Mene na email mi stignaa od wizair mejlovi za toa sto so parite i mi dade link da odberam Jas odbrav za vrakjanje na parite No sea koga ke se najavam na stranata na profilot mi pishuva wizz smetka i mi ja dava sumata sto ja imav Ima nekakva vrska bidejki odbrav parite da mi se vratat ili jas sum vo nekoja greska????
Имам лет на 6ти Април, со оглед на прогласена вонредна ситуација сигурно нема да се отвори аеродромот, за летот дали е откажан нема мејл, има шанси да го откажат и да ми ги вратат парите или слабо?
Рано е дури сега да ти кажат. Голема е веројатноста дека ќе го откажат летот ама приоритет им се летови што се во наредните денови. Ако го откажат летот ќе ти пратат мејл и ќе ти ги вратат парите. Убаво пишува во мејловите, имате две опции, или да ви ги вратат парите 100% преку сметка за што се чека подолго време и треба да им ги дадете податоците кога ќе ви ги побараат ИЛИ да ви вратат 120% од тоа што сте платиле како Визаир кредит и да ги искористите за некој нареден лет. За овие 120% ги префрлаат веднаш на вашиот Визаир профил, мене за два дена ми беа таму. Ако сакате на сметка да ви ги вратат треба да почекате. Мислам и воопшто дека се чека околу две недели ама со целата ситација може и подолго да биде. Бидете трпеливи, размислете што ви одговара повеќе и почекајте за мејл. Хаос се сите авио-компании сега, да не сме им во кожа на вработените.
И јас имам за на 06.04 карта па очекувам да ми ја откажат, пошто им се припритет сегашните летови очекувам одговор накај 1ви да ми пратат мејл за откаживање.
Wizz Air expects normal operations from July The airline’s CEO, Jozsef Varadi, said, “The situation in April will be similar to the one in March and which flights get cancelled could change day by day but normal services could be restored by July" https://www.exyuaviation.com/2020/03/wizz-air-expects-normal-operations-from.html Дали е ова знак дека карантинот ќе трае до Јули ? Само сакав инфо да споделам на темава.
Јас имам лет на 4 Април Хамбург Скопје кој сеуште не е откажан, а летот на другарка на истата релација за после 20 Април е откажан.. Не разбирам зошто не одат по ред веќе кога сите летови би требало да се откажани
неколку авиокомпании изглегоа со вакви изјави, Аегеан исто рекоа до Јуни за сега нема да имаат никакви летови. Мислам дека и они се водат според некои нивни алгоритми и формули за предвидување како ќе се развива ситуацијата ама ништо не е сигурно. Валјда идат better to be safe than sorry, не им се исплати и нив да организираат летови и ништо да не излезе на крај.
Имав лет на 15април и синоќа ми стигна маил го откажале летот. Знае ли некој кохжга ке го пуштат аеродромот?
Само едно да ви кажам. И да одеберете пари на смтка да ви вратат, сепак на крај ке ви вратат 120% како кредити. Пробав се по ред, како што треба, со IBAN и SWIFT и ништо, пак ме врати на кредити.
Тука во Ит, нешто се збори дека ке ги отворат аеродромите на 03.04 (неофицијално инфо) доколку е така и ми се изреализира летот Рим-Скопје, а во Ск аеродромот е затворен, како би се извел летот?
Pa najverovatno ako tamu se otvori i u Mk ke se otvori.. Ama nisto do 18 april najmalku kazuvaat deka nema da profunkcionira... Ali dezinfo
Имам лет на Виз за 18ти Април. Не ми е откажан од нивна страна,знам дека не летаат веќе. Да не знае некој зашто вака?
Имаат голем проблем со менаџирањето и справувањето со ситуацијава. Мене пак за лет од 19ти март ми пратија меил дека е откажан, а на страната го покажуваше како активен, дозволено беше чекирање и сега го покажува како реализиран. А летот со сигурност не се реализираше. Но поради таа грешка не можевме да си побараме рефундирање.
Ви вратија ли пари? Кај нас летото е исто 18 ти ми вели можеш да се пријавишПред еден месњц сакав да го сторнирам од 400 евра сакаа само 69евра да ми врататПа оставив сами да ми рачат дека нема лет па може ќе ми вратат повеќе пари
Јас не знам што прават ама пак е пљачка. Оставаат намерно вака за сами да си ги откажеме и да не вратат пари.