Дали знае некој за патување во Швајцарија како треба да изгледа гарантно писмо за туристички престој кај пријатели и каде истото може да се изваде
Не знам како е сега пред 6 години кога одевме не ни бараа гарантно писмо, само не прашаа каде ќе одиме име презиме, адреса, број сите пофатоци да им ги дадеме
Дали правилото за течности во рачен багаж (макс.1л, од 100мл) важи и за Priority куферот, или во тој може течности без ограничување?
Здраво, дали смее количка летна на склопување за 2.5 год? Видов дека само до 2 год, али и 2.5 не е голем - кој ќе се мафта без количка.. Исто така бидејќи ќе е сам на седиште, дали треба некое седиште да се носи? Или може сам да си седи? Треба ли да купам седишта за да сме еден до друг или пак ги местат мајката и детето едно до друго кко за инфант? Ако може дм некој кој патувал со дете окулу 3 год, ќе имам мн прашања како што ми изгледа
Ако може да те прашам , или некој друг да одговоре што се смее во рачна торба да се носе од течности и други ствари. И кога ќе направам резервација што понатаму , првпат ќе резервирам ништо не ми е јасно
Во рачен багаж течности се носат до 100мл само,можеш пегла, депилатор или фен. За резервација се плаќа,резервираш на 48 часа а најдобро е дс купиш цела карта со багаж и седиште по избор, потоа се чека два дена пред лет чекираш карта, внесуваш број на пасош и тоа е тоа. Пријатен лет. П.С. Седиште доделуваат и рандом,,а можеш и да си купиш до прозор ако сакаш.
јас сакам само обична карта без дополнител багаж , јас мислев уште сега да резервираам , платам се тоа ( за еден месец ми е картата ) Ајде ќе видам што ќе направам ако закочам некаде ќе те гњавам у лп Фала мн
Дали може да носе во рачна торба електричен аспиратор за носе за бебиња/деца ? Овој конкретно , спаѓа и во лична хигиена ама овие во wizz штракнати се
Дечки резервирав повратна карта со рачна торба само , ми стигна емаил со кодот. Сега овоа со пријавувањето не ми е јасно , треба ли да стиснам на тоа ,или со кодот директно на шалтер се оде на денот на летот. Што е сега следно ич не ми се јасни овие раб првпат резервирам.
Треба да се чекираш на интернет преку веб страната или на мобилната апликација. Можеш и на самиот аеродром на денот на поаѓање, само ќе треба платиш.
Bidejki nema konkretna tema za Germanija, ke prasam tuka. Vo mart odam turisticki, znaete li dali mi treba viza?
Не. Укинати се летовите од Скопје до Ларнака (Кипар) и до Барселона, а исто така и од Охрид до Милано.