Јас ова го нарачав од алиекспрес, го користам веќе 2 месеца и одлично се покажа. https://a.aliexpress.com/_EzhwZQL
Колку интересна тема! Видов сеа стори на Костова дека заспивала со фен и ми текна да побарам дали има ваква тема. Ова е за луѓе што не можат со тишината да се носат. Ако им помага супер, јас лично не можам. Едино може звук на радио да е пуштено ама подалеку од креветот и на тивко. Се сеќавам една година кога бевме на одмор, бевме во мало студио и фрижидерот беше одма до спалната. Мислам дека сите 7 денови спиев по само 2-3 часа ради глупиот фрижидер едноставно мозокот претерано се фокусираше на тој звук и никако неќеше да се исклучи. Сеа ми е смешно ама тогаш бев спремна да го фрлам низ прозор
Јас дури и на звук од часовник од тие аналогните сензитивна бев, а мислам и сеа ќе сум. Како вади од такт.. Мозокот ми вика дека кога одмара и спие, сака ништо да не му смета, во спротивно полудува И уште се чудам како е можно звук на фен или нешто слично да те успива
@Ravenn @Mrs. right Мене уште ми смета часовник,фрижидер и слични звуци. Научена сум во тишина да спијам. Е арно ама тука кај мм во зграда не е баш тишина. Кога се роди ќере после долг период вентилатор имавме приклучено и од звукот спиеше подобро. Спуштив на телефон fan noises, и подобро не сум спиела никогаш. Ништо од страна галама не слушам. А овој звук за чудо не ми смета.