Аха не знаев дека има поефтини поскапи... Кои ќе се поефтини отприлика? Едит: ќе видам сега кои се поефтини. Едит: Најдов, 58 евра вкупно.
10 евра беше најефтино значи 600 денари, а дете во средина 9 евра, не знам дали дека дете или дека средно седиште
Инаку, (можеби ќе биде од корист некому), за двајца возрасни во една резервација што сакаат да седат заедно има и опција sitting together, што е поевтина од бирање седишта. Автоматски се доделуваат седиштата, ама едно до друго ќе бидат.
Здраво, За месец дена планирам да патувам со бебе и знам дека можам бесплатно да ја земам количката со мене. Е сега прашањето ми е дали можам да ја дадам како чекиран багаж ставена во пакет?? Нова е и сакам да ја заштитам, по тоа што гледам како ги маваат куферите да не ја добијам назад испогребана, оштетена..
Можеш да ја земеш количката со тебе и не мора да ја пуштиш доле. Ако детето се вози во неа можеш да ја земеш горе.
Ама таа не сака да ја земе горе и прашува дали може замотана со оние најлонските или во пакет или било како соодветна заштитена да ја остави на лентата со багажот? Јас мислам дека може, на аеродром да и ја замотаат во најлонското како куферите што ги замотуваат, како да имам видено, ама не сум сигурна. Едит: @felisitas ние до сега како сме ја давале така ни ја враќале ни изгребана ни искршена. Јас сум за до крај да е со тебе па макар и да ти ја вратат изгребана или искршена. Полесно е до крај со количката посебно ако бебе заспало и нека си спие на раат до крај, количка се купува, нервите не се создавале од ново.
Кога ќе размислам подобро стварно си во право, не само за спиење него не се држи во раце толку време. Кај што треба саат време да си порано па и летот не памтам дека некогаш бил на време,саат време се каснело секогаш. И како што ќе сум сама во вц ќе не можам да отидам, па и по скенери ова она. Дефинитвно со мене ја зимам до крај па што биде.... А дали можам да сметам на помош од екипажот додека сместам дете? Отварање затварање на количката итн?
Ако не екипажот ќе ти помогне некој од сопатниците. Сакале нејќеле мора некој да ја склопи. Значи пред сам влез на авионот вадиш бебе од количка и еден човек од екипажот ја зема, покажи му само кај се стиска за да се собере, значи не треба и да имаш тракатанци во количката туку празна количка, се што ти треба во твоето ранче или ранчето од бебе. Не ми текнува кој и како ни ја дава кога се слетува, никако не ми текнува ама би требало само што се спуштите од авион да те чека количката и се разбира мора да ти ја отвори некој. Со бебето секако си во приоритет и влегувате први, а за излегување богами сме морале последни затоа што сите се гураат па не удрат бебе. А би требало и за излегување да има приоритет ама ај. Посебно пази куфери кога ставаат горе над седиштата или ги земаат и јас се пазам тогаш да не падне некој нешто над глава. Кога полетуваше авионот бебињата и децата плачат вриштат во хор ама штом се искачи горе се смирува ситуацијата. Се разбира не мора да значи дека ќе плаче твоето.
Ова со бебињата при полетување навистина така, имам приметено на секое летање. Најверојатно ги болат ушињата од притисокот. Мене ме советуваа да спремам шишенце со вода и да му давам да пие при полетување и слетување, помагало.
На молзено е моето... Ама би дала ад или вода. За лажливка секако ќе носам ама како што и читав на таа тема мислам дека голтањето е тоа што го намалува влијанието на притисокот. Е сега ми имаат кажано и дека не треба да е јадено скоро пред полетување да не поврати и немам појма. Прв пат со бебе ќе летам и се надевам ќе поминеме добро, од сега чувствувам стрес...
Најдобро е да не се замараш до толку. Сепак ако е гладно непосредно пред летот не можеш да го оставиш гладно и да му речеш чекај да полетаме прво. Стресот ќе го осети и бебето. Убаво ќе си поминете.
Ме нервираат Wizz air Имаше као демек до 30% скоро ама за Мк картите беа само неколку евра поефтини Пред некој ден имаше 20% ама навистина беа со 20% и беа најефтини од тоа што проверувам повеќе пати дневно последниве месец- два (не буквално ама мн често проверував) И купивме карти И денес викам да проверам, уште поефтини картите, поефтини не биле И кога беа со 20% попуст, седиштата беа поскапи, без попуст беа 10 евра, сега 11ипол евра Значи кога и да има попуст виз аир не е попуст туку превара Да се искажам полесно да ми е
Добро да ве прашам разбира ли некој како визаир одлучуваат кој летови ќе ги откажат и по кој основ? На блиски откажан лет за Германија кој е тек за неколку недели а од друга страна сега си течат летовите за Германија. Која е логиката? Ме нервираат, земав со нив карта за летово за МК зашто имав кредит кој сакав да го дотрошам кај нив и никогаш веќе да летам со нив.... Јасно ми е мене пандемија и се, ама се крајно ужасна компанија. И ко што вика џокер4е па и не дека се ефтини
Тој што ни ја вадел картата на мене и на ќеркичката,најверојатно по моја логика наместо да извади карта за дете од 2 до 14 години,извадил карта за дете над 14 години. Мојата е родена во 2019,а над 2007 година не ми дава да ја чекирам. Дали тоа може да се поправи? Ќе пробам утре да ги добијам на телефон,ама ако не ги добијам дали може на шалтер на аеродром?