Ценава 150 евра за еден правец или повратна? И со багаж или без? 150 евра за повратна во јуни ми звучи нормално, за поевтино не памтам да имам летано последниве 3 години. Ако си флексибилна со датуми, се начекува за 3500-4000 денари во еден правец, само со ранец, без куфер. За со багаж, виз приорити последниов период ептен го покачиле, последно мислам по 2500 денари по лет платив, чекиран куфер од 10кг беше 2200. Плус цениве со wizz discount club membership беа, веројатно без него поскапи се. Летно време нормално се поскапи, ако ти се ризикува чекај, може ќе начекаш некој ден попуст 15-20%.
благодарам за одговорот, цената е за правец со рачен багаж, ми дава некоја family опција, не сум баш флексибилна треба да патувам втора половина на јуни. Сум летала до други дестинации со виз, ама ова скапо ми се виде. Повторно отворив конкретниот датум кога ми одговара е 8000 ден во еден правец, останатите опции се 4000 денари, а повратната е исто е околу 6000
Здраво Дали некој знае точно колку цигари и алкохол е дозволено да нос една личност во авион во рачен багаж а колку во чекиран багаж
Цигари обично една штека (200 цигари), небитно дали во чекиран или кабински. Алкохол зависи од дестинацијата и од типот на алкохол, во кабински не може ради ограничувањето на течности (освен ако го купиш од фришоп).
Здраво, дали некој патувал со бебе под годинка е мојата, плаќаме за неа само такса, а што е тоа што пишува car seat као нешто треба се носи за него или си е во мене во скут? Фала
Јас како што имам читано на Wizz страната, имаш две опции: 1. Да купиш седиште и за бебето, и да си понесеш car seat кој ќе го ставиш на седиштето. 2. Не купуваш седиште за бебето, тогаш и немаш car seat и бебето ти е во раце. Мене не ми требало до сега, затоа не сум сигурна, но им пишуваше на страната поконкретно.
Здраво, ќе патувам без приоритет само со ранец, дали би ми правеле проблем доколку носам плус мала чанта?
Здраво, Дали знаете со која авио компанија би можело да се лета од Скопје за Барселона, не мора да е директен лет. Wizzair имаа директни, но ги укинаа лани мислам..
Зависи од кој аеродром ќе патуваш. Во Скопје зависи од расположение, знаело да напраат проблем и да ти кажат малата ташна сместете ја во голлемата пошто имате 2 ташни ( колку и мала да е 2рата) Во Швајцарија знаат и те како за ситници да замараат за да може да ти наплатат. Во Италија буквално не се замараат со тебе. Грците исто како нашите зависи расположение.
Air Serbia, Aegean Airlines, Turkish, Pegasus, Lufthansa, Austrian, LOT. Само да провериш која конекција најмногу ти одговара во однос на време и секако цена, веројатно ќе биде Ер Србија преку Белград или евентуално Аегеан преку Атина.
Air Serbia е скапа авиокомпанија и не ти се исплати за такви кратки релации. Јас би ти предложил да леташ ефтино од Софија за помалку од 40 - 50 евра со Wizz Air или Ryanair.
Не мислам дека е скапа, туку прифатлива. И Виз Ер во последно се занесува со цените. Зависи. Некогаш се погодува Ер Србија да чини 100€ од Скопје, Виз/ Рајан Ер 50€ од Софија. Тоа му се фаќа и поефтино да леташ со Ер Србија него ли со Виз.
Дали ми се чини или се многу поскапени картиве со еден куфер за горе? Also препорака кај да барам нешто ранче/торбичка со оние димензиите кај шо не доплаќаш за багаж? И ако одам со такво дали не можам и ташничка да имам плус со мене?