Здраво прв пат ќе летам само со carry on bag , па може ли да ми пратите од каде да си купам таков, исто така дали ќе прАват проблем ако носам и ташничка на рамо?
Carry on е онаа торба што бесплатно ја носиш со себе 40x30x20? Тоа е најмалата димензија и не треба специјално да се трошиш, види што имаш дома, а одговара на димензиите. Најдобро ти е ранец, за да можеш колку-толку нешто да понесеш. И внатре ќe ја ставиш таа ташничка за на рамо што ја планираш. Имаш право на едно парче. Друга варијанта е да доплатиш (обично е 700 ден.) и да земеш кабински багаж.
Дали може да се носи парфем 50мл во багажник? Или во ташна со себе? Многу ми е страв дека ќе ми го фрлат.
Здраво. Ќе патуваме со wizz, потребен ми е совет. Децата се на возраст од 3 години и 1 година. Дали за тоа од 3 години можам да носам количка? Бидејќи сум во план да носам две колички летни. И дали за тоа од една годинка следува рачен багаж (основната торбица)?
Можеш за големото да носиш количка, ние носевме за нашите на 2 и пол години. За малото исто следува бесплатен рачен багаж, тој основниот.
Дали летовите шо тргаат од Скопје доцнат со поаѓање во принцип? Дали чекиран багаж можи да биди голема торбица наместо куфер?
Резервирана ми е повратна карта за Германија. Пасошот ми истекува во Јануари. Ќе ми прават ли проблем? Ако може некој да ми објасни како одат работиве затоа што не знам дали ќе ме вратат, сепак е резервирана картата. Таму на недела дена ќе сум па ќе се враќам.
Јас како шо знам, не дозволуваат патување во Шенген зоната доколку пасошот ти истекува за најмалку 3 месеци од датумот на патувањето.
И те како. Може на пасошка ќе те пуштат ама на гејт ќе те вратат. Јас во доба корона требаше да летам за Мкд едвај ме пуштија во авион,едвај значи.