Помада 100мл ќе ми направат проб? Планирам да земам пегла за коса треба таа да ја ставам во нешто како несесер или?
До 100мл е дозволено, може само да ја извадат на лице место да прочитаат од амбалажата колку мл е. Се што е поголемко им е сомнително и го проверуваат бар во странство, нашиве се поопуштени. За пегла за коса/фенови не знам никогаш не сум носела зошто секогаш со нив ми се снабдени хотелите каде што сум престојувала. Може ќе ти одг. некој друг што носел како треба да ги спакуваш
За кремата би требало да не ти прават проблем. А за пеглата не се грижи, сум носела и мини фен и мини пегла за алишта и пегла за коса... Нема потреба да ги пакуваш посебно. На скенер само се вадат течностите, лаптоп, таблет или апарат за сликање и нивните полначи. Фала на информација за зип кесичките, значи во џамбо се мнооогу поевтини од дм.
Сега баш гледам, не е за сите летови и не е за сите месеци. Ако имаш wizz discont не е ни важен попустот
Kozmetikata ke ja spakuvam kako shto treba Za zip kesickite imashe i pomali od tie shto gi kupiv xxl imashe i epten pomali Ali za cena ne sum sig me iznenadi toa shto vo pakuvanje se po 40 kesicki i za taa cena mislam deka e vo red
Има и поефтини, кога како начекаш. АМА ако одиме буквално по правилата, ќесата треба да ти е од 1 литар односно околу 20х17.5цм... а не некои ХХЛ Секако не прават проблеми, не се замарај толку. Гледај само до 100мл да ти е се
Девојки, каква е процедурата за дигитален апарат како рачен багаж? Полнач, резервна батерија, резервна мемориска? Гледаат ли нешто?
Јас носев DSLR апарат во посебна торбичка за DSLR (покрај рачниот багаж) заедно со мене, така целосно со торбичката го оставив на скенер, не правеа проблем. За резервна батерија не знам, но мемориски носев резервни, без проблем.
Здраво женски, имам едно прашање. Покрај рачен багаж од 10кг, платив и за чекиран багаж од исто така 10кг. Но некако кнап ми доаѓа пакувањето вака во малечко куферче( што можеше порано во кабина да се носи free а сега нели е само со wizz priority) и баш приметив на страната дека нема ограничување во димензии за чекиран багаж само дека е 10кг. Па се мислам да си се препакувам во поголемиот куфер па да припазам на тежината. Само менуваат нешто и не ми се ризикува за димензииве баш баш. Има ли некоја од вас што ги знае wizz политиките убаво?
Devojki, imam rachen i malono kuferche za gore vo avion. Vo kufercheto dali mozhe da staam shminki i shto drugo mozhe da spakuvam? Dali ke go proveruvaat?
Се што влегува во авион се проверува на скенер па и се опипува по потреба. Можеш течности до 100мл поединечно пакување, спакувани во зипер ќеса од литар.. Шминки можеш..кремите и пудрите се рачунаат за течност
Izvinete shto se mesham ama da prasham na pr. Pudra za lice vo edno zip kesice ili site shminki vo edno zip kesice?
Оние кои имате Виз дискаунт да прашам.. Дискаунтот ми е до на пример 15 март. И јас може ли на 14 март (последен ден пред да истече) да си резервирам билети за наредни патувања во мај, во јули...по дискаунт цени?