И мене кога носев рачен багаж(торбица) ми го мереа во ова, дури заглавивме поради тоа шо на еден човек пред нас не му одговараше на димензиите и се расправаа.
Женски, ми треба помош. Имам купено онлајн карта на страната на wizzair да патувам од скопје до дортмунд во вторник утрото. Прв пат патувам и не знам каде ми е картата да ја испечатам. На меил ми стигна порака „Автоматското пријавување“ е завршено: картите за влегување во авионот се прикачени. Што треба да носам од документи со мене?
Порано кога се купуваше карта, прво секако бираш дестинација, покажува системот основна цена на карта, на тоа се додаваше administration fee, потоа багаж (чекиран или кабински), и тоа ја создаваше цената на картата. Сега колку што гледам, се наплаќа и седиште, без разлика дали тоа што го нуди системот или сам одбираш. Од кога е воведено ова со наплата на седиште? Основната цена ако не е седиште, тогаш што е? Ми личи како два пати да ја продаваат картата, и на тоа се додава административната такса и багажот .
Пробав и така и така. 149 круни да го земам тоа седиште што го нуди Wizz, 149 круни да си одберам сама.
Еве и јас да прашам нешто Прв пат резервирам карта онлајн и ме буни зошто картата за дете под 2години е поскапа од нашите, а за него нема седиште. И мене ме бунеше тоа при бирањето на седишта ми дава пак да платам некако ми нема логика, а има опција да не избереш седиште, ама пишува дека цената отпосле може да се промени Не ми е јасно баш, ако може некој да ми објасни. Конкретно сакаме за Салзбург, ама нема лет до таму, па ќе одиме преку Меминген.
Колку што имам гледано, дете под 2 години мајките или татковците си ги земаат в раце (за цената дека е поскапа не знам, може некои кои имале искуство ќе ти кажат). Мене не ми е ни логично да има седиште посебно, сепак е бебе. Седиште имаш опција да прескокнеш, освен ако имаш желба за конкретно седиште па тогаш да доплатиш. Јас сум седела во седиште кое не сум го платила и цената е била таа, а сум седела во друга прилика со седиште кое сама си го одбрав и секако, чинеше повеќе.
За деца до 2 години се плаќа паушал од околу 30 евра. Дозволена е количка и ташна/ранец за бебето. Пресмешно е знам, ми се има случено картата за мене да кошта 15 евра, а за бебето платив 30 и за време на летот седеше кај мене враце. Седишта не мора да се бираат, пред 5 месеци летав од Скопје до Меминген, ај одбравме 2 седишта едно до друго и си платив по 600 денари од седиште. На шалтер Скопје ми дале некое си друго седиште, не обрнав внимание пошто знам кое сум си го платила и си појдов и седнав директ на платеното седиште. Дојде човекот кој го добил моето платено седиште, па тоа луѓе беше циркуз. Една непрофесионалност од таа стјуардесата, буквално дерење од нејзина страна ... Со 3 месечно бебе во раце ме тегнеше да станам и да одам на некое си друго седиште шо тетката од шалтер ми го дала. Среќа човекот што се нафати да седне на другото место па јас не се преместив и останав на моето платено седиште. Поука на денот. Не плаќајте за седишта пошто ионака никој не ви гарантира дека ќе го добиете тоа што сте го платиле.
Фала ти за споделеното. Значи без разлика на картата цената за деца до 2год. е таа и седиште не бирам во тој случај за да не доплаќам за џабе. Ај да прашам и уште нешто, ако е некој поупатен да ми каже дали таа релација ми е најисплатлива за до Салзбург да одам преку Меминген
Дали некој знае летот доколку е поместен за 1 ден порано, и пишува друга цена а ја купив картата за друга цена од таа сега што ја пишува и ми дава да потврдам дали ќе одам со тој лет ќе треба да доплатам или си важи истата цена?