UV ламба за гелни нокти

Discussion in 'Тело' started by simona.7, Jul 17, 2013.

1. ...adri19

...adri19 Активен член

Во ред е се разбравме јас пошто го работам тоа само сакав да кажам дека прајмерот мора да се стави за да не си го троши гелот така напразно бидејки ќе падне :).... Незнам која е цената оти не работам со акрил имам некои страни на фб со опрема за нокти ако сакаш можам да проверам па ќе ти пишам :)

okcenzi likes this.
  2. joana18

joana18 Популарен член

Ставам прајмер па безбоен еден слој па во боја гел и повторно безбоеи и на крај завршен , но по една недела ми се оделува гелото од ноктот , во што е проблемот , инаку користам гелови од алиекспрес и прајмер го купив од една продавница , но кинески е ...

okcenzi likes this.
  3. lovemme

lovemme Форумски идол

Joana18 ... Дали го имаш оној гел билдер што пече на ноктот ??? Тој се става после бојата може тука ти е грешката.

4. joana18

joana18 Популарен член

Не немам го тој, мислам дека не е до него , бидјќи некогаш си ставам само безбоен а си ги лакирам и тогаш истото се случува..

5. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

кинеските гелови толку траат до 1 недела и после паѓа,не се воопшто квалитетни

6. lovemme

lovemme Форумски идол

Епа до геловите е јас правам со оние од ангел наилс многу се добри немам такви проблеми да се одлепуваат...

okcenzi and koritsaki like this.
  7. mila.s

mila.s Истакнат член

И јас го порачав овој комплет, со нетрпение чекам да ми стигне. Плус посебно си порачав прајмер, турпии и четки, за гелови прво ќе пробам со овие па ќе видам понатака... :)

8. Maritna

Maritna Активен член

Здраво ме интересира дали овој комплет е добар за почеток?

Attached Files:

9. kristina.popovska

kristina.popovska Истакнат член

Dali moze da mi kazete kolku kosta UV lambata za nokti ?

10. koritsaki

1200 den na bitpazar

Maritna likes this.
  11. Talita

Talita Популарен член

Девојки, за под Гел-лакот што ставате? Јас пробав со Прајмер ама после тоа одма ми се лупи гел-лакот :/
    За типсови и наливни немам проблем си ставам прајмер и си стојат по месец,два, ама проблемот ми е со Гел-лакот.
    Совет?

12. koritsaki

за гел лакот пред него се нанесува база исто во вид на лак :)

Talita likes this.
  13. Talita

Talita Популарен член

Фала на одговорот ^_^
    A цена знаеш? Другиот материјал си го земам од Битпазар, па од прилика да знам цена и за Базата :D

14. koritsaki

Па зависи каде ќе ја земеш, ако сакасш од битпазар има ама незнам колку се квалитетни, имаш во александар козметикс , мислам околу 800 ден дека беше А имаш и на ибеј такви работи , можеш и таму да си разгледаш , многу се поевтини од битпазар

15. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас имам УВ ламба купена од кинеска продавница што кошташе не повеќе од 20 евра, ламбата е сосема океј, баш ми се допадна нејзиниот квалитет (но треба многу да се внимава на нејзе бидејки ако се расипе делови не се наоѓаат и можеш слободно да ја фрлиш во канта) како и да е за тие пари држи доста солиден временски период и е пред се квалитетна.

images-4.jpeg

Сите што прашавте околу геловите и нивната квалитетност од долгогодишно искуство можам само да ви кажам
    Никогаш да не посегнете по геловите од али експрес бидејки немаат ниту квалитетност ниту пак трајност, ќе си ги дадете само парите и за возврат истите ке ви завршат во канта.

Затоа пак постојат гелови од Пренди кои коштаат само 120 денари, навистина се цврсти и трајни (сакајки можете да гурате со нив дури и 2 месеци или се додека не ги искорнете вие).
    Овие се геловите од 120 денари по долга проба јас ги одбрав како најдобри и најтрајни
    images-1.jpeg
    И овие се солидни исто така со иста цена
    images-2.jpeg

Верувам дека мнозинството би сакало да помине со поефтина варијанта па затоа ќе ви кажам дека доколку нанесете како подлога од овој гел кој кошта 150 денари
    images-3.jpeg
    Па потоа нанесете од бојниот, и на крај финиширате со овој транспарентниот вашите нокти би можеле да ги носите се додека вие сакате бидејки како што кажав јас ја практикувам оваа метода и сум задоволна од резултатот и трајноста.
    За да ги избегнете почетниот и финишот и да не потрошите премногу оваа во е доста поефтина и цврста варијанта како што кажав веќе испробана.

Но трајноста на вашите гелни нокти пред се зависи од обработката на истите, прво истурпирајте ги доста ефикасно и суво вашите нокти,потоа нанесете ги тисовите и повторно истурпирајте (квалитетот на турпирањето на вашите нокти е сепак пресуден дел од постапката).

Се надевам дека ви помогнав на сите вас, за дополнителни прашање можете слободно да ми се обратите.

16. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Имам едно прашање, дали наливни нокти со тие самолепливите картончиња можат да се прават и со гел или мора со акрил ?

17. koritsaki

Дa мoже и сo гел и сo aкрил:)

CrAzZyYy likes this.
  18. glittergirl

glittergirl Популарен член

Каде можам да ги најдам гелчињата на Пренди ?

19. vitamina

vitamina Форумски идол

Ја има во штип и скопје местото не го знам,распрашај се или нека одговори некој кој знае каде се наоѓаат.

20. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Ај препорачајте ми некој поефтин сет за правење нокти од алиекспресс ама да има се што ми е потребно, сакам да почнам сама да си ги правам да се учам :D