Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Wizzair

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Goldeneye, 11 јануари 2013.

1. Sim1234

Sim1234 Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    10
    Ништо, ако можеш само не се појавувај..
    Јас избрзав да откажам, мислејќи и дека ке добијам некоја рефундација. Плус на крај ми покажа дека 0 ден. ќе ми бидат рефундирани, ама никаква порака за дополнителни трошоци. Тоа се очекува дека веќе ти е јасно од нивната политика што е веќе наведено.
    Пораката на маил што ја добив мки беше скроз нејасна, без дополнителни иформации, и сега видов дека ми пишува дека е електронската фактура е доставена на 25.12, и подолу доспевање до 25.12, не знам каде во ист момент требаше да ја извршам уплатата кога нема ни транскациска ни ништо.
    Контакт центарот исто со такса...дали е ова нормално? Не знам каде да ја извршам уплатата..а веќе доцнам

2. Summmerr..2014

Summmerr..2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    5
    Здраво. Следниот месец ќе патувам од Германија за Македонија. Имам карта wizz priority ( ранец и куфер до 10кг ) и плус куфер од 20кг. Ме интересира сега дали ќе можам куферот што е од 10кг рачен багаж да го пуштам доле или мора да го земам со мене горе во авион? Сакам да ставам некои чоколада бомбоњери, па да не ми ги извадат горе на скенер.
    И уште нешто. Имам купено плишено мече кое што е на батерии и пее. Дали би можела да го носам во раце ( без батерии) горе во авионот ? Не сакам да го ставам во куфер ми зафаќа многу простор. Дали би ми правеле проблем ?
    Ви благодарам.

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Мечето во куферот од 10кг или 20кг сеедно, а рачниот од 10кг од приорити може доле да го пуштиш.

4. Snowflake_62

Snowflake_62 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2021
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    10
    Pls ako moze help vo vrska so bagazot. Za 3cleno semejstvo mi dava opcija vo paket wizzair priority za site trojca.Kako da izberam racen bagaz samo za eden ili za dvajca,odnosno da zastedam (so plakanje za 1 ili 2 kuferi namesto 3) mozno li e?

5. purpleblue

purpleblue Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2021
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    366
    Можеш да, не мора да си прајорити, можеш да го избереш најефтиниот пакет и после за секоја карта ќе ти дава да додадеш дали сакаш additional baggage, за некој можеш да додадеш, за некој не. Ако сакаш некои карти да се прајорити, а некои не, тогаш претпоставувам ќе треба да ги купуваш една по една.

На Snowflake_62 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.812
    Допаѓања:
    3.871
    Дали може некој да ми каже како функционира нивната картичка, дали морам да ја купам за да користам попуст или може да искористам од некој друг

7. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Дали може да се промени дата на веќе извадена карта од Wizz air? Наместо на 24 да летам, сакам да ја променам датата на 20 да летам?

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Да ама се плаќа

На Neda997 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Delilah90

Delilah90 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    12
    За дете 3 год. дали бесплатно може да носам количка? Патуваме само со рачен багаж

10. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    268
    Ve molam za odgovor,

Imav rezervirano 4 karti istite bea plateni so bankarski transfer istiot den, parite povleceni od smetka, a rezervacijata mi e otkazana, neznam zosto….

Kako bi mozelada stapam vo kontakt? Kade da se obratam?

11. rarepearl

rarepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2022
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    113
    здраво,зошто не ми ги примакартиците за да платам лет? ми вели погрешен број на картица, пробав со повеќе исто пишува

12. nikita777

nikita777 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2018
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    12
    Девојки, ќе патувам со wizz air за Будимпешта само со рачен багаж.
    Прочитав дека се дозволени течности во садови од најмногу 100 ml. Не ми е јасно дали вкупната количина треба да е 100ml (пр. пудро 30мл и парфем 50мл) или поединочно најмногу 100ml (пр. пудро 30мл и парфем 100мл). Исто така дали е дозволено да се носи маскара, палета сенки, кармин?
    Благодарам однапред.

13. converse.brown

converse.brown Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    103
    Еден предмет да не е повеќе од 100мл

14. Jane Doe.

Jane Doe. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    927
    Дали може да носам со себе лаптоп + огромен 15 инчен таблет? Лично мои се ама не знам дали ќе ми дозволат?

15. little chili

little chili Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    18
    Можеш да

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Ако они ти го откажале летот, ќе ти вратат пари 120% како кредит да си закажеш друг лет или 100% ако сакаш на сметка пари.

17. kelicka

kelicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo
    Ke patuvam Germanija vo cetvrtok
    Imam plateno “avtomatsko prijavuvanje”
    Na aplikacijati mi izlegva deka site patnici se prijaveni a na mail mi stigna deka mi nedostasuvaat informacii? Kako da proveram dali imam se vneseno?

Прикачени фајлови:

18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.366
    Допаѓања:
    171.394
    Направиле Визз некој куршлук и сабајлето 15 патници у Копенхаген останаа некачени на авион со изговор дека нема седишта
    На чекирањето не плаќам седиште но по случаен избор ми дава 3А седиште и завршува чекирање
    Се уредно платено и чекирано луѓето останаа на аеродромот
    Сега прашањето е кај да,се жалам
    Дајте ми некој меил да пишам

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Не е прв пат. Треба они да ви го пренасочат билетот кон следниот лет, најверојатно на шалтер треба да се обратите.
    Намерно така прават претпродаваат повеќе билети отколку што има седишта, за да купиш седиште. (facepalm)

Засега можеш само на шалтер или да си купиш нов билет.

На Waverly Raven му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.366
    Допаѓања:
    171.394
    Замина авионот следниот е на 13ти понеделник
    Најверојатно на шалтер на човекот ке му дадат инструкции и ке му дадат нова карта за нареден лет а?