Отворив и од веб и од мобилната апликација на wizz, ја побарав резервацијата со шифрата и еве што излегува а кога ќе притиснам на view booking го пишува истото од погоре..
Јас од лаптоп го средив ова, од мобилен неможев да се снајдам. Треба да се најавиш на акаунтот и да ја внесеш шифрата на летот, и ќе ти се појави кога тргнуваш, кога се враќаш..... Кога ќе кликнеш на ,,податоци за летот,, тогаш ќе ти испадне порака дека летот е откажан и дека имаш две опции.
За поврат на средства на моја сметка, прво треба да се побара поврат на средства и од кога тие ке бидат на Wizz Кредит преку Wizz credit conversion request треба да се префрлат на моја сметка, таква е процедурата ? https://wizzair.com/mk-mk/wizz-credit-conversion-request Што се однесува до пополнување за поврат на средства на моја сметка што треба да се пополни кај "IBAN number" и "BIC/SWIFT CODE" исто така и дали треба нешто да се пополни најдолу на "OTHER" ?
Ако избереш да се вратат како виз кредит, тогаш ке ти се вратат веднаш ама не како пари туку во вид на кредити со кои исклучиво можеш само карта да си купиш за лет. Ако избереш да ти се вратат како пари, тогашмораш да го пополниш она од кое слика имаш ставено. На картичката од банка која ја даваат кога се отвара трансакциона сметка имаш и IBAN и SWIFT . На other не пополнувај ништо. Штом ке ти стасаат пари (за едно 60 дена максимум) банката ке ти се јави да ти каже дека имаш стасано пари од нерезидент.
Се логирав од лаптоп, го најдов летот со шифрата и притиснав (details) или детали за летот и пак ме врати на истото.. Дали е некој bug на страната или веќе го изгубив правото за refund не знам
Ако веќе си притиснала друга опција, тогаш е завршено. Можеби и сајтот им е во ,,креш,, зашто верувам дека сите кликаат сега
Ако мислиш на оваа картичка што ми ја дадоа само овие податоци ги има никаде нема IBAN и SWIFT, не ми е баш јасно...
Имав опција како и сите или wizz credit или 100% враќање на парите на банкарска сметка. Јас одбрав refund на мојата сметка и сега кога треба нели да го напишам бројот не ми дава можност за истото.
Eпа веројатно си избрала 120% да ти вратат .. има опција ако избереш 100% тогаш можеш да бараш на трансакциска Имам од тутунска и од стопанска и на ниедна нема swift и iban.. Мене ми ги дадоа кога отворив девизна сметка во банките ..
И на неа немам..тутунска не ми ни даде пред мн години кога отворив. Ми рекоа со лк и матичен кога одам за уплаќам..не издавале таква пластифицирана.. А на стопанска нема на неа. Да виз кредити се.. мене дури и после некои си 30 саати ми ги има покажано.. Не знам што да ти кажам
Фиктивно е тоа. Не уплаќај сега, причекај да помине сето ова, сигурно визз ќе ни прати пораки (тие и онака за се нешто пракаат, верувај дека за кам-бек има да не пукнат)
Се нервирам. За едниот лет ми ги рефундираа парите во форма на кредити со 20% покачување. Другиот лет требаше да биде денес, откажан е уште пред неколку дена, а на страната е уште активен и немам опција да си ги рефундирам парите.
Mene mi stigna mejl deka e otkazan letot i deka po 2 nedeli ke mi pratat mejl za refundiranje na parite..
Да летот е откажан ми испратија меил од WizzAir, контактирав и со македонската амбасада во Германија за мојата ситуација ми зедоа податоци и се јави рекоа дека ќе ме известат за подетални информации. Ми истекуваат деновите тоа ме мачи, ваљда ќе се има разбирање за тие што сме заглавени во странство повеќе од 3 месеци што немаме регулиран престој.
Да, да сигурно ќе имаат. Имаше апел вчера/завчера сите македонци заглавени во странство со нерегулиран престој да се пријават во амбасадите, пробуваат и тие да најдам решение. Не знам како е Германија, ама можам да ти кажам дека Чешка на пример донесоа одлука на Влада сите што се моментално со нерегулиран престој во Чешка можат да останат се додека трае state of emergency па потоа ќе се средуваат работите. Не се секирај, сигурно нема да имаш проблем. Битно е да имаш исконтактирано, да си во некој систем, реално немаш што да направиш.
Здраво,дали може некој кој има искуство со враќање на пари да ми помогне. Откако ми се вратени 120% како кредити, ја добив оваа порака. Дали ова значи дека сепак можам да си ги вратам парите на картица?