1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wednesday (2022)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Stephen Amell, 26 ноември 2022.

1. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.848
    Допаѓања:
    3.199
    Мислам дека сум единствениот на кој серијата не му е по вкус... едноставно не ми влезе под кожа, не е онака како што јас очекував дека ќе биде. Зорле ја гледам.

2. Stormii

Stormii Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    997
    Не ми се допадна ни мене, на пола ја прекинав, досадна ми беше.

3. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.689
    Да се приклучам на фан клаб. Тим Буртон, не очекував ништо помалку. 10ка од мене! Инаку не ми се допаѓа Гомез, ама намерно таков го одбрале за серијата

На Justicija и Matotheja им се допаѓа ова.
  4. MakeDamnSure

MakeDamnSure Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.058
    Серијата сама по себе не е ништо ново и иновативно, но глумата на Jenna Ortega е извонредна. Исто така предобри ликови и глумци, а дискретната комедија ја направи серијата уште поинтересна. Како дете што порасна со Хари Потер, можам да кажам дека Wednesday ми ја долови најблиску атмосферата на филмот и ме врати во детството.
    8/10 -за глумата и носталгијата.

На Justicija и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    На почетокот ми беше некако ептен детинеста. И морам да кажам дека Гвендолин многу ми личеше на Клер од Аутлендер, да не знаев ќе мислев она е.
    Џена одлична за улогата, супер ја долови.
    Другото беше многу проѕирно со тоа што демек негативците беа претставени ко очигледни негативци и со самото тоа се знаеше дека не се тие, а тие демек позитивци беа предобри за да бидат реални и со самото тоа се знаеше дека се вистинските негативци, за мене барем.

Предобра беше nothing else matters и одлично вклопена, музиката генерално придонесуваше за атмосферата.

Неколку моменти ми се издвоија,
    кога Енид се претвори во волк баш во моментот за да ја спаси Среда, и така бестрашно се џитна на чудовиштето. Другиот момент беше кога Тајлер го покажа вистинското лице и од невино, шармантно момче, се покажа психопатот. Глумата тука му беше маестрална.

Мортиша не ми се допадна, како што кажа некој погоре, премногу заоблено лице, ја памтам по острите јаболчици. И Гомез исто некако не беше погоден, Фестер требаше да е малку поодвратен, не за џабе е Фестер.

На крајот, не беше лоша, забавна беше, ќе ја гледам и втората сезона.

На Justicija, Hija.de.la.luna, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.929
    Да не се повторувам и јас со истото, во кратки црти да кажам, се е перфектно, само Мортиша нема врска со Кетрин Зета, си треба жена повисока, со тенки половини, облини, шпицесто лице со истакнати јаболчници. Кетрин Зета е too cute за да биде Мортиша. Ептен ја згрешиле и за на изглед и за глума не ми е баш Мортиша вајб. Шознам, можеби намерно така избрале.. Не мислам оти некој ја глумел или ќе ја глуми Wednesday подобро од Џена Ортега, совршено вклопена во ликот!

На Justicija и @ceci11 им се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.137
    Допаѓања:
    174.880
    Тим Бартон ми е од детските симпатии, природно серијава ја бинџнав и ја обожавам. Многу луѓе коментираа дека крајот беше предвидлив. Мене не ми беше. :D Многу лесно паѓав во стапиците на дефокус. Ликовите ми се добри. Приказната ми се допадна. Брзо се гледа, а сепак остава впечаток. Џена Ортега ја знам "од дете" на Никалодион, и мило ми е шо ја гледам да свети во друга улога. Исто како Ејден процвета во Umbrella Academy, а ист почеток имаа со Џена на Ник. Накратко ептен се радувам ко ќе видам млад актер шо го знам од улога претходно кога бил мал, и после го гледам како растура. Warms my heart.

На Евроазија, Frosty! и Beautiful Dreams им се допаѓа ова.
  8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.186
    Допаѓања:
    56.874
    П р е м н о г у ми се допадна серијава, сите некако ми беа погодени во улога и plot-от многу интересен, едвај чекам да излези втората сезона.

