браво за темата, го обожавам овој стил Речиси целиот плакар на мама е пренесен кај мене. Таа има толку добри работи, глупа е штом не ги носи. Али дека ми се големи ми ги поправа со машината. Многу често носам облека на мама или пак шиена.
Има и прекрасни парчиња, а има и некои што незнам дали некој би се осудил да ги носи.. Сепак, ми се свиѓа стилов, и баш е интересен. p.s. На третата слика, Open image in new tab, за да ја видите цела. Јас најдов еден прстен, т.е. баба ми го даде, со голем камен, и менува бои, ама незнам под какво влијание. Сепак мислам дека е под влијане на температурата.
Обожавам vintage но за жал скоро сите парчиња облека ми се летни, кошули, сукњи, и обожавам цветни дезени.
Леле колку се најпрекрасни овие!!!!!!!!!! Секогаш кога чепкам низ нетов, налетувам на вакви. Баш вчера додека гледав комбинации и постирав во темата , една девојка на сликите носеше вакви. Многу ги сакам! Камо Дедо Мраз да можеше да ми донесе едни.
Зашто нема вакво нешто кај нааааас?!?! Спојлер + уште некоја од убавите винтиџ соби АААААА морам да додадам некои примеси на винтиџ во мојава соба!
Многу ми е добар стилов,ептен го сакам...Само што живеам во мал град,овде ако излезам облечена во винтиџ стил сите ќе ме гледаат како удрена да сум. Имам многу парчиња вакви интересни од баба,од мама,од вујна...Стално им земам по нешто. Хит ми е една чанта,кожена и кафена што се затвора на вакви (не е ова ташната,само исечок од пример ) Исто,ако баретките и шеширите од тоа време ако се сметаат за винтиџ,имам прекрасен црн шешир и црна баретка која ја обожавам Исто така летно фустанче имам за на плажа ... Бело,со црвени точки и го комбинирам со голем и убав каиш. Многу го сакам овој стил,а ми е срам да го носам поради менталитетов наш. Еве некои работи што ми се свиѓаат: ^ Сукничево
Абе што се замараш......... ако слушам што другите коментираат за тоа како се облекувам треба од дома да не излегувам....... И јас сум од мал град и си се носам како мене ми одговара! Било винтиџ или нешто ексцентрично тоа си е мој стил и си уживам во него. Ако на некој не му се допаѓа може слободно да не ме перцепира (исто како да не сум жива за него)............ ама коментираат оние на кои им е мака и не се толку храбри и инвентивни Позз Багуфче
Багуфче, од каде знаеш дека нема уште десетици девојки во Неготино кои сакаат така да се облекуваат, ама немаат храброст? И што треба да ги носиме досадните парчиња облека и да сме униформирани? Јас ти гарантирам дека кога ќе почнеш така да се облекуваш, прво можеби ќе им бидеш чудна, ама после ќе има дузина девојки кои ќе се облекуваат во винтиџ стил. Плус глупо е да имаш такви размислувања, носи го тоа што ти се допаѓа, ти не си крива што тие незнаат што е актуелна мода во светот, остави ги да шетаат во црнила
Како што гледам ваму по бутициве се вакви парчиња облека има. Аааааа, ќе си земам некое парченце па ќе искомбинирам.
Еве две мои лични комбинации( со облека од мајками ) кои ги облеков само да се сликам за овде. Спојлер Искрено да ви кажам, никогаш не би имала храброст да ги облечам за негде. Мислам дека ќе бидам многу чудна
Имам нова сукњичка. На крем-кафеаво и зелено Едвај чекам да ја облечам. нешто слична вака , само без портокаловите детали. Во прилог уште опасно слатки сукњички. За секој случај да напоменам, дека СИТЕ ГИ САКАМ!