1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    161
    Здраво дечки!

Сакам да прашам дали во рачниот багаж можам да носам торба со лап топ (и само тоа) + торба (торбичка) со професионален апарат?

Ви благодарам однапред! Поздрав..

2. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Сега пред малку видов, 80 евра е повратен билет за Нова Година до Барселона.

На kjukli и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  3. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.566
    Одма „лапај“ ги картите ако планираш да одиш, 80 евра е екстра цена, до утре-задутре сигурно пак ќе има измени во цените, секогаш прават така.
    Хм, еве сега отворив и јас и ми дава 6.799 ден. одење (29.12.15) и 6.799 ден. враќање (02.01.16). Секој ден имаат варијации на тема. Јас ја начекав 4.200 денари повратна.

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Зависи како ќе ти се погоди. Јас претходниот пат кога бев со Визер, не се сеќавам што носевме покрај рачниот багаж (веројатно беше апаратот) и ни рекоа да го ставиме во торбата. Сега кога бев, подучена од минатиот пат си направив простор за апаратот во торбата и така го носев. А покрај мене влегуваа со торница како рачен багаж, плус ташна, плус апарат. И не им направија проблем. А да ги ставиш апаратот и лап топот во рачниот багаж - можеш. Во принцип не прават проблем за ништо, освен за течност.

5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    23.954
    Дечки, дали ова напишаново значи дека и покрај капутот облечен врз нас може да се земе уште еден плус во авионот?
    Многу ми е битно да носам плус еден, а неќам да ме тераат да треба да го вратам.

image.jpeg

6. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    @senza.parole јас имам носено 2 јакни зошто едната не ми ја собираше во куфер :wasntme:
    Никој не ме ни погледна, двете ги држев во рака заедно со рачниот багаж и поминав без никаков проблем.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Senza една пред мене ја тераа да си облече јакната или да ја пикне во рачен. Битно во рака никако! Ако неможе, да си доплати лол.
    Нашиве не замараат многу, али ЕУ претеруваат понекад... Додуша како ќе ти се погоди. :tmi:

Јас би си оставила место во рачен.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.157
    Јас од Барселона до кај нас цел чадор во рака донесов, горе во рачен багаж не го ни видоа

9. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.426
    Допаѓања:
    24.822
    Имам неколку прашања во врска со рачниот багаж кој се носи горе во авионот со себе:

Дали смеам да носам напиток за спортисти и витамини (кои изгледаат вака)?

hydrostar.jpg

Дали смеам да носам храна? Планирам да земам нешто ситно, на пример, гранола бар, лешници, бонбони.

Дали постојат некакви правила во врска со козметиката? Ќе носам несесер со оние малите верзии на шишенца од маркетот DM, мал гел, мал шампон, мала паста за заби, нормален ролон, итн. Порано кога патував со авион на подолги дестинации (но не со Wizzair) постоеа правила во врска со литражата и мораа да бидат сместени во проѕирно кесе, па се прашував дали истото важи и за овие летови.

И за крај, ме мачи тоа што ранецот (а и торбата на дечко ми) ми е некои си 6-7 цм поголема од препорачаните димензии за бесплатно носење, дали мислите дека би приметиле, дали тоа го проверуваат некако? Или би можела да пројдам без да ми наплатат?

10. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Vednas zabelezuvaat I merat se precizno. Malku ako e preku dozvolenoto, doplakas.
    Jas na doaganje sega vamu kade sto sum so mene imav tasna pogolema, no kako za sekoj den. Vo nea slucajno sum imala cokolado , no jas si go staiv i neseserot so dezodorans, parfem I raboti drugi za licna higiena. I na kontrola koga pominuvav, seto toa mi pomina. Nemase nikakov problem. No za tableti, vitamini, napitoci , tecnost za leki I sl., ne bi ti preporacala vo racniot bagaz. Tie site vo kufer da bidat najubavo.Znam so drugi aviokompanii koga sum patuvala gi zemale na kontrola, pa taka I so wizz e sigurno. Jas sekogas vo kufer gi stavam.
    Jas zdravje koga ke se vrakam doma, pak ke si zemam nesto malku hrana, cokolatce ili nekoja gricka, zatoa sto dozvoluvaat ocigledno stom ne mi gi zemaa. Vo avionot ima da se kupi se. Pijaloci, hrana, blago, gricki...No jas poradi dolgiot let si nosev za sekoj slucaj uste nesto plus moe.No da ne bide voda, sok. Toa ne dozvoluvaat so sigurnost.

A za prekoracuvanje na dimenziite , imase edna zena na nasiot aerodrom, na nasite kontroli, kade tasnata (racniot bagaz) bese preku dozvolenoto i morase da doplati. Gi molese , no ne dozvolia.

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  11. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    jas znam deka za jadenje ne pravat problem,ako imas nesto malku vo racen bagaz,jas licno koga patuvav im pokazav imav blago,soleno so mene vo edna kesa i toj mi rece ne e problem za jadenje ama vodata mora da jafrli,tecnosti ne dozvoluvaat,i bilo kaki parfemi,gelovi sto se pogolemi od 100ml gi zemaat (gi frlas).

i da dosta se pretcizni so racniot bagaz,mene za santim sakaa da mi naplatat golem kufer.

inaku lekovi i napitoci ne bi rizikuvala da gi nosam vo racen bagaz.

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.282
    Допаѓања:
    284.790
    За лекови во принцип е дозволено само она што се користи во текот на летот, барем кај останатите компании.
    Значи не несесер полн со се што треба и не треба, туку вистински она што евентуално би се конзумирало баш во тие неколку часа.
    Само дијабетичарите треба да приложат исправа поради шприцот.

13. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.426
    Допаѓања:
    24.822
    А дали знаете колку се доплаќа доколку ти е поголем рачниот багаж?
    И фала ви на сите за одговорите, ми помогнавте!

14. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.426
    Допаѓања:
    24.822
    Ми пројде времето кога можев да ги го едитирам мислењето, затоа морам да напишам ново (едно мислење под друго, се извинувам). Прашањето ми е: картата ми ја купи пријателка бидејќи е член на wizzair, дали само таа треба да направи check-in или морам и јас?

15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Чекирањето се прави преку акаунтот од кој е купена картата, така што ќе треба она да ти ја чекира картата.

16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Кoлку изнесувa пoврaтнa кaртa зa Бaрселoнa?

17. FTS

FTS Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Имам прашање за рачниот багаж - дали е дозволена четка за коса ??? И во врска со течноста, дозволено е вкупно 100 мл или едно шишенце не смее да биде над 100 мл.

18. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.426
    Допаѓања:
    24.822
    Дозволена е четка за коса, зошто да не.
    Индивидуално шишенцата не треба да бидат поголемои од 100 мл, а ти можеш да земеш повеќе шишенца.

19. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Skopje-Dubai dali imame letovi nie preku Wizz Air? Znam nemase, a i na nasata stranata taa relacija ja nema seuste, no naslusnav deka e otvorena i ovaa relacija sega. Ne znam kolku e tocno.

Последна измена: 17 ноември 2015
  20. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Скопје - Дубаи има директни летови со FlyDubai, а со WizzAir сега за сега само од Софија.

На mirandaa му/ѝ се допаѓа ова.