Некој овие денови дали е патувал до Германија, поточно Хамбург.Сакам да одам на гости, има ли проблем со Ковид мерките, јас сум вакцинирана, дали ќе има проблем? Затоа што чув дека на аеродром во Скопје ги враќаат назад?
Wizz prioriti e поефтин од wizz go. Рачниот и куферот со тркалца можат да одат горе,а може и да ги пуштиш доле да одат, на шалтерот за чекирање.
Ако е некој лет распродаден го нема во распоредот или...? Имаше летови во ноември сега почнуваат од декември за Ларнака.
Здраво. Дали во авион смее да се качи количка за бебе и дали се доплаќа? И за ќерка ми дали има право на исто толку багаж колку што смеам јас(иначе 2 години е)?
Може да земеш количка, бесплатно е. Ако има 2 полни години т.е. плаќаш карта со седиште и за детето и земаш багаж колку што е дозволено и за тебе.
Имам купено карта,но не сум патувала 2 години со wizz. Порано требаше да си извадиш картата на лист и одиш на шалтер со пасош. Сега не ми дава опција за да си испринтам картата, демек само со пасош идам на шалтер? И таму ми даваат картата?
Еве ке ја тагнам @buba4e89 сакам да прашам серуми,креми,мицерална вода,гел за лице дали можам да носам со мене Само со рачен багаж сум или тие работи само со куфер можам да не ми прават проблем за со рачен багаж
Дали може во куфер да се носат сирупи за деца ? И ако да ,колку ? Во рачен багаж погоре прочитав може вода т.е течност до 100 мл. А храна ? Мм вели никогаш не сме носеле храна ни вода во рачен багаж ,но сигурна сум за последниот пат дека бевме со мало дете, ја проверија водата што ја носевме и ни ја дозволија, а се си мислам дека и нешто храна носев.
@buba4e89 Здраво. Сакам да ве прашам, имам багаш priority и во него дали е дозволено парфеми, дезодоранс, течна пудра, шампон, кремови...? Сите тие ги имам во мали паковања. Може повеќе работи да не се поголеми од 100 мл?
Со приорити куфер кој ќе оди доле може да ставиш се што наведе и преса за коса. Во рачниот багаж кој оди горе течности се носат до 100мл
Здраво, би сакала да прашам ако некој има искуство скоро овој период да патувал, во земјата кајшто ќе патувам не ми бараат тест, вакцинирана сум со синофарм. Прашањето ми е дали Wizzair бараат да се тестираат патниците, пошто бараа летото. Ви благодарам.
Zdravo moze li nekoj da mi pomogne treba da rezerviram let no imam pari na smetksta od prethodno otkazam let kako da platam so tie pari?
Имаше акција денес (и пред некој ден, ама само кон Италија), 50 000 карти беа по таа цена. Конкретно јас ќе букирав за Гетебург, повратна беше 240ден., ама во последен момент пред мене некој ја купи и веднаш скокна цената Веројатно ќе има пак, т.е. се надевам