Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.152
    Допаѓања:
    88.462
    Фала.
    Ќе им пренесам.
    Поефтино е нови карти да купат него да менуваат,откажуваат.

На riba79 и referentka им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Посебно ако ги начекале по 599 денари, поарно нека пропаднат отколку да доплаќаш по 40 евра од човек за нова дестинација

На riba79, Dust и Cosmi им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.152
    Допаѓања:
    88.462
    Пак јас со прашање за родниниве.
    Летот што требаше да им биде за Милано им го променија од Визер.
    И тоа за Лондон.:D
    Е сега знае некој како е?
    Следува враќање на средства бидејки Визз ја сменил дестинацијата?

4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    За да патуваат во Лондон им треба британска виза.
    Кај го најдоа баш Лондон, што не дадоа линија Будимпешта, Кипар, Малта..
    Ова зашто знаат дека нема никој да отиде за Лондон

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.988
    Како смеат да им сменат за дестинација од која не обезбедуваат превоз до првично одбраната дестинација?!
    Нека им пишат на визер, нека им кажат дека на македонците им треба виза за УК и дека немаат можност да обезбедат виза, ниту имаат потреба да летаат за Лондон..
    И патниците имаат права, не само обврски..
    Инаку мене кога ми откажаа лет имав опција да одберам друг лет или да ми ги вратат парите...
    Имав исти такви опции дури и саатот кога го сменија на летот а не па цел лет..

6. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.608
    Жени помагајте...имам направено резервација за едни пријатели со mail што јас го креирав, појма неам ни кој беше маилот ни кои беа податоците со кои се регистирав на страната на Wizz, ПОМАГАЈТЕ КАЈ ДА СЕ ОБРАТАМ НА КОЈ МАИЛ, ТЕЛЕФОН и слично..имам само бројче од резервацијата пред неа што ја направив ама незнам како им одат бројчината на резервации и слично, реков дан погодам случајно ама пробав не оди...помагајте, луѓето патуваат во понеделник не можам да им влезам во резервацијата

7. Cvyka

Cvyka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    30
    Јави им се директно на визз, кажи им го бројот на резервација и нема да биде проблем, ама внимавај 35 ден мин е.

На Nenadskopje му/ѝ се допаѓа ова.
  8. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    32.353
    Чекај сами одбрале Лондон или Визз без да ги праша им сменил во Лондон дестинација. Зашто виза за Велика Британија се чека подолго време, не се ни вади туку пасошот оди во Полска па се враќа со ДХЛ. Ако сами одбрале и имаат виза среќен пат, ако не одбрале сами нека се расправаат со Виз да им ги вратат парите.
    Ако не може и да тужат и да добијат.

9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.988
    За виза за УК се поднесуваШЕ во Соравија во СК до пред скоро..ако ме смениле нешто последниве месеци..

Нема кај да се обратиш.. бројчињата на резервација се рандом, обврска на тој што купува карта е да си зачува број на резервација а богами ништо не те кошта да си направиш профил со свој мејл..

Пробај во контакт центарот ма да тешко да те оправат..

10. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    32.353
    Таму само се поднесуваат документи и има сликање. Потоа пасошот со докуемнтите оди во Варшава во регионален Центар за цела источна и југоисточна Европа и целата процедура додека се врати пасошот може да трае и месец дена.

11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.152
    Допаѓања:
    88.462
    Не одбрале сами,Виз им ја сменил.
    Прво им пратиле мејл за променета дестинација за Лондон за 17 март,во 05.50.(facepalm)

Па потоа им стигнал втор мејл каде им нудат да им ги вратат парите на акаунт или на сметка.
    Така да ја средија.
    Но никако не ја сфаќам политикава да промениш лет за Лондон,ај за Будимпешта,ајде.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Мојот мејл денеска.
    3B90AFBF-EAFA-4483-A9A9-B9AED727822F.jpeg

13. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.608
    Не знаев ни број на резервација ама завршив работа. Ни маил знаев ни ништо само име и податоци за летот и патниците. Маилот јас го правев ама за други, пријатели на моите родители ама на кој компјутер, во ниеден во history ми немаше, тогаш направив screenshot и му ја пратив на татко ми тој во меѓувреме си избришал вибер, јас морам да преинсталирам вибер и се ми се избриша исто и се направи каша...
    Се јавив на бројот чекав 5 мин дури ме поврзаа со агент и уште 5 правев муабет, ојдоа 500 ден, ама тоа е, некако го убедив да ми го даде кодот за резервација да можам да чекирам, маилот не сакаше да ми го даде, му велам знам дека мислам име и презиме беше или име и презиме со точка, да да ми рече ама не сакаше да ми го даде точно, ги испробав сите варијанти не можев никако да влезам во маилот па така сега ќе чекирам само со кодот, важно нешто имам...ова е УМ ЗА ДРУГ ПАТ и УМ за сите, да си ги чувате барем бројчињата на резервација :)

14. Kourtney

Kourtney Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    643
    здраво девојки во понеделник требаше да патувам за Барселона но со оглед на новонастанатата ситуација и кај нас и во Шпанија која се наоѓа на листата на високоризични земји со сигурност нема да одиме. Е сега досега Wizz Air не дава никаква информација за тоа што се случува во загрозените земји сакаме да знаеме дали е возможна ситуацијата како што беше со ИТАЛИЈА и им ги вратија парите на патниците. Звонев на тој телефонот 7 минути чекав никаков одговор само си пееше музика. Дали некој од вас или ваш близок е во иста ситуација?

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Дава информација каде се укинати летовите. Ако матичната земја не го има забрането летот кон таа дестинација немаш поврат на средствата доколку го откажеш самоволно летот.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cvyka

Cvyka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    30
    Дали на некој му ги вратија парите?

17. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    161
    Има ли некој што патувал до Базел деновиве? Каква е состојбата на аеродромите?

18. moni.poni

moni.poni Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    85
    Имам резервирано наредната недела за Швајцарија
    Дали може да се презакажат картите некако и ако не отидам дали парите пропаѓаат??

19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.988
    Ако виз ер не ги откаже летовите а немаш докупено флекс опција, не може да ти ги вратат парите. Можеш само датум да смениш со доплата. Се соплаќа по правец и некогаш испаѓа поскапо и од самата карта. Зависи колку си ги купила.

20. SunnyBunny2016

SunnyBunny2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    135
    Zdravo, sakam da prasam poradi novo-nastanatata situacija so zatvaranje na aerodromot vo skopje, dali wizz air ke vrsi povrat na sredstvata na letovite sto ke se otkazani vo prestojniot period, konkretno za let od germanija do skopje vo petok?