Пријателството меѓу Вендсдеј и Енид ми е едно од омилените нешта во серијата, Енид ми е најомилен лик (си најдов дури џемпер многу сличен како еден од тие што ги носеше :lol:) и сцената кога конечно се прегрнаа со Вендсдеј најмногу ме допри.
    Читам по коментари луѓе ги "шипуваат" двете и стварно се надевам дека нема тоа да се случи оти не мора баш сѐ да се романтизира, премногу се потценуваат вистински платонски/пријателски врски. :|

На plava.90, Евроазија и @ceci11 им се допаѓа ова.
  9. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.384
    Ја изгледав серијата и многу ми се допадна.Гледам ќе има и 2ра сезона.Едвај чекам:D
    Искрено не очекував таков крај,напнатост,смрт,Тајлер,таа црвенокосата.Уау премногу нешта што ме изненадија]:)
    Омилени ликови ми се Xavier и Enid.Многу ја сакам Енид бидејќи секогаш е добронамерна кон Среда.
    @Amellie13 може ли да ми кажеш кој џемпер и од каде?:makeup:Фала.:angel:

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.186
    Допаѓања:
    56.874
    IMG_20230112_001228.jpg

Многу ми е сличен, во Вајкики во Битола случајно го сретнав последен беше тука, на другарка ми и викам види го колку Enid vibes ми дава, ме убеди да го пробам и го зедов. Дури отпосле сфатив всушност колку сличност има. :lol:
    Ко тинејџерка се осеќам :tmi: ама многу на мерак ми е, иако малку кус за мој вкус. :D

На Евроазија и Flower27 им се допаѓа ова.
  11. MakeDamnSure

MakeDamnSure Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.058

На plava.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.384
    Леле штета што е Битола.Јас баш после ќе одам до Вајкики и ќе видам да не има некој ваков или сличен барем:D
    Прекрасен е:inlove:
    Ти благодарам:sun:

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Изгледа ликот на Xavier нема да биде во втора сезона, можеби ќе го глуми некој друг, уште не се знае, наводно бил обвинет за сексуално насилство.
    Чудно како некој ќе се прослави и ќе се појават такви што мора да го оцрнат

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.384
    Неее,тој ми беше меѓу омилените.И не е фер....
    ;(
    ;(
    ;(

15. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Ќе видиме
    И мене ми беше

На Евроазија му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    955
    What? Може линк?

17. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    940
    Допаѓања:
    5.182
    Супер ми беше серијава. Ја изгледав цела сезона во еден ден, нема кај мене еден ден - една епизода или гледам или ич не гледам.
    Џена е топ и стилски ептен ми се свиѓа- black is my happy color :inlove: Читав погоре некој си купил исто џемперче како Енид, јас па сите алишта од Венсдеј би ги зела :emo:
    Според мене требаше поубави машки актери да најдат, ни Ксејвиер ни Тајлер не ми се убави ич |(
    Сепак крајов некако беше очекуван и клише,
    главната улога се заљубува во бед бој кој е всушност чудовиште кое патем изгледа ептен ко од детски цртан излезено, а од друга страна добриот дечко кој е заљубен во неа не го приметува. И стално овај добриов бил претходно во некоја си врска која не била то-то шо би се рекло, па сега доаѓа некоја нова во која се затрескува до бесвест. Типични тинејџерски, средношколски драми ко во филмовите порано шо ги гледавме.
    Исто имавте погоре спомнато за ликот на Пагзли ептен е софти, не знам со која цел само Венсдеј ја направиле онака мртва ладна, а другиве од семејството хајпнати до даске. Сепак едвај чекам втора сезона.

На IamSexyAndIKnowIt, Stephen Amell и Евроазија им се допаѓа ова.
  18. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    На sweet dreams ** му/ѝ се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.137
    Допаѓања:
    174.880
    :D

Не е важно тој шо праел. Важно е дека некој се пожали. ;(

Бу-факинг-ху.

Ако е невин ќе се докажи. Ако не е ќе се соноси со последиците. Јбг.

На Евроазија и Angie1432 им се допаѓа ова.
  20. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Не мислам дека е вистина, на твитер и тик ток имаше околу тоа.
    Само што, ајде да се надеваме на позитивни вести.

На Евроазија му/ѝ се допаѓа ова.