовите....благо кажано , се разочарав. Ниту еден момент не ми е доволно доловен како во книгата, ама општо правило е дека филмот не може да биде подобар од книгата.
Filmot e mnogu ubav Bela e malku smotanka,a i ne e tolku ubava Mene licno Jacom mi e mnogu ubav,najubav
Книгите се нешто прекрасно навистина...филмот, како и секогаш, не е толку добар но затоа книгите се фантастични и морам да признаам дека и јас се вљубив во Едвард.Прекрасен е навистина онаков тип би посакала секоја девојка Приказната е навистина одлична и несекојдневна...Дефинитивно една од најубавите книги кои ги имам прочитано! <3 Едвард Кален !!!
Само што ја дочитав Зазорување...книгата ме воодушеви. Сепак, од целата Twilight saga омилена ми е Eclipse...јас сум Jacob team, а во овој дел таа почнува да чувствува нешто и за него.... Во Зазорување го обожавам делот на Џејкоб, неговото раскажување, неговата перспектива...еве сега знам како комуницираат и волците New Moon ја прочитав на англиски, а сега сакам да ја читам и Помрачување. Сметам дека се книги вредни за читање, дела на постмодернизмот кои сигурно ќе бидат прочитани и од антифановите на популарните вампири.
Ги обожавам едвард и џејкоб =) толку се хоттт планирам книгите да ги читам у скоро време... инаку не сум некој фан на филмовите..кога го изглеав првиот дел бев цела као изтрескана луда бев по филмот и ликовите цел ден на нет глеав слики читав ова она..и после некое време ми помина.. инаку разочарана сум од вториот и третиот дел... и то
и менеее од секогаш сум била за team jacob не само заради тоа дека џејкоб е поубав туку некако и самиот лик опишан во книгата ми е боље аххх.. колку сакам уште некој дел да напише стефани маер, ама за бела а не за онаа бри -.-
Знам дека не му е тука местото на ова, ама само шо го прочитав на идивиди и темата баш ја прочитав па да го постирам.. за нас обожавателките Драги фанови на Twilight, Ве молам разберете дека заради тоа што вампирите се мртви и низ нив не минива крв, не постои начин како тие може да имаат ерекција. Уживајте во фантазиите за тоа. Искрено, Логика
ѓи обожавам и филмовите трите дела и книгите ги имам прочитано сите делови и глумците и се поврзано со twilight
ја симнав од нет, поточно ги симнав сите делови на TWILIGHT (saga, new moon, eclipse, breaking dawn, midnight sun, the host)
Хаха помина времето кога бев заслепена Twilight обожавателка! Значи многу го засакав првиот филм и после него сите книги ги купив т.е. 4 и ги прочитав и на англиски сите 5.Филмовиве со нетрпение ги чекав, но како што излегуваа се повеќе ме разочаруваа. Лепев постери, со другаркиве бевме полудени по Едвард и Џејкоб Опседната бев Но, еве сеа ми помина... Така да, не се секирајте и на вас ќе ви помине. Излечливо е Сега кога сум "освестена" се повеќе им наоѓам маани на филмовите и книгите.. Пробав пред некој ден да ја читам Самрак, али веќе ми се чини идиотски. И ете сеа прашина ми фаќаат во фиоката. Се е пролазно во овие години, ми помина "љубовта" за Орландо Блум и за ЛОТР, ми помина и за Твалајт. Само Бијонсе ми остана and I realized she's the only one I'll always love