Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.219
    Па тогаш избери од по ефтините седишта. Мене ми фатија 2100 во 2 правца за тројца.

2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Аха не знаев дека има поефтини поскапи... Кои ќе се поефтини отприлика?
    Едит: ќе видам сега кои се поефтини.
    Едит: Најдов, 58 евра вкупно.

Последна измена: 19 мај 2021
    На AngIv му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.219
    Најефтините се од 300 и 400 денари.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    10 евра беше најефтино значи 600 денари, а дете во средина 9 евра, не знам дали дека дете или дека средно седиште

5. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    24.834
    Средните се поевтини.

6. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    24.834
    Инаку, (можеби ќе биде од корист некому), за двајца возрасни во една резервација што сакаат да седат заедно има и опција sitting together, што е поевтина од бирање седишта. Автоматски се доделуваат седиштата, ама едно до друго ќе бидат.

На Alex.T и gjoker4e им се допаѓа ова.
  7. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.219
    Седиштата до прозорецот секогаш се по скапи од тие во средина. Screenshot_20210519_134901.jpg Screenshot_20210519_134940.jpg

8. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.145
    Здраво,

За месец дена планирам да патувам со бебе и знам дека можам бесплатно да ја земам количката со мене.
    Е сега прашањето ми е дали можам да ја дадам како чекиран багаж ставена во пакет?? Нова е и сакам да ја заштитам, по тоа што гледам како ги маваат куферите да не ја добијам назад испогребана, оштетена..

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Можеш да ја земеш количката со тебе и не мора да ја пуштиш доле. Ако детето се вози во неа можеш да ја земеш горе.

10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Ама таа не сака да ја земе горе и прашува дали може замотана со оние најлонските или во пакет или било како соодветна заштитена да ја остави на лентата со багажот?
    Јас мислам дека може, на аеродром да и ја замотаат во најлонското како куферите што ги замотуваат, како да имам видено, ама не сум сигурна.
    Едит: @felisitas ние до сега како сме ја давале така ни ја враќале ни изгребана ни искршена. Јас сум за до крај да е со тебе па макар и да ти ја вратат изгребана или искршена. Полесно е до крај со количката посебно ако бебе заспало и нека си спие на раат до крај, количка се купува, нервите не се создавале од ново. :D

Последна измена: 21 мај 2021
    На felisitas му/ѝ се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    (facepalm)
    Јас пак сфатив дека сака горе да ја земе…
    Но, ете ќе послужи на некој друг советов.

На thelittle17 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  12. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.145
    Кога ќе размислам подобро стварно си во право, не само за спиење него не се држи во раце толку време. Кај што треба саат време да си порано па и летот не памтам дека некогаш бил на време,саат време се каснело секогаш. И како што ќе сум сама во вц ќе не можам да отидам, па и по скенери ова она. Дефинитвно со мене ја зимам до крај па што биде....
    А дали можам да сметам на помош од екипажот додека сместам дете? Отварање затварање на количката итн?

13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Ако не екипажот ќе ти помогне некој од сопатниците. Сакале нејќеле мора некој да ја склопи. Значи пред сам влез на авионот вадиш бебе од количка и еден човек од екипажот ја зема, покажи му само кај се стиска за да се собере, значи не треба и да имаш тракатанци во количката туку празна количка, се што ти треба во твоето ранче или ранчето од бебе. Не ми текнува кој и како ни ја дава кога се слетува, никако не ми текнува ама би требало само што се спуштите од авион да те чека количката и се разбира мора да ти ја отвори некој.
    Со бебето секако си во приоритет и влегувате први, а за излегување богами сме морале последни затоа што сите се гураат па не удрат бебе. А би требало и за излегување да има приоритет ама ај. Посебно пази куфери кога ставаат горе над седиштата или ги земаат и јас се пазам тогаш да не падне некој нешто над глава. Кога полетуваше авионот бебињата и децата плачат вриштат во хор ама штом се искачи горе се смирува ситуацијата. Се разбира не мора да значи дека ќе плаче твоето.

14. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.145
    Ова со бебињата при полетување навистина така, имам приметено на секое летање.
    Најверојатно ги болат ушињата од притисокот. Мене ме советуваа да спремам шишенце со вода и да му давам да пие при полетување и слетување, помагало.

15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Не цицаше твоето? Ако цица треба да цица, ако не цуцла лажливка ако користи.

16. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.145
    На молзено е моето... Ама би дала ад или вода. За лажливка секако ќе носам ама како што и читав на таа тема мислам дека голтањето е тоа што го намалува влијанието на притисокот.
    Е сега ми имаат кажано и дека не треба да е јадено скоро пред полетување да не поврати и немам појма. Прв пат со бебе ќе летам и се надевам ќе поминеме добро, од сега чувствувам стрес...

17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Најдобро е да не се замараш до толку. Сепак ако е гладно непосредно пред летот не можеш да го оставиш гладно и да му речеш чекај да полетаме прво. :D Стресот ќе го осети и бебето. Убаво ќе си поминете. :l:

18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Ме нервираат Wizz air
    Имаше као демек до 30% скоро ама за Мк картите беа само неколку евра поефтини
    Пред некој ден имаше 20% ама навистина беа со 20% и беа најефтини од тоа што проверувам повеќе пати дневно последниве месец- два (не буквално ама мн често проверував)
    И купивме карти
    И денес викам да проверам, уште поефтини картите, поефтини не биле
    И кога беа со 20% попуст, седиштата беа поскапи, без попуст беа 10 евра, сега 11ипол евра
    Значи кога и да има попуст виз аир не е попуст туку превара
    Да се искажам полесно да ми е |(

На SanelaS, tigerlady и Ahoy им се допаѓа ова.
  19. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Добро да ве прашам разбира ли некој како визаир одлучуваат кој летови ќе ги откажат и по кој основ? На блиски откажан лет за Германија кој е тек за неколку недели а од друга страна сега си течат летовите за Германија. Која е логиката?

Ме нервираат, земав со нив карта за летово за МК зашто имав кредит кој сакав да го дотрошам кај нив и никогаш веќе да летам со нив...:@. Јасно ми е мене пандемија и се, ама се крајно ужасна компанија. И ко што вика џокер4е па и не дека се ефтини

20. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Тој што ни ја вадел картата на мене и на ќеркичката,најверојатно по моја логика наместо да извади карта за дете од 2 до 14 години,извадил карта за дете над 14 години.
    Мојата е родена во 2019,а над 2007 година не ми дава да ја чекирам.

Дали тоа може да се поправи?
    Ќе пробам утре да ги добијам на телефон,ама ако не ги добијам дали може на шалтер на аеродром?