1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. prashinka

prashinka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2021
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    798
    Мене ми мереа така.

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Не знам никад не ми мереле. Јас се пуштам доле,горе со ранец идам никад не ми рекле да мерам.

3. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    13.607
    И мене кога носев рачен багаж(торбица) ми го мереа во ова, дури заглавивме поради тоа шо на еден човек пред нас не му одговараше на димензиите и се расправаа.

На prashinka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.971
    Женски, ми треба помош. Имам купено онлајн карта на страната на wizzair да патувам од скопје до дортмунд во вторник утрото. Прв пат патувам и не знам каде ми е картата да ја испечатам. На меил ми стигна порака
    „Автоматското пријавување“ е завршено: картите за влегување во авионот се прикачени.
    Што треба да носам од документи со мене?

5. Lemon

Lemon Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    167
    Порано кога се купуваше карта, прво секако бираш дестинација, покажува системот основна цена на карта, на тоа се додаваше administration fee, потоа багаж (чекиран или кабински), и тоа ја создаваше цената на картата. Сега колку што гледам, се наплаќа и седиште, без разлика дали тоа што го нуди системот или сам одбираш.
    Од кога е воведено ова со наплата на седиште? Основната цена ако не е седиште, тогаш што е? Ми личи како два пати да ја продаваат картата, и на тоа се додава административната такса и багажот :^).

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Не мораш да платиш седиште. Имаш прескокни .

7. Lemon

Lemon Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    167
    Пробав и така и така. 149 круни да го земам тоа седиште што го нуди Wizz, 149 круни да си одберам сама.

8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Не знам зошто. Не плативме ништо пред месец дена.

9. scorpias

scorpias Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    4.423
    Еве и јас да прашам нешто:) Прв пат резервирам карта онлајн и ме буни зошто картата за дете под 2години е поскапа од нашите, а за него нема седиште. И мене ме бунеше тоа при бирањето на седишта ми дава пак да платам некако ми нема логика, а има опција да не избереш седиште, ама пишува дека цената отпосле може да се промени ;) Не ми е јасно баш, ако може некој да ми објасни. Конкретно сакаме за Салзбург, ама нема лет до таму, па ќе одиме преку Меминген.

10. prashinka

prashinka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2021
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    798
    Колку што имам гледано, дете под 2 години мајките или татковците си ги земаат в раце (за цената дека е поскапа не знам, може некои кои имале искуство ќе ти кажат). Мене не ми е ни логично да има седиште посебно, сепак е бебе. Седиште имаш опција да прескокнеш, освен ако имаш желба за конкретно седиште па тогаш да доплатиш. Јас сум седела во седиште кое не сум го платила и цената е била таа, а сум седела во друга прилика со седиште кое сама си го одбрав и секако, чинеше повеќе.

На scorpias му/ѝ се допаѓа ова.
  11. scorpias

scorpias Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    4.423
    Screenshot_20220428-124156_Samsung Internet.jpg

12. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    За деца до 2 години се плаќа паушал од околу 30 евра. Дозволена е количка и ташна/ранец за бебето. Пресмешно е знам, ми се има случено картата за мене да кошта 15 евра, а за бебето платив 30 и за време на летот седеше кај мене враце. Седишта не мора да се бираат, пред 5 месеци летав од Скопје до Меминген, ај одбравме 2 седишта едно до друго и си платив по 600 денари од седиште. На шалтер Скопје ми дале некое си друго седиште, не обрнав внимание пошто знам кое сум си го платила и си појдов и седнав директ на платеното седиште. Дојде човекот кој го добил моето платено седиште, па тоа луѓе беше циркуз. Една непрофесионалност од таа стјуардесата, буквално дерење од нејзина страна ... Со 3 месечно бебе во раце ме тегнеше да станам и да одам на некое си друго седиште шо тетката од шалтер ми го дала. Среќа човекот што се нафати да седне на другото место па јас не се преместив и останав на моето платено седиште. Поука на денот. Не плаќајте за седишта пошто ионака никој не ви гарантира дека ќе го добиете тоа што сте го платиле.

На scorpias и prashinka им се допаѓа ова.
  13. scorpias

scorpias Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    4.423
    Фала ти за споделеното. Значи без разлика на картата цената за деца до 2год. е таа:) и седиште не бирам во тој случај за да не доплаќам за џабе. Ај да прашам и уште нешто, ако е некој поупатен да ми каже дали таа релација ми е најисплатлива за до Салзбург да одам преку Меминген:(

14. Alex.T

Alex.T Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2018
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    248
    https://greatescape.co/

Провери овде.

На scorpias му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.270
    Допаѓања:
    226.739
    Дали сеуште не превезуваат миленици?

16. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Течност 30мл дали може во рачен багаж
    Се работи за серум за лице

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Може.

18. Lorsitta12

Lorsitta12 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Дали некој знае летот доколку е поместен за 1 ден порано, и пишува друга цена а ја купив картата за друга цена од таа сега што ја пишува и ми дава да потврдам дали ќе одам со тој лет ќе треба да доплатам или си важи истата цена?

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Ќе важи старата цена.

20. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на: