Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Отвори го твојот акаунт, стави си ник и шифра и оди во планирани летови (така мислам се викаше)

На Lacrimossaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lacrimossaa

Lacrimossaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    11
    Отворив и од веб и од мобилната апликација на wizz, ја побарав резервацијата со шифрата и еве што излегува а кога ќе притиснам на view booking го пишува истото од погоре..

Прикачени фајлови:

3. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Јас од лаптоп го средив ова, од мобилен неможев да се снајдам.
    Треба да се најавиш на акаунтот и да ја внесеш шифрата на летот, и ќе ти се појави кога тргнуваш, кога се враќаш.....
    Кога ќе кликнеш на ,,податоци за летот,, тогаш ќе ти испадне порака дека летот е откажан и дека имаш две опции.

На Lacrimossaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. silverr

silverr Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    За поврат на средства на моја сметка, прво треба да се побара поврат на средства и од кога тие ке бидат на Wizz Кредит преку Wizz credit conversion request треба да се префрлат на моја сметка, таква е процедурата ?
    https://wizzair.com/mk-mk/wizz-credit-conversion-request
    Што се однесува до пополнување за поврат на средства на моја сметка што треба да се пополни кај "IBAN number" и "BIC/SWIFT CODE" исто така и дали треба нешто да се пополни најдолу на "OTHER" ?

Прикачени фајлови:

• wizz.png
      wizz.png
      Големина на фајлот:
      20,9 KB
      Прегледи:
      18
  5. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Ако избереш да се вратат како виз кредит, тогаш ке ти се вратат веднаш ама не како пари туку во вид на кредити со кои исклучиво можеш само карта да си купиш за лет.
    Ако избереш да ти се вратат како пари, тогашмораш да го пополниш она од кое слика имаш ставено.

На картичката од банка која ја даваат кога се отвара трансакциона сметка имаш и IBAN и SWIFT .
    На other не пополнувај ништо.
    Штом ке ти стасаат пари (за едно 60 дена максимум) банката ке ти се јави да ти каже дека имаш стасано пари од нерезидент.

6. Lacrimossaa

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    11
    Се логирав од лаптоп, го најдов летот со шифрата и притиснав (details) или детали за летот и пак ме врати на истото.. Дали е некој bug на страната или веќе го изгубив правото за refund не знам :(

7. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Ако веќе си притиснала друга опција, тогаш е завршено.

Можеби и сајтот им е во ,,креш,, зашто верувам дека сите кликаат сега

8. silverr

silverr Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Ако мислиш на оваа картичка што ми ја дадоа само овие податоци ги има никаде нема IBAN и SWIFT, не ми е баш јасно...

Прикачени фајлови:

• wizz1.png
      wizz1.png
      Големина на фајлот:
      775,4 KB
      Прегледи:
      17
  9. Lacrimossaa

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    11
    Имав опција како и сите или wizz credit или 100% враќање на парите на банкарска сметка. Јас одбрав refund на мојата сметка и сега кога треба нели да го напишам бројот не ми дава можност за истото.

10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.988
    Eпа веројатно си избрала 120% да ти вратат .. има опција ако избереш 100% тогаш можеш да бараш на трансакциска

Имам од тутунска и од стопанска и на ниедна нема swift и iban..
    Мене ми ги дадоа кога отворив девизна сметка во банките ..

11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Ама не на платежна картичка туку на картица при отварање на трансакциона ска

12. Lacrimossaa

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    11
    120% не беа wizz credit? Зошто кога ќе го отворам акаунот таму пишува дека имам 0 кредити?

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.988
    И на неа немам..тутунска не ми ни даде пред мн години кога отворив. Ми рекоа со лк и матичен кога одам за уплаќам..не издавале таква пластифицирана..
    А на стопанска нема на неа.
    Да виз кредити се.. мене дури и после некои си 30 саати ми ги има покажано..
    Не знам што да ти кажам

14. @@dakica

@@dakica Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    33
    A dali znaete dali ke moze i od koga pak da se zakazuvaat karti... Gledam od 4 april

15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Фиктивно е тоа.
    Не уплаќај сега, причекај да помине сето ова, сигурно визз ќе ни прати пораки (тие и онака за се нешто пракаат, верувај дека за кам-бек има да не пукнат)

16. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Се нервирам. За едниот лет ми ги рефундираа парите во форма на кредити со 20% покачување.
    Другиот лет требаше да биде денес, откажан е уште пред неколку дена, а на страната е уште активен и немам опција да си ги рефундирам парите. :@

17. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.602
    Mene mi stigna mejl deka e otkazan letot i deka po 2 nedeli ke mi pratat mejl za refundiranje na parite..

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sweet9545

Sweet9545 Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Да летот е откажан ми испратија меил од WizzAir, контактирав и со македонската амбасада во Германија за мојата ситуација ми зедоа податоци и се јави рекоа дека ќе ме известат за подетални информации. Ми истекуваат деновите тоа ме мачи, ваљда ќе се има разбирање за тие што сме заглавени во странство повеќе од 3 месеци што немаме регулиран престој.

19. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Да, да сигурно ќе имаат. Имаше апел вчера/завчера сите македонци заглавени во странство со нерегулиран престој да се пријават во амбасадите, пробуваат и тие да најдам решение. Не знам како е Германија, ама можам да ти кажам дека Чешка на пример донесоа одлука на Влада сите што се моментално со нерегулиран престој во Чешка можат да останат се додека трае state of emergency па потоа ќе се средуваат работите.

Не се секирај, сигурно нема да имаш проблем. Битно е да имаш исконтактирано, да си во некој систем, реално немаш што да направиш.

20. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    19
    Здраво,дали може некој кој има искуство со враќање на пари да ми помогне. Откако ми се вратени 120% како кредити, ја добив оваа порака. Дали ова значи дека сепак можам да си ги вратам парите на картица?

Прикачени фајлови: