Update на мобилен

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од smailing, 12 август 2015.

1. smailing

smailing Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    16
    Имам Samsung galaxy a5
    и ми излезе за да го update софтверот од kit kat 4.4.4 во lolipop 5.0.2 и го исталирав ии сега ми подкочнува малце и батеријата ми ја троши појќе дали има проблем дали ќе престани ова или направив грешка? ај ве молам кажете

2. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Не си требала да му направиш update,али веќе биднало,ако сакаш однеси го во мобилара и ке ти стават нов андроид 4.4.4 тој фабрички што си бил,.Иначе да ке ти поткочнува цело време додека не се смени андроидод во постар,или додека не извадат фиксови за тој андроид.

3. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    Кога отворам слика во мобилниот и на симболчето со моливче кога стискам ми излегува текст да прифатам или да одбијам пристап на фото едитор за да ми има пристап до медија,фотки и фајлови...Дали тоа е опасно по безбедноста на мобилниот или како да знам дали е вирус? Дали ако го прифатам ќе имам опции за да можам да си ги регулирам димензиите на фотките...? На пр. сакам да си ја намалам големината на сликата пошто не ми ја отвора во инстаграм и ми вика пораката е недостапна и треба да инсталирам апликација за инстаграм...Ништо не разбирам како да постапам.Дали дека ми е стар лаптопов, а стар е.И да прашам како можам од мобилниов да префрлам фотки на лаптопов како друга варијанта за да можам од нив да си ставам на инстаграм?

4. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    И секогаш кога ќе ми дојде известување за некој апдејт да направам никогаш не го прифаќам зошто ми е страв да не е некој вирус или да не се наплаќа тоа...Не знам дали да ги прифаќам идните предлози за апдејтувања...Кога од нешто не се разбирам затоа и не прифаќам ништо пошто не знам што би прифатил.

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Не може апдејт да биде вирус, тоа е за да работи подобро телефонот. На постарите модели како на членот погоре не треба да се прифаќаат апдејтите бидејќи тоа се многу големи фајлови кои самиот телефон нема простор да ги складира.
    Тоа значи дека треба да се замени телефонот за нов со подобриперфоманси.

Во однос на фотографиите можеш да бираш дали сакаш сите или одредени и тоа не е вирус туку тоа те спречува да прикачуваш слики една по една, да ти бидат со еден клик. Добри апликации не можат да пренесат вирус затоа кога се инсталира се читаат рецензиите од корисниците.

6. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    Ама прво ме става пред свршен чин и ми вика одма да прифатам тоа фото едитор па значи прво ќе го инсталира а пред тоа не ми дава текст за да ги процитам правилата и да знам што прифаќам...Тоа е проблемот...

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Нема правила, може само да се наплаќа.

8. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    Ок фала ти...Ќе барам некој друг начин како да го решам проблемот без да мора да плаќам

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Ами не се плаќа basic level на користење, се наплаќа некој update можеби на поголем левел, поголем квалитет на сликите,подобри ефекти и сл.

10. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    Епа јас не знам дали овој ќе биде бејзик...Ваљда штом првпат се појавува како предлог нема да наплати...Да не ме зезне само...Пошто можда има и друг начин кој некој кој шпо веќе се разбира со тоа, го знае а јас не го знам

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Не може да наплати туку така. Слободно можеш да го инсталираш.

Еве предлог: Инсталирај ја Lightroom не се наплаќа а убава апликација.

12. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    А во последниов период читам дека има многу злонамерни апликации кои дури и не можеш да ги приметиш дека ти се на мобилен и ти крадат основни податоци од картици, банка и сл па има ли механизам како да проверам дали се работи за таков тип на апликација?