Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. prashinka

prashinka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2021
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    798
    Мене ми мереа така.

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Не знам никад не ми мереле. Јас се пуштам доле,горе со ранец идам никад не ми рекле да мерам.

3. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.371
    Допаѓања:
    12.680
    И мене кога носев рачен багаж(торбица) ми го мереа во ова, дури заглавивме поради тоа шо на еден човек пред нас не му одговараше на димензиите и се расправаа.

На prashinka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Женски, ми треба помош. Имам купено онлајн карта на страната на wizzair да патувам од скопје до дортмунд во вторник утрото. Прв пат патувам и не знам каде ми е картата да ја испечатам. На меил ми стигна порака
    „Автоматското пријавување“ е завршено: картите за влегување во авионот се прикачени.
    Што треба да носам од документи со мене?

5. Lemon

Lemon Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    167
    Порано кога се купуваше карта, прво секако бираш дестинација, покажува системот основна цена на карта, на тоа се додаваше administration fee, потоа багаж (чекиран или кабински), и тоа ја создаваше цената на картата. Сега колку што гледам, се наплаќа и седиште, без разлика дали тоа што го нуди системот или сам одбираш.
    Од кога е воведено ова со наплата на седиште? Основната цена ако не е седиште, тогаш што е? Ми личи како два пати да ја продаваат картата, и на тоа се додава административната такса и багажот :^).

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Не мораш да платиш седиште. Имаш прескокни .

7. Lemon

Lemon Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    167
    Пробав и така и така. 149 круни да го земам тоа седиште што го нуди Wizz, 149 круни да си одберам сама.

8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Не знам зошто. Не плативме ништо пред месец дена.

9. scorpias

scorpias Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2014
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    4.421
    Еве и јас да прашам нешто:) Прв пат резервирам карта онлајн и ме буни зошто картата за дете под 2години е поскапа од нашите, а за него нема седиште. И мене ме бунеше тоа при бирањето на седишта ми дава пак да платам некако ми нема логика, а има опција да не избереш седиште, ама пишува дека цената отпосле може да се промени ;) Не ми е јасно баш, ако може некој да ми објасни. Конкретно сакаме за Салзбург, ама нема лет до таму, па ќе одиме преку Меминген.

10. prashinka

prashinka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2021
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    798
    Колку што имам гледано, дете под 2 години мајките или татковците си ги земаат в раце (за цената дека е поскапа не знам, може некои кои имале искуство ќе ти кажат). Мене не ми е ни логично да има седиште посебно, сепак е бебе. Седиште имаш опција да прескокнеш, освен ако имаш желба за конкретно седиште па тогаш да доплатиш. Јас сум седела во седиште кое не сум го платила и цената е била таа, а сум седела во друга прилика со седиште кое сама си го одбрав и секако, чинеше повеќе.

На scorpias му/ѝ се допаѓа ова.
  11. scorpias

scorpias Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2014
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    4.421
    Screenshot_20220428-124156_Samsung Internet.jpg

12. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    За деца до 2 години се плаќа паушал од околу 30 евра. Дозволена е количка и ташна/ранец за бебето. Пресмешно е знам, ми се има случено картата за мене да кошта 15 евра, а за бебето платив 30 и за време на летот седеше кај мене враце. Седишта не мора да се бираат, пред 5 месеци летав од Скопје до Меминген, ај одбравме 2 седишта едно до друго и си платив по 600 денари од седиште. На шалтер Скопје ми дале некое си друго седиште, не обрнав внимание пошто знам кое сум си го платила и си појдов и седнав директ на платеното седиште. Дојде човекот кој го добил моето платено седиште, па тоа луѓе беше циркуз. Една непрофесионалност од таа стјуардесата, буквално дерење од нејзина страна ... Со 3 месечно бебе во раце ме тегнеше да станам и да одам на некое си друго седиште шо тетката од шалтер ми го дала. Среќа човекот што се нафати да седне на другото место па јас не се преместив и останав на моето платено седиште. Поука на денот. Не плаќајте за седишта пошто ионака никој не ви гарантира дека ќе го добиете тоа што сте го платиле.

На scorpias и prashinka им се допаѓа ова.
  13. scorpias

scorpias Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2014
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    4.421
    Фала ти за споделеното. Значи без разлика на картата цената за деца до 2год. е таа:) и седиште не бирам во тој случај за да не доплаќам за џабе. Ај да прашам и уште нешто, ако е некој поупатен да ми каже дали таа релација ми е најисплатлива за до Салзбург да одам преку Меминген:(

14. Alex.T

Alex.T Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2018
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    231
    https://greatescape.co/

Провери овде.

На scorpias му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Дали сеуште не превезуваат миленици?

16. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Течност 30мл дали може во рачен багаж
    Се работи за серум за лице

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Може.

18. Lorsitta12

Lorsitta12 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Дали некој знае летот доколку е поместен за 1 ден порано, и пишува друга цена а ја купив картата за друга цена од таа сега што ја пишува и ми дава да потврдам дали ќе одам со тој лет ќе треба да доплатам или си важи истата цена?

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Ќе важи старата цена.

20. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на: