Како што ти пишале членките погоре, само ќе дополнам дека можеш 10× шишенца од 100мл. Значи можеш да носиш и 1л течност, само мора да е поделена по 100мл.
Не е до еден литар течност, зип ќесата треба да е со капацитет од еден литар, а пошто ќе има простор меѓу амбалажите значи вкупно течност ќе биде помалку од литар. Исто не е ограничен бројот на амбалажи, ако се помали од 100мл може и повеќе од 10, се додека ги собира во една зип ќеса.
Можеш и во друга зип ќеса намора се во една. Важно е сите заедно шишенца да не поминуваат 1л. Јас пример носам 2 зип кеси. Односно цела козметика си ја собирам во нив. Креми, пудри, шминки, шампон исл. се ставам во зип ќеси.
Правилото е во една, тоа што пуштаат и поинаку е друго. Јас кога имам само едно или две шишенца и без ќеса поминувам.
Потребен ми е совет доколку некој имал ваква ситуација. Се работи за лице со двојно државјанство, во Мк е влезено со Мк пасош. Е сега треба да се чекира карта за враќање. Прашањето ми е дали картава да се чекира со податоци од Мк пасош или од другиот. Според мене би требало со Мк пасош. Ваше мислење ? Да напоменам дека влезот во другата држава не е со мк пасош .
Ќе ја чекира со истите податоци што ги внесол кога ја чекирал за Мк, односно со податоците од другиот пасош. Кога ќе излегува од Мк ќе излезе со мк. пасош а во другата држава ќе влезе со другиот пасош.
Сакам да патувам со бебе од Франција за Македонија. Знам дека е дозволено да се носи количка но, би сакала да знам дали може било каква или треба да се внимава на димензиите. Јас имам количка како на сликата, може да се свитка и ја собира во багаж од кола. Дали може ваква или треба нова да купувам?
Дали со carry on bag можеш да си земеш и ташна што си ја носиме ние жените, за пари пасош и се остало?
Дали можам при резервација на билети да направам едниот патник да има чекиран багаж, а другиот само бесплатна торба? Јас пробував и мислам дека мора посебно да ги купам картите, ама да нема нешто што испуштам. Порано знам дека имаше приорити и можеше carry-on trolley да земеш, ама сега тоа оди со багаж од 20 кила.
Дали може да ми направат проблем за згрешена една бројка во датата на раѓање на веќе чекирана карта и доколку некој знае каде можам да променам бидејќи не најдов опција?