1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    Девојчиња имам едно прашање, си земав карта во еден правец бидејки после се враќам со кола. За да не доплаќам за куфер пошто и онака само за викенд патувам си земав една торбичка, мислам дека е таква малечка колку на kjukli арно ама не смеам и друга нели рачна мора само една. Можам ли оваа рачната да ја пикнам во таа? Ке ми направат ли проблем?

2. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Сама ќе одам, иначе немаше проблем да има.. Туку резервирав карта, платив, ја чекирав, и ми даде едно бројче и информации за патникот.. Што треба да принтам?

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Абе пудра, маскара такви работи мене не ми проверуваат никогаш, најнормално си ги носам у несесер
    Фактурата дека си платила испринтај ја, треба на меил да ти стигне, тоа онака ти е за секој случај.
    Потоа можеш уште веднаш да се чекираш и да си ја испринташ картата, но и немораш одма ќе те потсетат неколку дена пред патување. Има како бар код, само тоа ќе ти го побараат на аеродорм.

На Abrakadabra му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Една недела пред патување ќе можеш да направиш веб check-in и тогаш ќе ти ја даде картата за да ја испечатиш. Ако си одбрала друга опција за чекирање не знам како оди во тој случај.

5. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Za tecnosti jas kolku sto znam segde e pravilo do 100 ml da ti se sisencata ( gel, sprej, pasta za zabi I staveni vo nekoj proziren neseser 20 x 20 cm I ne pogolem obem od 1 l .Na toa pravat poseben check. odvoeno od racniot bagaz. Potoa mozes da si go vratis nazad vo racnata torbica.

6. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Епа да, бар код ми излезе и тоа треба всушност два пати да го испринтам? Aaa скроз се збунив..
    Вели:
    Проверете дали бар-кодовите се јасно прикажани на копиите на клиентот и авиокомпанијата. Забележете дека има два бар-кода на една карта за влез во авион. Не прифаќаме карти за влегување во авион без два бар-кода.
    Проверете дали деталите за патничките документи што ги наведовте се точни. Доколку патувате со мало дете, проверете уште еднаш дали се точни деталите што ги наведовте.
    Јас имам само еден бар код.. И мејлот кој ми стигна е на македонски, на враќање истиот да им го прикажам? Оф, замарам знам, ама многу е комплицирано..
    @Artemission, Направив веб чекин дека патувам во сабота..
    Не ми дава резервација за назад :o

7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.761
    Да не се враќаш покасно од 30 дена?:^)

btw, сите течности до 100 мл во зипер ќеса од 20 на 20 цм..
    никогаш не ми правеле проблем со вкупната количина, на ниеден аеродром..
    се додека се по 100мл...

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  8. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    ПРавилото на секој аеродром е 10 шишенца до 100мл, значи вкупно литар, но распоредено во најмногу 10 од по 100мл.

9. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Јас се извинувам, дури сега го гледам постот. :|

Може слободно да носиш ваква торба, и татко ми и сестра ми доаѓаа со вакви торби како рачен багаж (бесплатно, во раките на димензиите им беа). Кај нас на аеродром може и да не ти ја измерат, зависи како му се сонило ноќта на службеникот :D

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Beaty

Beaty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    294
    Мала женска чанта за мобилен, пасош може ли да се понесе горе во авионот заедно со рачен багаж и ако може дали ја проверуваат?

11. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Патувам вечер со виз еир и ме интересира освен малата кабинска торба дали може да си ја земам мојата женска чанта за горе во авион? Ве молам за одговор..

12. cinderella7

cinderella7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    1.603
    Дaли е дoзвoленo вo мaлa кaбинскa тoрбa дa се пoнесе бебешкa пудрa, штекa цигaри и 3 книги?

13. Halep111

Halep111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Би ве замолил ако некој може да ми одговори ми треба информација, дали картата преку wizz air може да се исштампа веднаш кога ке се резервира, ми треба за ноември, но роденденски подарок и за тоа прашувам дали ке може веднаш или пак пред лет 10-20 денови таму?
    Ви благодарам однапред

14. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    @cinderella5 мене ми рекоа дека не можам 2 ташни, па јас мојата женска ташна си ја пикнав во таа малата торба што ми беше бесплатна. Доколку прашуваш за кабинска торба која ти е платена тогаш можеш и женската ташна да си ја носиш

15. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    2.153
    А дечки, со лекарствата што правите? Мислам на оние обични витамини, нешто како линекс, спазменкс, аналгин, ранитидин...оние кои без рецепт ги даваат. Каде ги сместувате, во рачната торба или багажот??

16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.282
    Допаѓања:
    284.790
    Девојки ја мерат ли тежината на малата кабинска торба?
    Гледам дека кај големата кабинска торба има лимит 10 кг. а нема инфо за малава.

17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Мене до сега не ми ја измериле. Јас ја носам торбата на малиот, има во неа се и сешто, којзнае колку тежи. Сопругот го носи ранецот, внатре и неговиот и мојот лаптоп, адаптери, и се што не ни собрало во куфер :D Среќа што не не измериле до сега :)

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.282
    Допаѓања:
    284.790
    Јас сакам да ставам еден плејстешн во рачниот оти страв ми е да не се искрши во чекираниот.
    Не дека е кузнее колку тешко, ама мама да не не се разбере доколку ја потпрашаат нешто, па да си прашам да не е ограничено на многу минимална тежина.

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  19. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Нема да треба да ја отвори торбата кога ќе проаѓа? Ние секогаш се вадиме од рачен багаж :| Тука да не ја прашуваат и да не не се разбере....

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    2.153
    Нас малата не ни ја мереа, е сега моето беше ранец и само го видоа а оние кои носеа поголема кабинска торба само ја ставија во тоа да видат дали е во соодветни димензии но ништо не им отвораа.