1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.003
    Да го мерат таму има до кои димензии е дозволено :)

2. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    zavisi koj ima na smena koga ides na chek in.. jas mn pati imam patuvano,samo eden pat mi go merea,ama mn se strogi vo vrska so dimenziite. iako jas ne se pridrzuvam nikogas,sekogas odam na rizik.

3. Lovely39

Lovely39 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    10
    Некои ми велат дека не мерат, а торбата ми е поголема 2-3 цм..сепак да си земам помала. А со килограми дали има ограничувања? Фала многу :)

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Ako ti e meka torbata i moze da se stisne nema da ti pravat problem. Koga se cekiras ke ti kazat da ja piknes vo edna ko korpa da vidat dali ja sobira I ako ti projde niz toa nema problem.

На Lovely39 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lovely39

Lovely39 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    10
    Може да носам козметика како маскара, туш, лабело? И дали треба да се покажат или да стојат во торбата?

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Moze, staj si gi u neseser najnormalno, posle gore ke ti ja skeniraat torbata I ako ima neso sto nesmee ke ti go zemat na primer dezodorans, parfem I tecnosti nad dozvolenoto. No jas nosev pudra, maskara u racniot bagaz niso ne mi zemaa.

На Lovely39 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lovely39

Lovely39 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    10
    Супер, фала многу :)

8. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Патувал некој до Барселона со Визер? Сакам да одам на 7 дена, но проблем ми е рачниот багаж.. Димензиите никако не ми се совпаѓаат со нивните, за 3-4 см ми се поголеми..
    И може ли торба или мора куфер?

Последна измена: 6 јули 2015
  9. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    4.473
    Немам патувано ама планирам во септември па така истражував малку во врска со багажов...имаш 2 вида на рачен багаж: мала кабинска торба (торба,ранче,куферче) со димензии 42х32х25 см или помала која е бесплатна и голема рачна торта со димензии до 56x45x25 см која што ја внесуваш во авион ама се плаќа и секако чекиран багаж кој оди долу во авион кој исто така се плаќа...според искуствата на интернет некогаш можеш да поминеш и со димензии нешто поголемки до некој цм ама најубаво е да се совпаѓаат со пропишаните или помали димензии зошто ако не ти ги признаваат т.е. ако ти се поголеми на лице место ќе платиш многу повеќе

10. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Се испрочитав, но не ми се се уште јасни.. Јас на пр имам торба, немам куфер, што значи дека ми е поширока, а пониска.. Затоа прашувам дали има некој искуство да носел торба како рачен багаж?

11. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

Дали е торба или куфер, не им е битно, колку што е битно димензиите да не се поголеми од она што го имаат пропишано. Ако е некој цм плус, може ќе ти го простат, може и нема, зависи од службеникот, и од аеродромот. На пример, овде во Скавста (Стокхолм) не простуваат ич, си доплаќаш. Кај нас им прогледувале низ прсти за некој цм, или за некое кило плус на чекираниот багаж, ама и доплаќале. Малку на среќа ти е ова со багажов и доплатата :D

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  12. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    4.473
    Епа може да биде торба,може да биде ранец,куферче,ташна за лап топ и било што ама да е во димензии...има една како метална рамка и во неа ја ставаш торбата и се гледа дали соодветствува на димензиите..исто така кога ќе ја внесеш торбата во авион мора да ја собира под седиште..иначе некаде се по строги некаде не ама не вреди да се ризикува..прочитав дека им наплаќаат по 45 евра по торба ако багажот ти е поголем

13. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    ^Торбата ми е во рамките на тие димензии, но гледав на некоја страна наназад имаше поставено слика каде се става багажот и беше висок но тесен, што би значело дека ќе треба да ја превртам торбата за да ми собере.. Уф ама објаснив, ај ќе прикачам слика..
    IMG_7701.JPG
    @green.eyes

Прикачени фајлови:

• IMG_7701.JPG
      IMG_7701.JPG
      Големина на фајлот:
      294,1 KB
      Прегледи:
      2
    Последна измена: 6 јули 2015
  14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Da, seedno kako ke ja svrtis bitno da ja sobira vo ramkata, podobro sto e torba ke mozes da ja stisnes malku i nema da ti praat problem, taman si. Vnimavaj na dozvolenite tecnosti vo racen bagaz.

15. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Fala ti mnogu @mims-89, nema da nosam mnogu tecnost samo parfem i mleko za sonchanje. :D

16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.761
    Пази млекото да ти е до 100 мл....

17. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Колку шишенца по 100мл може да носам? На официјалната страна на Визер не пишува колку може да се носи, туку само да бидат до 100мл и во пластична ќеса.. Декоративна козметика може? Бар пудра и маскара да земам..

18. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Се вкупно треба да ти биде до 100ml.
    Пример: пудра 30ml, маскара 5ml, парфем 30ml... тоа е веќе 65 :)

19. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Оу, шит, а како да носам крема за сончање кога одам на одмор? :?: Ептен се ужасни со багажов, едвај најдов димензии да одговара да не плаќам за 32кг куфер...

20. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Крема за сончање ќе си купиш од таму :D
    Редактирам да се дополнам т.е. @kjukli да ти дадам предлог за багажов. Претпоставувам дека нема да одиш сама па зошто не поделите една чекирана торба со тој што патуваш? Така трошокот ќе биде на пола, а и ќе бидете покомотни зошто тешко е да се спакуваш за одмор во толку мала торба.

Последна измена: 7 јули 2015