Ти сама го откажа летот или они ти го откажаа? За мојот лет беше истото, на страната цело време стоеше како потврден и дека можеш да се чекираш напоредно два дена мислам пред летот добив мејл од нив дека летот е откажан. Иако пишуваше само летот за одење дека е откажан а јас имав повратна карта после некој ден ми ги префрлија парите на профилот на Визаир. Мора да ви ги вратат парите т.е. да ви ги префрлат на профилот преку кој сте ја резервирале картата. Чувајте го бројот на резервација и исконтактирајте ги. Имајте во предвид дека е гужва сега и можеби им треба време да ви одговорат или да ви префрлат.
Ејј.... знаеш дека може да си се зезнала? Разгледај ги правилата на Визаир ама ако ти го откажеш летот и зависно колку пред да е летот не се должни да ти вратат цела сума. Мислам има проценти, разгледај кај нив во правила што би ти следувало. Искрено, мислам дека намерно ги откажуваат ден два пред самиот лет, ем зашто им е гужва ем зашто ако ти како патник ко откажеш летот они имаат помала обврска према тебе како авио компанија отколку ако они ти го откажат летот. И многу луѓе од паника сами си ги откажуваат. Прочитај убаво во правилникот и исконтактирај ги ама биди спремна зашти ти сама си го откажала да не добиеш цела сума назад.
Нормално е дека сам кога ќе го откажеш не ти следуваат пари назад. Така е и во нормални услови. Некогаш се случува и да треба да доплатиш затоа што ти ја откажуваш резервацијата. Кај нискобуџетни компании, не се исплати да откажуваш карта, поевтино е само да купиш нова. И мене завчера ми откажаа лет, буквално помалку од 20 часа пред самиот лет. Чекав до крај, не го откажав јас, затоа што кога проверував, пишуваше дека ќе добијам 0 денари назад ако го откажам сама.
Кога знаеме дека аеродромот е затворен, не е ни важно кога ќе добиеме меил дека е откажан летот. Мене на чекирани карти ми ги вратија парите, на мое барање на акаунт како кредит, ама не беа 120%. Од друга страна, вчера после подолго време видов авион како лета. Можеби е некоја хуманитарна помош или прелетување, не знам, ама ми беше чудно. За цената, одамна веќе не се ефтини како што беа. Најчесто вадам карти за Шветска и ако порано беше во два правци 4-5000, сега без 10+ не поминувам.
Добро секоја информација вреди пари.Јас кога прашав никој не ми одговори ама од кога се за**в добив 10 одговори дека сум требала да чекамДа сме живи и здрави , а за 400евра ниту ќе се збогатам ниту ќе осиромашам од друго место ќе дојдат
Ama ti dojde mailot kade sto ti gi dava dvete opcii ili sama go otkaza letot? Ako go otkazes sama zadrzuva 60 evra ama drugite pari gi vrakja... Barem taka beshe pred eden mesec.. Ama posle cekav i site pari mi bea vrateni
Од правец толку.. Ава не сум те прочитала порано Никогаш не откажувајте сами ако немате флекси доплатено А препорачувам да си доплаќате на поскапите летови.. 10 евра плус од правец не прават ништо а можеш датум да смениш колку сакаш пати и да го откажеш летот.. Летови има ама не комерцијални...само хуманитарни и карго што носат опрема..
Само не ми е јасно зашто уште имаме можност да букираме летови ако аеродромите се затворени... И барем некоја информација визаир да даде кога ќе почне да лета.. рајнар еве кажаа од 17ти Јуни ако се е ок.. Да знам барем отприлика кога ќе може дома да си дојдам вака без планови.. :/
Mene mi pisaa deka baranjeto za povrat na pari e prifateno no, deka kje mi gi vratat za minimum 60 dena.
Виз Ер од Скопје до сите дестинации почнува да лета на 17 мај, освен до Малта каде ќе започне да лета од 2 јуни, според досегашните информации. @menina
Имам лет за во Јули за во Италија, и да се смири ситуацијата не би одела, колку и да ми се плаче зашто 8 месеци однапред ми е испланирана деситнацијата и сите ексурзии, нема да бидам сигурна и знам дека нема да си поминам убаво. Летот не го откажувам, ќе чекам они да го откажат. Е сега прашањето ми е, што ако сепак до Јули се стиши "доволно" да ги отворат аеродромите за комерцијални летови? Ќе ми пропаднат парите или може некако да барам ако ништо друго кредит за следно патуавање преку визер? Што е најтрагично не ни летам од ск, туку од софија и имам купено и клуб картица, приорити, што ме чини исто пари колку што чини летот.
Смени датуми.. Не можеш да ги откажеш и да ти ги вратат сите пари, ако немаш доплатено за флекси а аеродромите функционираат. Италија очекува да има сезона, Софија мислам нема да има големи забрани..и досега тие не го затворија аеродромот а не па во јули..
Не се работи за голема сума на пари по 100 евра од човек сосе приорити во два правци (50 беше лет), ама пак криво ќе ми биде скрос да ми пропаднат. Флекси не купив, не ми се десило да откажам лет до сега, посебно не за одмор кој ми е однапред планиран со денови од одмор со букрање смештај. Парите од смештајот ми ги рефундираа 100% ама таков смештај одбрав, барем тоа не ми е криво А Италија нормално дека ќе очекува сезона, ама не значи дека јас треба да одам, зашто не значи дека е скрос безбедно.
Imav let vo mart,i mi beshe otkazan Odbrav prekun email za da mi gi vratat parite No parite uste mi gi pishuva deka stojat na mojata wizz smetka Daj neka me opravi nekoj,zosto e taka?